Monday, January 31, 2011

=Gomo KlaTe Gomo!!!!=

 nok crito la sikit pasal game smale... memey puah r jugok ati.... =) gomo kelate gomo...

abih keje pagi 29/1/2011 aku mula nk bersiap. nk g tgk bola... kononnye gerak r awl dlm 3.30 coz nk beli tiket bola... tkut abis... pegi jer.. memang lengang agi r time tuh.... 


si gajus berbaju jersey malaysia kaler biru... xcited jln kaki... nk g cari tiket dl.. =)

smpai jer trus g konter tiket... nk beli tiket r.. harge 20 hinggit... so aku beli r due.. srg ag tuk member aku.


lepas tuh jer aku pun duk r pusing2 keliling stadium...hahaha... tiket da ade.. tunggu mase game jela... pusing2 r kat tapak kdai... tgk2 kut2 ade jersey or brg nk beli nk kasi lg smgt time game nanti....


gajus sedang berkeliaran... bosan dowh =(


dah dekat kul 5 tuh tetiba r prut nih lapa tambah plak mud ngantuk x ilang2...haha.... mula2 x tau r nk g mkn mn.... slamat ade giant kat sblh stadium tuh.. so aku ngan member aku nih singgah r giant... kut2 r ade kdai mkn.... g r jln kaki jer... sbab mang dkat,... mls r nk bw kete kang ssh plak nk parking t... 
so masuk jer giant tup2 nmpak restoran atuk baju putih, kdai kaler merah... so ape ag kitorg decide je r nk mkn kat situ.. mklum r lapa giler kuttt...  Ni Hah... smpai jilat jari...!!!! 





dh abih tuh g r solat.... lpas tuh masuk r stdium... fuh memang rmai... siap ngan muzik bunyi-bunyian..hahahah... tunggu r smpai game start... mang agak rmai gak r.... biase r... 



tunggu punye tunggu x tau nk wat pe.... biase r... kang masuk lmbat x de tempat.... so aku beli r kuaci      (kace ghalik)!!... at least ade gak benda nk mgunyah dari xde wat pape
 kusyuk tuh menikmati "kace ghalik"... sedap weyhh!!!! =)


dlm pkul 8.50 cam tuh game pun start r.... mang smgt giler r supporter2 klntn nih... slngor pn gitu... tp papepn , mcm mn skli pun kena menang beb... ye r dh r  nih pest time masuk Piala Sumbangsih..... saat yg best biler gol pertama klntn yg dijaringkan player no 9!!! korg tau kan... player top tuh.... cayalah!!!! penaltii beb....  GOLLL!!!! bergema dgr kat stdium tuh..... 

aku ngan member n supporter yg len mang x snang duduk ye r... mang mengharap.... masuk jer 2nd half game cam biase r... smgt supporter ttp ade.... tetibe plak dlm min 62 game stop skjp sbab berlaku insiden bling botol n mercun... adoiyai... nih yg ssh nih.... trlmpau emo kut... aku bkn nk mgte sesapa... tp ni lah sikap yg harus dibuang pade pnyokong2 nih!!!!... mgnggu aku n yg len yg tgh syok nk tgk game nih....

dekat 10 minit gak r game stop... pahtu cont blik.... kitorg still lg smgt!!! ye r mau menang beb...

Minit 83 satu lagi gol dijaringkan..ni pun hasil sepakan sudut yg disudahkan oleh si kepten... GOLLLL!!! 

Akhirnyer game tamat ngan klntan menang 2-0.... memang puas ati... berbaloi!!!!

abih jer game ingt nk blik trus ye r sbab da ngtuk beb... tup2 singgah r jap... mau cari jersey.. wat koleksi.... 
beli r satu..

tetibe excited plak tiger aku nih!!!! siap nk suh aku amik gmbar die skali....hahahah...

