Posts

Showing posts from January, 2011

=Gomo KlaTe Gomo!!!!=

Image
nok crito la sikit pasal game smale... memey puah r jugok ati.... =) gomo kelate gomo...
abih keje pagi 29/1/2011 aku mula nk bersiap. nk g tgk bola... kononnye gerak r awl dlm 3.30 coz nk beli tiket bola... tkut abis... pegi jer.. memang lengang agi r time tuh.... 

si gajus berbaju jersey malaysia kaler biru... xcited jln kaki... nk g cari tiket dl.. =)
smpai jer trus g konter tiket... nk beli tiket r.. harge 20 hinggit... so aku beli r due.. srg ag tuk member aku.

lepas tuh jer aku pun duk r pusing2 keliling stadium...hahaha... tiket da ade.. tunggu mase game jela... pusing2 r kat tapak kdai... tgk2 kut2 ade jersey or brg nk beli nk kasi lg smgt time game nanti....

gajus sedang berkeliaran... bosan dowh =(

dah dekat kul 5 tuh tetiba r prut nih lapa tambah plak mud ngantuk x ilang2...haha.... mula2 x tau r nk g mkn mn.... slamat ade giant kat sblh stadium tuh.. so aku ngan member aku nih singgah r giant... kut2 r ade kdai mkn.... g r jln kaki jer... sbab mang dkat,... mls r nk bw kete kan…

=Gegar Stadium Shah Alam... =

Image
marilah sek kito samo2 gegarke stadium shah alam... piala sumbangsih 2011.... Red Warrior vs Red Giant.. hrmmm... mujo bleyh tukar roster takdi... kalu dop gak melepah aku nok tengok esok....  nok tgk sek2/player2 baru red warrior... x saba weyh sengho... gu2 ambo tuh pakat g blako deh.... sokong sek2 kito... wat srupo final pialo malaysia arituh...  biar pn main tepat lawe, sek kito keno smangat... nk tengok la jugok ketuo jurulatih baru tuh... Datuk M Karathu..... walaupun banyok dugae sek2 kito tuh tapi gak sek2 kito x leyh patoh smangat... keno main sunggoh2.... tamboh koleksi pialo dehhh...
ni dio snarai player-player kito nih...

Player-player hok lamo 1. Khairul Fahmi Che Mat (GK)  2. Sharizan Ismail (GK)   3. Judtanna Eh Put (GK) 4. S. Subramaniam    5. Farisham Ismail  6. Rizal Fahmi Rosid  7. Daudsu Jamludin   8. Zairul Fitree Ishak 9. Zamri Ramli   10. Mohd Badri Radzi (C) 11. Shakir Shaari  12. Khairan Eroza Razali  13. Wan Zaman Mustapha 14. Zulyusri Che Haron 15. S. Chanturu  16. Norshahrul Id…

=Ramlee Awang Murshid, my collection=

Image
Dah jadi hobi aku tu simpan koleksi-koleksi ni.... especially hasil karya Ramlee Awang Murshid.. mang aku minat gila r ngan novel-novel die.... x penah miss satu pun... mesti aku beli n akan baca... sejak time skolah ag... sanggup tuh simpan duit.... semata-mata nak dpt novel-novel die tuh... rata-rata novel die memang berunsur thriller... tu yg wat aku minat tuk bace tuh.. kalo stakat cintan cintun, sori beb wa xdak layan... konpem x smpai separuh muka surat, wa da lelap....hahahah




nilah antara novel favorite aku karya RAM nih..... bagi aku mang best...


yang TOp saNgat!!!



YanG TerBaik GilEr!!!



yAng pEnUh DraMa!! tapi skang nih bila time keje, macam da xde masa nk wat sume tuh... blik keje penat, bile time cuti plak g jalan sometime aku tdo jer... mklumla penat keje sape r yg tau... sempat beli jer.... nk baca hrmmm... x smpat kut.. tggu r mase sesuai aku nk abiskan bacaan koleksi RAM aku nih... 
Aku da pun beli satu lagi karya terbaru RAM nih.. Nmpak pun cam best gak..


bile duk tengok kolek…

=fikiran untuk memikirkan=

Image
banyak benda main dalam fikiran aku skrang nih...
1) hidup aku... mampukah aku lalui segala yang aku harapkan selama nih.... nak hidup bahagia... x nak ade masalah pape.... tapi aku nih bukannya perfect... aku kena ingat, Tuhan akan sentiasa uji umat Nya... so aku harus kuat tuk hadapi sume tuh... sentiasa berdoa agar segala urusan aku dipermudahkan.... kekadang tuh aku rasa tension sangat bile fikir benda yang telah berlaku dalam hidup aku... aku xnak toleh belakang lagi... biarlah benda yang telah berlaku tuh jadi pengajaran kat aku... 



