Monday, June 27, 2011

=tidak mahu online, tidak mahu update... sume tak mahu=

Assalamualaikum... selamat petang.. 

pada kesempatan yang singkat nih, aku just nak inform... aku tak mahu online dah lepas nih... apatah lagi nak update blog aku... aku dah malas... nak bawa diri jauh-jauh.... 

mula2 aku fikir, aku keliru sama ada aku wat keputusan betul ke tak... dah dalam2 aku fikir... dan mungkin ni lah jalan terbaik untuk aku.. tak perlu aku nak kate panjang-panjang... nak kasi stop dah sume.... seday2 mang seday.. tapi this is the best choice untuk aku... xde pilihan lain dah... aku harap korang fhm... aku bukannye nak sisihkan diri dari korang or give up untuk teruskan blogging nih... tak... tapi aku ade tugas besar untuk aku settle... hup korang faham la erk.... papepun thanks kat korang yang sudi support aku... korang mang terbaik.. luv u alll....

~tq cik google~




sebetulnya..... poyo tak ayat aku??? puitis sungguh.. actually aku just nak g tau korang.. maybe aku tak akan online n update blog aku nih untuk 2 to 3 hari... mau pegi bercuti ma...  tak jauh pun... sini jer..

~hehehe... nak kutip teh banyak2... credit kat makcik google~

tuh jer nak gtau...wakakakaka... chalooooo in peace....


p/s: moh bergath kat cameron highland....lalala



=semua orang perlu berubah=

Assalamualaikum... selamat petang... moga korang sentiase sehat hendaknyer.. tqvm sudi view... taceh2....

setiap orang maukan perubahan kan... kalo dulu x pandai bergaya n selekeh skang dah macho n tantekkk.. kalo dulu menganggurr tanam anggur skang dah jadi pekerja berkemahiran tinggi.. kalo dulu hidup susah skang boleh la simpan duit sikit.. dan papejelah.. biarlah perubahan tuh ke arah kebaikan n keuntungan diri.. bukan sebaliknya.. kang buruk pulak padahnye...

same gak la ngan diri sendiri... takkan nak duk takat tu jer kan... kalo sebelum nih jiwa kosong, hati tutup untuk wat baik, try la untuk ubah... walau banyak mana nasihat pun org kasi tapi kalo diri sendiri tak mo, tak jalan gak kan... aku pun bukan baik sangat... banyak kelemahan diri.. tapi dengan kelemahan n ketidaksempurnaan x semestinya kite x bleh jadi org hebatkan... yang penting belajar dari pengalaman n kesilapan lalu... kesilapan yang kite pernah wat dulu sedikit sebanyak mampu mematangkan kita dalam membuat keputusan.. hanya kite jer nak corak hidup kite, tingkah laku kite dan ape yang kite mau buat... xde org lain...

yang akan jadi kite tak tau kan... kite hanya mampu merancang sesuatu, Tuhan yang menentukan segalanya.. kalo niat baik, baik la kite dapat... tapi kalo niat jahat n terpesong...ermmmm.. same2 kite pikir... pilihan depan mata... kite yang tentukan.. okeyhh!!!

~kite bukannye baby, xau nak beza mana baik mane buruk an...  tp kite ade akal... guna akal sebaiknye~


sekadar perkongsian... untuk aku n korang sume.. pengalaman mematangkan usia... ikut hati mati ikut rasa binasa...

