Posts

Showing posts from June, 2011

=tidak mahu online, tidak mahu update... sume tak mahu=

Image
Assalamualaikum... selamat petang.. 
pada kesempatan yang singkat nih, aku just nak inform... aku tak mahu online dah lepas nih... apatah lagi nak update blog aku... aku dah malas... nak bawa diri jauh-jauh.... 
mula2 aku fikir, aku keliru sama ada aku wat keputusan betul ke tak... dah dalam2 aku fikir... dan mungkin ni lah jalan terbaik untuk aku.. tak perlu aku nak kate panjang-panjang... nak kasi stop dah sume.... seday2 mang seday.. tapi this is the best choice untuk aku... xde pilihan lain dah... aku harap korang fhm... aku bukannye nak sisihkan diri dari korang or give up untuk teruskan blogging nih... tak... tapi aku ade tugas besar untuk aku settle... hup korang faham la erk.... papepun thanks kat korang yang sudi support aku... korang mang terbaik.. luv u alll....
~tq cik google~



sebetulnya..... poyo tak ayat aku??? puitis sungguh.. actually aku just nak g tau korang.. maybe aku tak akan online n update blog aku nih untuk 2 to 3 hari... mau pegi bercuti ma...  tak jauh pun... sin…

=semua orang perlu berubah=

Image
Assalamualaikum... selamat petang... moga korang sentiase sehat hendaknyer.. tqvm sudi view... taceh2....
setiap orang maukan perubahan kan... kalo dulu x pandai bergaya n selekeh skang dah macho n tantekkk.. kalo dulu menganggurr tanam anggur skang dah jadi pekerja berkemahiran tinggi.. kalo dulu hidup susah skang boleh la simpan duit sikit.. dan papejelah.. biarlah perubahan tuh ke arah kebaikan n keuntungan diri.. bukan sebaliknya.. kang buruk pulak padahnye...
same gak la ngan diri sendiri... takkan nak duk takat tu jer kan... kalo sebelum nih jiwa kosong, hati tutup untuk wat baik, try la untuk ubah... walau banyak mana nasihat pun org kasi tapi kalo diri sendiri tak mo, tak jalan gak kan... aku pun bukan baik sangat... banyak kelemahan diri.. tapi dengan kelemahan n ketidaksempurnaan x semestinya kite x bleh jadi org hebatkan... yang penting belajar dari pengalaman n kesilapan lalu... kesilapan yang kite pernah wat dulu sedikit sebanyak mampu mematangkan kita dalam membuat keputus…

=gara-gara dettol, aku jadi mangsa=

Image
Assalamualaikum.. slamat pagi.. hup sehat2 yer... slamat menjalankan tugas bagi yang bertugas.. selamat bercuti pade yang cuti n slamat rest n tdo pada yg baru pulang syif  malam termasuk aku...huhu.. ngantuk yang amat....
al kesah lebih kurang jam 3 pagi (kalo x silap)... di tempat keje... keadaan tenang tanpa huru hara!! datang seorang patient with complaint off minum satu botol dettol.. bau nyer mang kuat dettol tuh... dari jauh dah boleh bau... keadaan die mang sedar cume lalok.... yela die dah bantai minum... male okeyh.. not female....
bile ditanya y u take dettol... katenyer clash ngan GF nyer... terlampau frust...stress.. sebab tuh amik dettol... adehhh.. dalam hati aku napelah x g tau nak amik dettol, kat umah aku banyak.. ngan sabun daia pun aku bleh bagi... clorox ke..huhu... ghase malu jer. tapi sebab customer an... so treat x kire r sape pun.. dah tugas..
untuk pengetahuan, bagi sape2 yang datang spital akibat overdose medication or mkan racun or chemical macam sabun or ect ub…

=jemput datang!! jemput datang!!=

Image
Assalamualaikum... selamat pagi...  hup sehat2 yer sume... thank sudi view blog aku... skang dah bermula ari baru n minggu baru.. hup hari yang mendatang akan mematangkan aku n korang2 dalam wat pe jer... InsyaAllah.. :)  
ermm... time2 camni pe yang korang wat?? try habak mai... actually aku keje syif malam nih... as usual la... tempat keje aku tak lekang dari dikunjungi orang... mesti ade jer.... tapi xla se"busy" sangat... boleylah aku update blog nih..hihihi... 