ANYWAY....
 hup klntan lebih maju n tingkatkan prestasi mase depan... kasi bolot sume piale yg ade... Insyaallah.... amin....

p/s: 
1.wa tabik giler same lu apek... x sia2.... syabas!!!
2. untuk supporter, next time same2 jage tingkah laku yer... x kira r sape pn.. support, support jugak... x yah lersmpai nk bling2 botol n main mercun ke ape... =)
3. ambo sajo jah skema skit.... jadi oghe KL... x guno dialek klate kitoo.... biar sene orghe lain pehe....
4. PEACE no war!!!!!!! 8)


Saturday, January 29, 2011

=Gegar Stadium Shah Alam... =

marilah sek kito samo2 gegarke stadium shah alam... piala sumbangsih 2011.... Red Warrior vs Red Giant.. hrmmm... mujo bleyh tukar roster takdi... kalu dop gak melepah aku nok tengok esok.... 
nok tgk sek2/player2 baru red warrior... x saba weyh sengho...
gu2 ambo tuh pakat g blako deh.... sokong sek2 kito... wat srupo final pialo malaysia arituh...
 biar pn main tepat lawe, sek kito keno smangat...
nk tengok la jugok ketuo jurulatih baru tuh... Datuk M Karathu..... walaupun banyok dugae sek2 kito tuh tapi gak sek2 kito x leyh patoh smangat... keno main sunggoh2.... tamboh koleksi pialo dehhh...
ni dio snarai player-player kito nih...

Player-player hok lamo
1. Khairul Fahmi Che Mat (GK) 
2. Sharizan Ismail (GK)  
3. Judtanna Eh Put (GK)
4. S. Subramaniam   
5. Farisham Ismail 
6. Rizal Fahmi Rosid 
7. Daudsu Jamludin  
8. Zairul Fitree Ishak
9. Zamri Ramli  
10. Mohd Badri Radzi (C)
11. Shakir Shaari 
12. Khairan Eroza Razali 
13. Wan Zaman Mustapha
14. Zulyusri Che Haron
15. S. Chanturu 
16. Norshahrul Idlan Talaha
17. Ramzul Zahini Adnan
18. Nizab Ayub
Player-player hok baru
1. Solehin Kanasian Abdullah @K.Soley
2. Nurul Azwan Roya
3. Danial Fadly Abdullah @ Wirat Nom
4.Khairan Ezuan Razali
5. Khalid Jamlus
6. Nicholas Chan
7. Mohammad Abdul Aziz Ismail
8. Wan Rohaimi Wan Ismail 

maghi blako sek2 kito.. gomo klate gomo!!!!!!
tp gak kito keno igt... jago jugok tikoh laku... jago namo baik kito... sokong-sokong jugok... jange duk cari pasal kalu oghe x cari pasa nge kito... 
mene kaloh kito trimo... biaso lah adat tanding... lagu mano kiro bia mene sek2 kito.... beyehhh... jupo lakow esok....

Friday, January 28, 2011

=Ramlee Awang Murshid, my collection=

Dah jadi hobi aku tu simpan koleksi-koleksi ni.... especially hasil karya Ramlee Awang Murshid.. mang aku minat gila r ngan novel-novel die.... x penah miss satu pun... mesti aku beli n akan baca... sejak time skolah ag... sanggup tuh simpan duit.... semata-mata nak dpt novel-novel die tuh... rata-rata novel die memang berunsur thriller... tu yg wat aku minat tuk bace tuh.. kalo stakat cintan cintun, sori beb wa xdak layan... konpem x smpai separuh muka surat, wa da lelap....hahahah




nilah antara novel favorite aku karya RAM nih..... bagi aku mang best...


yang TOp saNgat!!!




YanG TerBaik GilEr!!!



yAng pEnUh DraMa!!
tapi skang nih bila time keje, macam da xde masa nk wat sume tuh... blik keje penat, bile time cuti plak g jalan sometime aku tdo jer... mklumla penat keje sape r yg tau... sempat beli jer.... nk baca hrmmm... x smpat kut.. tggu r mase sesuai aku nk abiskan bacaan koleksi RAM aku nih... 