=gara-gara dettol, aku jadi mangsa=

Assalamualaikum.. slamat pagi.. hup sehat2 yer... slamat menjalankan tugas bagi yang bertugas.. selamat bercuti pade yang cuti n slamat rest n tdo pada yg baru pulang syif  malam termasuk aku...huhu.. ngantuk yang amat....

al kesah lebih kurang jam 3 pagi (kalo x silap)... di tempat 
keje... keadaan tenang tanpa huru hara!!
datang seorang patient with complaint off minum satu botol dettol.. bau nyer mang kuat dettol tuh... dari jauh dah boleh bau... keadaan die mang sedar cume lalok.... yela die dah bantai minum... male okeyh.. not female....

bile ditanya y u take dettol... katenyer clash ngan GF nyer... terlampau frust...stress.. sebab tuh amik dettol... adehhh.. dalam hati aku napelah x g tau nak amik dettol, kat umah aku banyak.. ngan sabun daia pun aku bleh bagi... clorox ke..huhu... ghase malu jer. tapi sebab customer an... so treat x kire r sape pun.. dah tugas..

untuk pengetahuan, bagi sape2 yang datang spital akibat overdose medication or mkan racun or chemical macam sabun or ect ubat paling femes yang akan diberi ni hah!!!

~charcoal yang didilute or bancuh dalam air then kasi patient minum untuk meneutral balik bahan yg diambil dalam badan~

kesah x best jadi kat aku. time nak bagi benda alah tuh, kitorg masukkan tiub kat idung die.. tiub ni adalah satu salur direct smpai ke perut... lagi mudah kalo nk bagi benda alah charcoal tuh... lagipun benda tuh pahit...  korang just pikir  and imagine korang mkn arang la.. x tau r camne ghase... bile dah masuk tiub tuh, aku pun nak r bagi charcoal kat patient tuh.. tup2... die muntah then benda alah tuh abih terpercik kat muka n uniform aku... adeh...

~teruk kan... walaupun gitu smile tetap smile~

abih baju aku... x tau r ilang ke tak kesan charcoal tuh ... bile skali pikir nak marah je... bile dua kali fikir jadi waras... xpela nak wat camne... dah name tugas... tuh baru sikit... papeun aku just nak nasihat untuk aku n korang jugak... pikir dulu sebelum nak wat pape... manfaat kan hidup... jangan wat perkara sia2 yang boleh rosakkan diri..... kang x pasal2 kat hospital ke masuk tiub situ sini, cucuk sane sinun... mau ka??? sure x mau kan... so berani buat terima padah.. kalo x sedia ucap syahadah :p...

p/s: jage kesihatan mental anda yer. jangan stress2.. kalo give up ingt Tuhan... jgn wat decision plex2...


=jemput datang!! jemput datang!!=

Assalamualaikum... selamat pagi...  hup sehat2 yer sume... thank sudi view blog aku... skang dah bermula ari baru n minggu baru.. hup hari yang mendatang akan mematangkan aku n korang2 dalam wat pe jer... InsyaAllah.. :)  

ermm... time2 camni pe yang korang wat?? try habak mai... actually aku keje syif malam nih... as usual la... tempat keje aku tak lekang dari dikunjungi orang... mesti ade jer.... tapi xla se"busy" sangat... boleylah aku update blog nih..hihihi... 


~peneman aku malam nih.... perut lapo dah diisi... pasnih boleh cont tugas ngan jayanyer~

untuk malam nih, banyak plak kes eksiden.. yang teruk, x bape nak teruk n x teruk langsung.. sume ade... yang seday, ramai plak muda2... patah situ patah sini.. luka situ luka sini...  adoiii... seday tul... xpela.. nak wat camne... yang penting, same2 beringat especially bile kat jalan raya kan.. bagi yang Islam, bace r doa nek kenderaan ker.. at least untuk melindungi kite an.. ingat tak doa tuh... kalo x ingt g tanya adik2 korang yg skolah tadika. sure depa tau.hihih.. tapi aku plik mane la diorg g time awal2 pagi gini... muda2 lak tuh (budak skolah)... kalo yg tua x kesah... ermmmm.. mak ayah diorg x kesah ke?? ke mang x amik kesah langsung.. hrmmm.. tak mo la bile benda dah nak jadi, baru nak nyesal an.. xde gune.. tul x??

k lah... nak masuk n cont keje balik.... sape nak datang tempat keje aku datang la... xde sape nak halang... tapi biarlah korang datang ngan sempurna okeyh.... fhm2 sdiri la yer... doakan kesejahteraan aku untuk melalui tugas malam aku... moga dipermudahkan sume benda... untuk korang yg tengah keje gak, keje leklok... k chalooo....



p/s: syif malam dua hari then holiday dua hari... beshhhh sibuk dari ke"busy"an emergency!!!