~peneman aku malam nih.... perut lapo dah diisi... pasnih boleh cont tugas ngan jayanyer~
untuk malam nih, banyak plak kes eksiden.. yang teruk, x bape nak teruk n x teruk langsung.. sume ade... yang seday, ramai plak muda2... patah situ patah sini.. luka situ luka sini...  adoiii... seday tul... xpela.. nak wat camne... yang penting, same2 beringat especially bile kat jalan raya kan.. bagi yang Islam, bace r doa nek kenderaan ker.. at least untuk melindungi kite an.. ingat tak doa tuh... kalo x ingt g tanya adik2 k…

=trilogi syurga cinta, jangan semput yer!!!=

Image
Assalamualaikum... slamat petang... hup sehat2 yer korang sume.... pade yang cuti arinih, slamat bercuti....
tengok tajuk entri cam mat jiwang plak aku kan... haha.. pe salahnye kalo jarang2 nak jiwang... nape x bleyh erk???? kui3...  aku baru jer pulang dari kenduri kahwin salah sorg staff tmpat keje aku.... nampak happening jer.... actually aku suka sangat g kenduri.... aku suke bukannya ape, selain dapat rapatkan hubungan silaturahim, kite gak dapat tambah berat badan kan... ye la makan puas2... kat bandar ni, ade ke tempat mkn free.. adeke?? cer cite cer cite.... sebab tuh aku suke..hihihi... 

~amik dari FB die nih :). thanks yer... aku x bawak camera tadi weyh!!!~
sebelum aku lupe, nak wish tahniah n slamat pgntin baru r kat korang.... err.. tercatat nyer trilogi syurga cinta korang, maka bermula kehidupan baru korang... moga bahagia hingga anak cucu... moga hubungan korang berkekalan sampai bila2... semanis kurma yang memang manis,... chewahhh!!! :p... jangan semput2 erk.... haha
 s…

=manisnya kurma ini=

Image
Assalamualaikum... slamat malam... thanks yerr korang sume... hup sehat2 jer gamaknyer....
entri arinih just nak tulis pasal kurma... boleyyy??? hehehe... crite pasal kurma, slalu aku jumpe time bulan pose jer kan.... susah kalo nak jumpe bulan lain... x tau la nape... maybe bukan musim kurma tumbuh kut...hihi....
~credit to cik google.. :)~

dah tuh jer explain pasal kurma..haha... actually, aku tertarik ngan maharaja lawak... especially kumpulan sepah kan... lawak yang tonjol banyak mesej tersirat... walaupun sekadar melawak tapi aku boleh nampak mesej yang cuba diorang tunjuk... dan bukan semata-mata lawak bodoh.... "manisnya kurma ini"!!!!!... sonok plak bile dengar diorang sebut kan... ghase nak guling2 jer.. punyerlah lawak... semputtttt!!!!


mang sesetengahnyer fikir macam mempermainkan jer.. x kesah la... x usah fikir yang tuh.. fikir pe mesej yang cuba disampaikan okeyh... take it positive... 
papepun.. belajar dari kurma okeyh... walaupun dah berkedut2, isi tetap manis...…