Aku da pun beli satu lagi karya terbaru RAM nih.. Nmpak pun cam best gak..


bile duk tengok koleksi novel-novel die nih kekadang aku berangan nk jadi penulis novel gak... hahahah.. berangan ntah pape.... =)

Wednesday, January 26, 2011

=fikiran untuk memikirkan=

banyak benda main dalam fikiran aku skrang nih...

1) hidup aku...
mampukah aku lalui segala yang aku harapkan selama nih.... nak hidup bahagia... x nak ade masalah pape.... tapi aku nih bukannya perfect... aku kena ingat, Tuhan akan sentiasa uji umat Nya... so aku harus kuat tuk hadapi sume tuh... sentiasa berdoa agar segala urusan aku dipermudahkan.... kekadang tuh aku rasa tension sangat bile fikir benda yang telah berlaku dalam hidup aku... aku xnak toleh belakang lagi... biarlah benda yang telah berlaku tuh jadi pengajaran kat aku... 




2) keluarga aku...
nilah aset paling berharga dalam hidup aku.. aku sayang famili aku.. kekadang tuh aku sampai menitis air mata bila memikirkan famili aku... di saat ini pun aku masih menitiskan air mata waktu blog ni di tulis.. terutamanya bila aku teringatkan mak ngan ayah aku.. banyak pengorbanan diorang kat aku.. aku tahu dioranglah ibu n bapa terbaik untuk aku... tanpa diorang tak kan ade aku kat dunia nih... ayah aku masih lagi begitu. dah lebih 2 tahun lumpuh... kesian kat ayah aku.. mak lah yang membanting tulang menjaga ayah selama nih... aku tahu family aku bukannya senang... terima kasih mak, ayah, kakak, abang, adik-adik aku... aku sayang kamu sume... sayang sangat-sangat... Ayah ngan mak : Encik Mat Nawi, Puan Kamariah.. Kakak-kakak ku: Azmani, Azmawati, Azmalina. Abang-abangku : Azman, Azam, Azuan... Adik-adik ku: Izatul, Efa,Atikah, Aniesya,Amiril, dan bongsuku Alif... Setiap hari aku berdoa 
Ya Allah, berikanlah kebahagian dalam keluarga besar kami.. elakkan perpecahan... sihat sejahtera.. dijauhkan segala masalah.... 

nilah antara benda yang mak n ayah aku pkai dulu... susah nyer hidup... aku syukur coz aku x perlu wat sume tuh...

my lovely ayah.... aku hope aku dpt pulihkan kmbali kgmbiraan ayah.... 


3) kerja aku
bila fikir balik, x sangka kerjaya aku seorang nurse... dulu memang aku malu tuk ngaku diri aku nih nurse... ye r. aku ni laki... cam mane t orang akan pandang aku... waktu fest time aku nk jadi nurse, time tuh nak amik diploma mak ayah aku x tanya sangat sebab die tau ni masa depan aku.. aku yang patut wat keputusan mana yang baik tuk aku... dengan dorongan famili, kawan-kawan yang lain aku pun amik la diploma jadi nurse tahun 2006... skang dah 2011... dah stahun lebih aku keje.. tempat keje aku kat kecemasan... hrmmm macam2 la pengalaman aku dapat... yang baik ade... yang buruk pun ade... bile keje hrmmm Stres!! penat!! coz ari-ari bagi aku busy... kekadang tuh ghase sakit ati ngan sikap sglintir manusia nih... aku tahu mungkin dah naluri diorg... org sakit... so aku kena fhm... kekadang kena maki... biasa la.. aku slalu fikir yang aku nak wat yang terbaik tuk org2 yang dtg tuk treatment... tapi kesabaran aku kekadang hilang... yela bila dah penat... bleyh plak org duk mrh2.. ckp tggu lama... pe aku boleh wat?? aku nih cuma pekerja biasa... yg sakit plak bukan sorg... kekadang tuh rmai... so sabar la... aku tau korg nih sakit... fhm ngan keadaan korg... kalo aku skit pn maybe aku pn mcm korg.. tapi aku tetap gmbira gak walaupn ade stress nya... sbab ade kwn2 sekerja yang best... staff nurse... AMO...PPK... dr2.. dan sape2 la... best sgt.... skrang aku dah x malu tuk ngaku aku nih nurse.. malah aku ghase bangga tuk melabelkan diri aku nih nurse... kerja yang mulia la org kata... im proud to be.... yupppp... pilihan yang tepat... at least habis blaja aku x yah pikir nk cari keje da.... mampula tuk sara hidup aku dan famili kat kg tuh yg harap kat aku jugak.... =)

nilah bacth tanda aku seorang nurse... bangga weyhhh....