Sunday, June 26, 2011

=trilogi syurga cinta, jangan semput yer!!!=

Assalamualaikum... slamat petang... hup sehat2 yer korang sume.... pade yang cuti arinih, slamat bercuti....

tengok tajuk entri cam mat jiwang plak aku kan... haha.. pe salahnye kalo jarang2 nak jiwang... nape x bleyh erk???? kui3...  aku baru jer pulang dari kenduri kahwin salah sorg staff tmpat keje aku.... nampak happening jer.... actually aku suka sangat g kenduri.... aku suke bukannya ape, selain dapat rapatkan hubungan silaturahim, kite gak dapat tambah berat badan kan... ye la makan puas2... kat bandar ni, ade ke tempat mkn free.. adeke?? cer cite cer cite.... sebab tuh aku suke..hihihi... 


~amik dari FB die nih :). thanks yer... aku x bawak camera tadi weyh!!!~

sebelum aku lupe, nak wish tahniah n slamat pgntin baru r kat korang.... err.. tercatat nyer trilogi syurga cinta korang, maka bermula kehidupan baru korang... moga bahagia hingga anak cucu... moga hubungan korang berkekalan sampai bila2... semanis kurma yang memang manis,... chewahhh!!! :p... jangan semput2 erk.... haha

 suke sangat tadi... nampak meriah jer majlis die... dah la sebelum sampai tadi perut kosong.. blik jer perut penuh... haha.. bab2 makan mang aku lah raja...hihihi.. tuh yang sonok sebenarnye... (nampak sangat g knduri nk mkn jer :p ) dan benda yang paling best sebelum pulang  adalah dapat goody bag n jugak boleh wat balik makanan tapau... die siap bagi sorang satu... ni aku suke... (amik jer ngan muka x malu)...hahah.... k la.. kenduri sudah... so untuk sape yang akan "bekerja" malam nih, termasuk aku kerja leklok.. jangan kasi semput sudah yer... kalo semput amik gas dulu... kasi fresh balik... n gud luck!!! enjoy ur day...lalalala... k.. chaloooo in peace 8-)



Saturday, June 25, 2011

=manisnya kurma ini=

Assalamualaikum... slamat malam... thanks yerr korang sume... hup sehat2 jer gamaknyer....

entri arinih just nak tulis pasal kurma... boleyyy??? hehehe... crite pasal kurma, slalu aku jumpe time bulan pose jer kan.... susah kalo nak jumpe bulan lain... x tau la nape... maybe bukan musim kurma tumbuh kut...hihi....

~credit to cik google.. :)~


dah tuh jer explain pasal kurma..haha... actually, aku tertarik ngan maharaja lawak... especially kumpulan sepah kan... lawak yang tonjol banyak mesej tersirat... walaupun sekadar melawak tapi aku boleh nampak mesej yang cuba diorang tunjuk... dan bukan semata-mata lawak bodoh.... "manisnya kurma ini"!!!!!... sonok plak bile dengar diorang sebut kan... ghase nak guling2 jer.. punyerlah lawak... semputtttt!!!!



mang sesetengahnyer fikir macam mempermainkan jer.. x kesah la... x usah fikir yang tuh.. fikir pe mesej yang cuba disampaikan okeyh... take it positive... 

papepun.. belajar dari kurma okeyh... walaupun dah berkedut2, isi tetap manis... walau selama mana kita hidup, biarlah berbakti... walaupun luaran kita buruk, dalam tetap baik okeyh!!! chalooo... mau g mam... tapi bukan kurma la yer....hihihi.. wassalam..:-)



p/s: sonok kalo dapat tengok semanis kurma kat tv9.. blaja banyak benda walaupun aku belum kawin kan...hihi.