=SEPAH dah menang, gud luck untuk die=

Assalamualaikum.. slamat malam... selamat pagi... thanks readers... hup sehat2 blake la ye...
sume dah maklom... sume dah kecoh.. sepah dah menang pun maharajaya lawak... tahniah wat sepah... actually aku tak dapat tengok pun... maklumla.. bukan takat xde astro warna, ngan astro die pun xde kat mah aku nih.... bialah.. lantakla... not the issue pun... (amik ati jer).. xpe,t bile2 kalo ade rezki boleh r aku tgk...kan2... musti byk sumber kan...hihihi..
aku bukannya kedekut xnak amik astro, tapi pikir balik ghase cam membazir jer... kalo amik astro pastu bleyh kira ngan jari bape kali tengok tv, x ke membazir namanya.... btul tak... lagipun slalu jer busy ngan keje.. kadang2 blik keje bukan bukak tv sangat pn.. balik terus tdo.. certain2 time jer especially time cuti... tu pun bukan slalu ade kat umah.. asyik merayap jer...hahah
okeyh.. lupakan pasal astro.. kesempatan nih aku just nak wish gudluck kat ADIK aku yang baru jer mendaftar masuk kat UPNM pagi tadi (24/6/2011)... program asasi p…

=petaling jaya blackout, x bayar bil letrik=

Assalamualaikum... selamat pagi... thanks readerss yang aku sayang...hihih. hup korang sehat la erk....
 wat mase skang, area apartment aku tinggal  sedang blackout....  i mean kat area PJS 2 nih... area PJ len aku tak tau... gulap gulita nih.. adoiyai..
 actually aku baru jerr pulang ke rumah... blik keje tadi aku x terus balik, sebaliknya aku habiskan masa aku g makan n jalan2.. g aeon setiawangsa then aku mam kat damansara...heheh... aku tak tau dah bape jam blackout... aku balik jer terus gelap....
susah tul.. dah la tengah panas nih beb.. x tau r bape jam lagi.... mang agak susah la untuk tdo nih... sok keje pagi lak.... tapi bile pikir balik, nk wat camne... biaselah, aku tanya member aku, diorang tengah repair something kat pencawang letrik... untuk keselesaan masa depan.. katenyerr... bukannya kitorang tak bayar bil okeyh...  hrmmm... susah gak kalo xde letrik nih... mujurlah bateri lappy aku full lagi.. boleh la aku habiskan masa untuk update blog aku n wat pe yang patut...hihih…

=menu spesel menarik kalbu=

Image
Assalamualaikum.. slamat tghari korang. dah mam belum???.... pade yang blum mam g la mam... pade yang tgh keje ke pe, settle kan dulu okeyh... actually aku pun blum mam ag.... jap g baru nak mam kut..
arinih terpikir plak nak menu paling best dalam hidup aku.... mang teringin la... walaupun simple jer... aku sure sume bleh wat.... meh sini aku share ngan korang...

~amacam??? suke... mang sesuai sangat especially bagi korang yang betul2 lapo....hahaha~
sesuai untuk sume peringkat umur... kecuali baby n org tua yang x leh menelan n xde gigi la... kalo sape yang allergic atau tgh on diet, baik jauhkan.... hahah.. kalo dapat mang layan.... aku citer ni pun coz aku slalu layan makan camni... x kesah la simple ke pe... yang penting aku suke... sedap wokkk.... k la. mau choww dulu.... nak g mam jugak... tapi bukan nak mam ni la.... mam yang len.... okeyhh... salam...

=kalo dapat kembali ke zaman ni kan best!!!=

Image
Assalamualaikum... camat malam.. eh2... pagi dah upenyer... papelah.. hup korang sehat la yer... Alhamdulillah... time ni jugak  dapat aku update blog ni..
tetibe time nih aku mengelamun. sebenornye, dari pagi tadi.... bila aku tengok gambar nih, teringat memori aku time dulu2... actually pict ni aku ambil time balik kampung minggu lepas.. aku tak tau nape time balik kg arituh baru terpikir nak snap gambar berframe yang ade kat dinding umah kat kg tuh then nak share ngan korang.. sedangkan dah bertahun2 dah pun...