SHARP BIN jer fhm keje aku... pe yg aku wat.... kan!!!

aku tahu korg sakit... sume pain score 10... aku fhm kalo kena maki or mrh pn... sbab korg skit... so aku kena la sabar... =) 

nilah jururawat tuh... bagus lah lelaki jadi jururawat nih.. senang.... aku nk buang prsaan malu tuh... n nk enjoy n senyum sokmo.... =)))



4) tentang dia
sayang... cinta... kasih.... sume ade... moga hubungan kami kekal selama-lamanya.... Bila??? biarlah masa menentukan... tunggu jelah k.... ade la tuh... Aminnn..... 


5) kawan-kawan
tringat sume kwn2 aku... sekolah rendah ketereh... SMAP Labu... SMK ketereh... dan KD23... teringat n rindu giler kat korang.. bile r boleh jumpe... Aku nk mintak maap kalo selama aku kenal n penah kenal korang banyak silap dan salah aku wat... kekadang tuh ade la jugak bermasam muka.. kasar bahase... sori r sgt2... aku tau.. aku nih memang emo... stiap detik n waktu aku try x nk emo dah... korg sehat ke weyhh... aku harap sume kawan-kawan aku sehat...... kwn-kawan troma plak... sori kalo terlebih gurau ke pe.... hrmmmm. hahaha.... kekadang tuh saje.. suke2... aku pun bukan gheti sgt sebeno nyer nk gurau2 nih... thats y kekadang tuh aku susah nk rapat ngan korg... ... kwn2 lain jugakkkk... aku tau ade kwn2 yg hidup lebih ssh n byk cbrn dari aku.... aku hrp korg kuat tuh tmpuh segala tuh.. aku tau korang mampu kan.... kalo korg ade pape prob share r ngan aku... mn tau aku boleh tolong,... hope segala persahabatan yang terjalin kekal.... sekali berkawan, selamanya berkawan... aku gak xnak jadi musuh sesapa... sori sesangat kalo korg pkir aku nih musuh ke pe... maap erk... mana la tau ade kan... mane tau ade silap yang aku wat korg x leyh lupe... bukak buku baru... buang yang keroh amik yang jernih.... Insyaallah....

aku nk drive nak cari balik mane kawn2 yg dh lm x jmpe... yg x penah jumpe pn ade... syang korang weyhhh... sahabat!!!!!

biar brapa kilometer dah aku lalui, korg-korg pendorong aku n support aku tuk laluan aku tuh,.... tanpa korg x mungkin aku mampu harungi setiap kilometer nih..... TQ...


6)kg aku
rindu r weyhh... x sabo nak balik... mau cuti.. mau cuti.... minggu lepas tengok ehr balance cuti... tuk taun nih... total cuti rehat 35 hari(balance taun lpas 11... taun ni 25.. dah guna 1/1 ari tuh 1 hari coz blik kg)... ph lak smpai bln 5 jer taun lpas.... so aku pn nk request lagi... nk blik kg.. rindu r kat sume.... nk tgk perkmbgn rmah mcm mn.... siap ke tak nih.... x sabo la... sister plis bagi cuti pnjg lagi.... nk blik kg.... =)

sonok balik kg... saing-saing kg aku.... 


LASTLY!!!