=SEPAH dah menang, gud luck untuk die=

Assalamualaikum.. slamat malam... selamat pagi... thanks readers... hup sehat2 blake la ye...

sume dah maklom... sume dah kecoh.. sepah dah menang pun maharajaya lawak... tahniah wat sepah... actually aku tak dapat tengok pun... maklumla.. bukan takat xde astro warna, ngan astro die pun xde kat mah aku nih.... bialah.. lantakla... not the issue pun... (amik ati jer).. xpe,t bile2 kalo ade rezki boleh r aku tgk...kan2... musti byk sumber kan...hihihi..

aku bukannya kedekut xnak amik astro, tapi pikir balik ghase cam membazir jer... kalo amik astro pastu bleyh kira ngan jari bape kali tengok tv, x ke membazir namanya.... btul tak... lagipun slalu jer busy ngan keje.. kadang2 blik keje bukan bukak tv sangat pn.. balik terus tdo.. certain2 time jer especially time cuti... tu pun bukan slalu ade kat umah.. asyik merayap jer...hahah

okeyh.. lupakan pasal astro.. kesempatan nih aku just nak wish gudluck kat ADIK aku yang baru jer mendaftar masuk kat UPNM pagi tadi (24/6/2011)... program asasi pengurusan n strategi pertahanan... moga ko suksess dalam study ko yer... blajar rerajin... blaja sungguh2.. wat yg terbaik... InsyaAllah aku doakan ko berjaya yer dik..



p/s: tetiba teringin nak tengok IMAM MUDA... ghase cam best jer... dah 2 musim, dua2 x tengok... sape yg boleh kasi update pasal imam muda erk??? :-)









Friday, June 24, 2011

=petaling jaya blackout, x bayar bil letrik=

Assalamualaikum... selamat pagi... thanks readerss yang aku sayang...hihih. hup korang sehat la erk....

 wat mase skang, area apartment aku tinggal  sedang blackout....  i mean kat area PJS 2 nih... area PJ len aku tak tau... gulap gulita nih.. adoiyai..

 actually aku baru jerr pulang ke rumah... blik keje tadi aku x terus balik, sebaliknya aku habiskan masa aku g makan n jalan2.. g aeon setiawangsa then aku mam kat damansara...heheh... aku tak tau dah bape jam blackout... aku balik jer terus gelap....

susah tul.. dah la tengah panas nih beb.. x tau r bape jam lagi.... mang agak susah la untuk tdo nih... sok keje pagi lak.... tapi bile pikir balik, nk wat camne... biaselah, aku tanya member aku, diorang tengah repair something kat pencawang letrik... untuk keselesaan masa depan.. katenyerr... bukannya kitorang tak bayar bil okeyh...  hrmmm... susah gak kalo xde letrik nih... mujurlah bateri lappy aku full lagi.. boleh la aku habiskan masa untuk update blog aku n wat pe yang patut...hihihi.. korang jangan pikir bukan2 ea...hahah.... okey beb, time makin hot, aku pun dah hot giler nih... chaloooo...


p/s : baru panas dunia kan..hermmm.. setiap yg berlaku ade hikmah die...

Thursday, June 23, 2011

=menu spesel menarik kalbu=

Assalamualaikum.. slamat tghari korang. dah mam belum???.... pade yang blum mam g la mam... pade yang tgh keje ke pe, settle kan dulu okeyh... actually aku pun blum mam ag.... jap g baru nak mam kut..

arinih terpikir plak nak menu paling best dalam hidup aku.... mang teringin la... walaupun simple jer... aku sure sume bleh wat.... meh sini aku share ngan korang...


~amacam??? suke... mang sesuai sangat especially bagi korang yang betul2 lapo....hahaha~

sesuai untuk sume peringkat umur... kecuali baby n org tua yang x leh menelan n xde gigi la... kalo sape yang allergic atau tgh on diet, baik jauhkan.... hahah.. kalo dapat mang layan.... aku citer ni pun coz aku slalu layan makan camni... x kesah la simple ke pe... yang penting aku suke... sedap wokkk.... k la. mau choww dulu.... nak g mam jugak... tapi bukan nak mam ni la.... mam yang len.... okeyhh... salam...