~amacam?? cute kan... comey giler gambo budak nih...hahaha~
actually tuh la gambo gua.. pict ni diambil time aku skolah tadika... kalo tak silap tahun 1994 (6 tahun)... dah berbelas2 tahun dah memori tuh.. bila pikir mang beshh kalo dapat pusing blik... blaja ABC... blaja berkawan... makan ramai2.. wah.. bestnyer.... tapi yang tak leh blah ade gak yang kencing dlm sluar kan... tapi bukan aku okeh....hihihi...
bile ingat balik, ade gak benda yang sentuh perasaan aku.... time tuh,…

=ayah.... tinggal memori=

Image
Assalamualaikum.. selamat malam korang sume...hup korang sehat2 je ye... thanks viewing blog aku... terharu nih... sob3.. Alhamdulillah.. dapat gak aku update... ghase dah bersawang dah blog nih..huhu.. as usual la.. busy ngan tugas n hal penting yg x dpt dielakkan... 
bile bace blog org kan, hati aku ghase tersentuh... seday... aku x tau nk ckp ape... sempena hari bapa nih.. banyak sangat kenangan kan... pahit manis sume ade.. sume yang jadi tuh tinggal memori yang mang x akan aku lupe... pemergian orang yang sangat aku sayang sangat2 memberi kesan dalam hidup aku... moga kau bahagia di sana Ayah... Aminn...
bila ingat balik saat kau masih ada, ayah banyak bersusah payah untuk aku n adik beradik yang lain... mang sampai bila2 pun aku x mampu nak balas pun... detik yang paling menyentuh hati bila kali pertama kau jatuh sakit... waktu tu aku jauh di ibu kota menyambung pengajian... aku terima panggilan menyatakan kau terlantar di hospital kerana mengalami stroke selepas pulang mencari re…

=misi penting=

Image
Assalamualaikum.. Selamat sejahtera korang... hup korang sentiasa sehat macam aku erk... hepi hepi always....hehehe.. thank you daun keladi coz sudi view, read n wat pe yg ptut..hehehe... jasa korang aku kenang.... 
Alhamdulillah.. dapat jugak aku mengupdate... coz maybe x dpat nak mengupdate wat sekelian masa... aku ade misi penting yg perlu aku lunaskan selama seminggu nih... maybe x sempat untuk aku bukak blog or berpisbuk... sedaynye ghase.. tapi xpe.. demi misi penting.. dan ni wat aku gembira... aku gembira sebab aku ingin pulang ke kampung halaman aku... tentulah aku gembira kan.... petang nih, lepas je keje aku terus balik... wif my sister... hup korang doakan keselamatan aku x kira lah dalam perjalanan ke pe.. pergi dan balik... Thanks... nIlah misi penting aku..hihihi.. biaselah.. kalo duk kg, camne la nak beronline bagai.. bukan ade brodbangg pun... kalo brodbangg skalipun, line bukan cantik sangat okeyh....
Dalam pada itu, ade benda yang lebih penting.... tujuan sebenar aku …

=kerana kata, ginilah padahnye=

Assalamualaikum, selamat sejahtera korang sume.. readers yg x henti2 support aku... nilah fest entry aku untuk bulan nih.. terok kan..huhu... tetibe time nih ghase nak update plak... hehe... 
skang nih kecoh an, mang kecoh tahap cipan.. especially dlm kalangan bloggers.. adelah sorg makhluk yg x sempurna ciptaan Tuhan nih... sape yg bace nih maybe tau la kan.. so aku tak yah la nak mention sape #retisss tuh... lantak pi dielah... die da prasan n bajet bagus kan... 
aku tau, aku sdiri pun mang sakit hati... walaupun aku tau aku bukan blogger yg hebat pun.. tapi dengan kata-kata yg dikeluarkan si #retisss yg macam  haram nih menyebabkan aku pun ghase sakit hati... mang sakit... 
saat nih pun aku tak tau bile la die akan sedor kan... mang ramai dah x puas hati ngan makhluk yg pasan begitu bagus nih... x sangka #retissss yang selama nih aku puja..chehhh, xde la puja sangat... kenal gitu-gitu jer...hahah... mempunyai identiti begini... bagi aku, setiap kata-kata tuh mencerminkan diri kita kan…