7) nak tdo
ngantuk weyhh... sbab baru blik r... mlm  nih nk keje lagii. 2nd nite... kat resus plak.... t tolong kejut erk... masuk keje kul 9 mlm... hahaha... hope awl la g keje.... x mau lmbat2...  td g service kete then gnting rmbut... kasi ensem sket....haha... nilah benda dlm fkiran aku skang nih... so, aku da boleh tdo ngan tenang... sonok nyerrr....
mau tido!! mau tido!!!.... ZZzzzz

Sunday, January 16, 2011

=syokkahwin @ GERBANG CINTA 2=

try r open video nih... then bukak http://syokkahwin.com/gerbangcinta2/


pastu sama2 la vote yer....

=Awal Pagi Punyer Cerita=

 Di suatu pagi yang hening, lebih kurang pkul 0245 balik dari IOI Mall, member aku tertinggal kunci bilik skali ngan kunci rumah, ade kat awek die... Nak jadikan cerita, aku pun bagi r kunci aku kat die tuk masuk ghumah sebab aku plak nk g anta si die ni blik ghumah die... Ye r teman si die blik... x kan r aku nk suh si die blik sorg2 dh time mcm tuh....

Blik jer anta die, aku pun masuk r umah... time tuh pintu x kunci... So, aku masuk je r tanpa ketuk pintu... aku tgk member aku nih sdg sibuk berhempas pulas nk buka pintu bilik... Last2 kunci umah aku yg jadi mangse... smpai patah ha... hahahah.... sisa kunci yg patah tuh pulak melekat kat tombol pintu tuh... Adoiyaiii... nasib punya badan... maka usaha tuk mengeluarkan sisa kunci yang patah tuh pun dijalankan...

Sampai patah kunci umah aku ni hahh...

Beberapa minit lepas tuh....... x berjaya gak... last2 nak try serve tenet.. mana r tau ade cara how to solve our problem ni... nak kuarkan blik sisa kunci yg ttinggal kat dlm tuh (ade ker) ....  aku pun berusahalah amik laptop aku kat bilik then, bawak kuar... Nak letak kat ats krusi kat ruang tamu nih... Mula-mula tuh aku angkat r krusi tuh... x pasan plak la ade handset member aku tuh... bila time aku angkat krusi tuh...Pangggg!!!!  jatuh la plak handset member tuh... adoiyaiii... aku igt da pecah da... sbab bunyi kuat sangat... maklumla kesan hentakan kat lantai mozek yang kuat tuh... Aku pun on hadset tuh... Selamat la xde pape... 

Serve kat tenet nih... sambil2 tuh duk fb skali.

  Si member ni plak dah putus asa... Aku pun da malas then kami decide tuk brusaha sok jela... mklumla da pagi.. kang bising org mrh plak... x pasal2 kena sound... kang susah... T nk kena wat knci baru.... alamat beli tombol baru jugak r bilik die gamak nyer.... Peacee....

Friday, January 14, 2011

=NoTa HaTi SeoRaNG LeLaKi=

Izinkan lelaki itu pergi
Walau kakinya bagai terpasung luka
Walau hatinya tercalar bisa
Izinkan dia melangkah jua



Tangismu tidak dia lupakan
Bukan dia tega
Bukan dia rela
Tetapi dia terpaksa
Izinkan dia pergi jua

Di hatinya ada wahyu yang merayu
Di situ tidak pernah ada tunggu
Walau terjerat walau terikat
Dia mesti pergi jua

Ah, genderang itu telah berbunyi
Dia terpaksa pergi
Jangan kau tunggu lagi
Mari pergi bersamanya
Walau terpaksa lelaki itu kan pergi jua

[Ust Pahrol Mohd. Juoi]

Thursday, January 13, 2011

=Malam JumaaT=

Malam jumaat nih, best gak duk layan maher zain nih....  tenang jer ghase jiwa.... Syukur sangat-sangat kerana aku masih lagi dipanjangkan usia dan sihat tubuh badan.... mampu bergelak ketawa.. mampu tuk wat pe je... kekadang sampai tak ingat dunia.. tuh lah lumrah manusia...