=kalo dapat kembali ke zaman ni kan best!!!=

Assalamualaikum... camat malam.. eh2... pagi dah upenyer... papelah.. hup korang sehat la yer... Alhamdulillah... time ni jugak  dapat aku update blog ni..

tetibe time nih aku mengelamun. sebenornye, dari pagi tadi.... bila aku tengok gambar nih, teringat memori aku time dulu2... actually pict ni aku ambil time balik kampung minggu lepas.. aku tak tau nape time balik kg arituh baru terpikir nak snap gambar berframe yang ade kat dinding umah kat kg tuh then nak share ngan korang.. sedangkan dah bertahun2 dah pun...



~amacam?? cute kan... comey giler gambo budak nih...hahaha~

actually tuh la gambo gua.. pict ni diambil time aku skolah tadika... kalo tak silap tahun 1994 (6 tahun)... dah berbelas2 tahun dah memori tuh.. bila pikir mang beshh kalo dapat pusing blik... blaja ABC... blaja berkawan... makan ramai2.. wah.. bestnyer.... tapi yang tak leh blah ade gak yang kencing dlm sluar kan... tapi bukan aku okeh....hihihi...

bile ingat balik, ade gak benda yang sentuh perasaan aku.... time tuh, aku tak tau nak gtau tadika jauh ke tak tapi, mak aku mang slalu anta aku... jarang2 la aku g jln kaki.. kalo jln kaki pun mang penat... so, mak akan anta aku g tadika.. nek basikal beb.. mak kayuh depan, aku bonceng blakang.. arwah ayah bukan tak mau anta aku.. tapi maklumlah, time tuh arwah ayah kerja jauh beb... nak tak nak mak yang kena anta aku.. time tuh, bukan aku pikir pun pasal mak aku kan.. bagi mak janji aku g tadika n blajar ape yang patut... time tuh jugak la satu kejadian berlaku dalam hidup aku... kaki aku masuk dalam rim basikal yang tengah dikayuh oleh mak.. adehhhhh!!! sakittt... mang teresak2 aku nangis... dekat sebulan jugak aku tak g tadika n time tuh jugak kaki aku tak mampu nk jalan.. so setiap aktiviti yang aku nak wat, mak akan dokong aku... kadang2 ayah aku... termasuklah nak g jamban.... rase sadis jugak... mujur kaki aku tak patah.. tapi mybe sebab manja kan..hahaha...

alangkah sangat beshh time skolah tadika... biaselah time tuh baru mula start nak kenal kawan2 baru.... bila tengok cikgu tadika pun, baik jer.... mang sangat berdedikasi... tak kurang jugak tukang masak die....

tapi tuh sume tinggal memori jer... memori yang menjadi sebahagian dari hidup aku... mungkin time tuh aku tak mampu nak fikir ape tuh hidup... maklumla fikiran pun tak matured lagi an.... nak wat tuh, nak wat nih men belasah jer kan.... janji ape yang nak dapat... walaupun sikit.. biasalah budak2...haha

papepun, memori tetap mengajar kita... stiap yang berlaku tentu ada hikmah nyer... 


p/s : best jugak dengar lagu 'memori', sape ntah yang nyanyi tuh...heheheh...









Sunday, June 19, 2011

=ayah.... tinggal memori=

Assalamualaikum.. selamat malam korang sume...hup korang sehat2 je ye... thanks viewing blog aku... terharu nih... sob3.. Alhamdulillah.. dapat gak aku update... ghase dah bersawang dah blog nih..huhu.. as usual la.. busy ngan tugas n hal penting yg x dpt dielakkan... 

bile bace blog org kan, hati aku ghase tersentuh... seday... aku x tau nk ckp ape... sempena hari bapa nih.. banyak sangat kenangan kan... pahit manis sume ade.. sume yang jadi tuh tinggal memori yang mang x akan aku lupe... pemergian orang yang sangat aku sayang sangat2 memberi kesan dalam hidup aku... moga kau bahagia di sana Ayah... Aminn...

bila ingat balik saat kau masih ada, ayah banyak bersusah payah untuk aku n adik beradik yang lain... mang sampai bila2 pun aku x mampu nak balas pun... detik yang paling menyentuh hati bila kali pertama kau jatuh sakit... waktu tu aku jauh di ibu kota menyambung pengajian... aku terima panggilan menyatakan kau terlantar di hospital kerana mengalami stroke selepas pulang mencari rezeki.. sebagai pemandu kereta sewa.... kali pertama aku dengar, air mata terus gugur..  Ya Allah.. sedihnya hati... mang aku tak kuat pada waktu itu.. tambah2 lagi 1 minggu lagi aku akan menghadapi peperiksaan akhir...  Itulah ketentuan..aku dan keluarga redha... bila aku pulang ke tanah air, aku bertemu kau di hospital, bila aku lihat riak muka kau, aku menangis.. dengan erat aku memeluk kau... tapi satu suara pun tidak aku dengari kerana aku difahamkan kau tak mampu berkata-kata lagi... betapa pilunya hati di saat itu... aku hanya mampu berdoa, Ya Allah kuatkan hati, panjangkan umur ayah... aku tau, ayah tetap kuat untuk hadapi..

setelah sekian lama kau menderita, kini kau tiada lagi.. tiada lagi senyuman dapat aku lihat... tiada lagi gelagat kau yang dapat aku dengari.. yang ada hanya memori... aku ghase sangat terkilan sebab tidak mampu berada bersam kau di saat kau menghembuskan nafas terakhir... tak mampu menitipkan khalimah syahadah di telingamu... bila aku fikir, betapa teruknya diri aku.. tapi aku tetap redha.. itulah ketentuan yang telah di catatkan..

kalaulah ayah masih ada, aku nak kucup dahi dan pipi ayah sepuas-puasnya.. tak mau buat kau bersedih..  aku rindu sangat akan kau ayah.. rindu sesangat... Hanya Allah saja yang tahu perasaan aku ketika ini... Maafkan aku ayah kalau aku ntak mapu jadi anak yang baik buat kau.. kerana aku tau  aku taklah sempurna.. Maafkan aku...

ayah, moga kau bahagia di sana bersama orang-orang yang beriman.. amin... selamat hari bapa buat ayah....  Alfatihah...



Monday, June 6, 2011

=misi penting=

Assalamualaikum.. Selamat sejahtera korang... hup korang sentiasa sehat macam aku erk... hepi hepi always....hehehe.. thank you daun keladi coz sudi view, read n wat pe yg ptut..hehehe... jasa korang aku kenang.... 

Alhamdulillah.. dapat jugak aku mengupdate... coz maybe x dpat nak mengupdate wat sekelian masa... aku ade misi penting yg perlu aku lunaskan selama seminggu nih... maybe x sempat untuk aku bukak blog or berpisbuk... sedaynye ghase.. tapi xpe.. demi misi penting.. dan ni wat aku gembira... aku gembira sebab aku ingin pulang ke kampung halaman aku... tentulah aku gembira kan.... petang nih, lepas je keje aku terus balik... wif my sister... hup korang doakan keselamatan aku x kira lah dalam perjalanan ke pe.. pergi dan balik... Thanks... nIlah misi penting aku..hihihi.. biaselah.. kalo duk kg, camne la nak beronline bagai.. bukan ade brodbangg pun... kalo brodbangg skalipun, line bukan cantik sangat okeyh....