Malam-malam nih banyak menda duk main dalam fikiran aku... pasal diri die, pasal family, pasal kawan-kawan dan yang penting pasal hala tuju hidup aku.... masa depan aku... kekadang tuh pening kepala la jugak duk pikir benda2 nih sume.... ye r... sume penting tuk aku.... 
Kekadang tuh jugak duk pikir alangkah best dapat jadi burung.... bebas jer nk g mn2... x yah nk pikir pape...


tp tuh lah... sampai bile-bile pun aku tak kan jadi burung... dah name pun manusia...hahah... papepn aku tetap bersyukur ngan ape yang aku ade skrang nih... Cume aku mengharap aku akan jadi lebih baik... InsyaAllah... 
Selagi ade family, die dan kawan-kawan yang terus support aku, aku akan terus kehadapan..hahah... 

best plak kalo dapat jadi baby or budak kecik kan... x yah duk pikir pape.. nk pape org kasi... nk tuh nk ni... makan pakai tdo mandi sume org uruskan.... hahahah.... betul-betul-betul...

Wednesday, January 12, 2011

=Dari Biru ke Hijau with smile=

Teringat plak time dulu bila berbaju biru... macam-macam benda especially bile time ngan kawan-kawan.. best giler... banyak memori indah la... tp yang phit pn ade... x kn nk ingat yg pahit kan....

time blaja tuh macam-macam tempuh... especially bile time exam.... mak ai.. dah la last2 minit br bukak buku... mulalah gabra x abes...hahahha

nk tegur pn x bley da... muka sume takut.... ntah pape soklan nk masuk pn x tau.... tp wa steady jer.... hahahah.. walaupun takut tahap cipan gak r.... papepn support from member tuh pnting.. n yg penting gak dr mak abah n tutor2... Alhamdulillah... sume da lepas.. time practical pn same.... kdg2 tension mang ad... practical tu pn da mcm keje da... ish2... byk menda nk kena ingt.. yg tu la... yg ni la... ish2...




tp skunk nih... bile da tkar baju ijau(da keje beb)... mcm2 benda la yg happen... adoiyaiii.... igt sonok bile da keje.. rupe-rupenye... lg tension... almaklumla.. face ngan many thing yg ak expect and ad gak yg aku x expect.... biasela ngan situasi and keadaan nyer ngan tmpat keje aku... ari2 kdg2 pnat... syum pun ntah.. tp wat bodo jer da keje....

walau tension cam mane pn aku wat bodo jer... ye r... nk keje bukan kejap... lame... kdg2 tuh ari-ari asyik kena maki jer.... sabo je r... papepn... ak tetap enjoy ngan keje aku si baju ijau ni.... bangga ngan ijau yang aku ade skrang.... peace...

Tuesday, January 11, 2011

=aku tak ingat, Tolong Ingatkan AKU=

Anugerah juara lagu sudah pun berakhir.. Juara pun da tau.... Milik Ana Raffali... Tolong Ingatkan Aku.. best dowh... 35000 ringgit malaysia die sapu bersih coz die penyanyi, penulis lirik dan komposer lagu.. wa tabik r sama lu ana raffali... lu memang superb... tp biase jer ngan performance die... sempoi jer... although tengok kat youtube jer... maklumla time mlm 9 hb tuh wa kena keje.... seday pun ade x dpt tgk live.... Ni khas tuk korang



Sebelum ni pun aku mang suke giler dengar lagu die... mang best... lirik pn sempoi.... NI hah lirik die... 


Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan aku
Kisah kita

Ni Plak keputusan penuh juara lagu ari tuh... 


Ke 2 = Black ft MUH (Drama King )--- wa minat jugak ni..
Ke 3 = Hafiz ( Noktah Cinta)
Best Perfomance = Faizal Tahir (Hanyut)
Vocal = Hafiz (Noktah Cinta)

Adat bertanding, ade menang ade kalah... yg menang best la... yg kalah tuh jgn duk seday plak... n yg duk arap lagu-lagu len menang jgn ler duk macam muko yer.. biase la.. aku pn sikit kucewa... tp no halll la da adat... sume kputusan kat juri weyh...