Dalam pada itu, ade benda yang lebih penting.... tujuan sebenar aku balik... mang sebelum nih aku pening sangat.. duk pikir pasal cuti.. mula-mula aku sedih coz cuti aku x start pade esok hari.... 7hb jun 2011... cuti aku hanya bermulka hari khamis esok lusa t... tapi setelah discuss ngan staff tpat keje aku, then tukar situ sini akhirnya dapat gak aku pulang hari nih... kalo tak mang aku sedih n peluang aku tuk beti keje tinggi...hahah... gurau jer.... 

yang penting arini aku mau pulang.. coz 7hb sok ade kenduri arwah 40 hari untuk orang yang telah pergi meninggalkan aku dan keluarga aku...huhu...





sebab tuh aku seday kalo tak dapat balik.. penting kut... dan aku bersyukur sangat.. mang aku hargai la jasa org yang bagi pluang kat aku untuk balik dan sanggup tukar jadual keje ngan aku.. im really appreaciate it... thanks sesangat.... 

papepun arinih aku kena keje dulu.. syif pagi.. keje sampai kul dua.... ghase dah x sabo mau pulang ke kampung halaman... mau jumpe my beloved mom, adik-adik, abang-abang n kakak-kakak as well as sedara mara yang lain..... rindu sama mereka ma.... rindu sesangat...

ok sume.. jangan lupe doakan untuk aku n family aku erk... untuk korang jugak.. hup sume yang telah aku n family aku plan berjalan lancar.. maklumlah... manusia hanya mampu merancang, hanya Tuhan yang menentukan... yang penting, setiap ape yang kite nak wat tuh, kite kena doa yang baik-baik... dan dihindarkan segalamasalah.. ok korang... aku  mau kemas2 n siap nak g keje... Wassalam. :-)

Saturday, June 4, 2011

=kerana kata, ginilah padahnye=

Assalamualaikum, selamat sejahtera korang sume.. readers yg x henti2 support aku... nilah fest entry aku untuk bulan nih.. terok kan..huhu... tetibe time nih ghase nak update plak... hehe... 

skang nih kecoh an, mang kecoh tahap cipan.. especially dlm kalangan bloggers.. adelah sorg makhluk yg x sempurna ciptaan Tuhan nih... sape yg bace nih maybe tau la kan.. so aku tak yah la nak mention sape #retisss tuh... lantak pi dielah... die da prasan n bajet bagus kan... 

aku tau, aku sdiri pun mang sakit hati... walaupun aku tau aku bukan blogger yg hebat pun.. tapi dengan kata-kata yg dikeluarkan si #retisss yg macam  haram nih menyebabkan aku pun ghase sakit hati... mang sakit... 

saat nih pun aku tak tau bile la die akan sedor kan... mang ramai dah x puas hati ngan makhluk yg pasan begitu bagus nih... x sangka #retissss yang selama nih aku puja..chehhh, xde la puja sangat... kenal gitu-gitu jer...hahah... mempunyai identiti begini... bagi aku, setiap kata-kata tuh mencerminkan diri kita kan..

Aku pun xdelah sempurna pun.. dan bukan baik sangat.. dan aku ghase, aku x layak nak ckp pasal benda2 nih...  tapi bagi aku si #retisss tuh dah melampau sangat... dan sah mang die x leyh nak dengar pendapat org langsung.. ni ke sang #retisss yg patut dijadikan role model... muntah je aku kalo gitu...

hrmmm.. kerana kate, ginilah padahnye.. mang x sayang tangan betul kan... aku ghase nak kasi potong jer... sebab die gunekan tangan die tuk taip n post kat tenet kan...  tapi x tau la die cacat ke pe sebab aku pun x penah jumpe die pun... 

pade sume bloggers, rileks2... aku pun sakit ati...ingat la si #retisss.. Allah Maha Mengetahui.. kalo baik niat anda, maka baik la ape yg anda buat, kalo sebaliknye??? hrmmm anda jawab la sendiri coz aku tau, anda ghase ande bagus kan...  k chaloooo.... jgn masam2 yer.. keep smiling.... :-)



pewittt: kalo ade yg afundi kuar, si #retiss nih yg aku nk undi kuar dulu...