2) keluarga aku... nilah aset paling berharga dalam hidup aku.. aku sayang famili aku.. kekadang tuh aku sampai menitis air mata bila memikirkan famili aku... di saat ini pun aku masih menitiskan air mata waktu blog ni di tulis.. terutamanya bila aku teringatkan mak ngan ayah aku.. banyak pengorbanan diorang kat aku.. aku tahu dioranglah ibu n bapa terbaik untuk aku... tanpa diorang tak kan ade aku kat dunia nih... ayah aku masih lagi begitu. dah lebih 2…

=syokkahwin @ GERBANG CINTA 2=

Image
try r open video nih... then bukak http://syokkahwin.com/gerbangcinta2/

pastu sama2 la vote yer....

=Awal Pagi Punyer Cerita=

Image
Di suatu pagi yang hening, lebih kurang pkul 0245 balik dari IOI Mall, member aku tertinggal kunci bilik skali ngan kunci rumah, ade kat awek die... Nak jadikan cerita, aku pun bagi r kunci aku kat die tuk masuk ghumah sebab aku plak nk g anta si die ni blik ghumah die... Ye r teman si die blik... x kan r aku nk suh si die blik sorg2 dh time mcm tuh....
Blik jer anta die, aku pun masuk r umah... time tuh pintu x kunci... So, aku masuk je r tanpa ketuk pintu... aku tgk member aku nih sdg sibuk berhempas pulas nk buka pintu bilik... Last2 kunci umah aku yg jadi mangse... smpai patah ha... hahahah.... sisa kunci yg patah tuh pulak melekat kat tombol pintu tuh... Adoiyaiii... nasib punya badan... maka usaha tuk mengeluarkan sisa kunci yang patah tuh pun dijalankan...
Sampai patah kunci umah aku ni hahh...
Beberapa minit lepas tuh....... x berjaya gak... last2 nak try serve tenet.. mana r tau ade cara how to solve our problem ni... nak kuarkan blik sisa kunci yg ttinggal kat dlm tuh (ade ker…

=NoTa HaTi SeoRaNG LeLaKi=

Izinkan lelaki itu pergi Walau kakinya bagai terpasung luka Walau hatinya tercalar bisa Izinkan dia melangkah jua


Tangismu tidak dia lupakan Bukan dia tega Bukan dia rela Tetapi dia terpaksa Izinkan dia pergi jua
Di hatinya ada wahyu yang merayu Di situ tidak pernah ada tunggu Walau terjerat walau terikat Dia mesti pergi jua
Ah, genderang itu telah berbunyi Dia terpaksa pergi Jangan kau tunggu lagi Mari pergi bersamanya Walau terpaksa lelaki itu kan pergi jua
[Ust Pahrol Mohd. Juoi]

=Malam JumaaT=

Image
Malam jumaat nih, best gak duk layan maher zain nih....  tenang jer ghase jiwa.... Syukur sangat-sangat kerana aku masih lagi dipanjangkan usia dan sihat tubuh badan.... mampu bergelak ketawa.. mampu tuk wat pe je... kekadang sampai tak ingat dunia.. tuh lah lumrah manusia...


Malam-malam nih banyak menda duk main dalam fikiran aku... pasal diri die, pasal family, pasal kawan-kawan dan yang penting pasal hala tuju hidup aku.... masa depan aku... kekadang tuh pening kepala la jugak duk pikir benda2 nih sume.... ye r... sume penting tuk aku....  Kekadang tuh jugak duk pikir alangkah best dapat jadi burung.... bebas jer nk g mn2... x yah nk pikir pape...

tp tuh lah... sampai bile-bile pun aku tak kan jadi burung... dah name pun manusia...hahah... papepn aku tetap bersyukur ngan ape yang aku ade skrang nih... Cume aku mengharap aku akan jadi lebih baik... InsyaAllah...  Selagi ade family, die dan kawan-kawan yang terus support aku, aku akan terus kehadapan..hahah... 
best plak kalo dapat jadi b…

=Dari Biru ke Hijau with smile=

Image
Teringat plak time dulu bila berbaju biru... macam-macam benda especially bile time ngan kawan-kawan.. best giler... banyak memori indah la... tp yang phit pn ade... x kn nk ingat yg pahit kan....

time blaja tuh macam-macam tempuh... especially bile time exam.... mak ai.. dah la last2 minit br bukak buku... mulalah gabra x abes...hahahha
nk tegur pn x bley da... muka sume takut.... ntah pape soklan nk masuk pn x tau.... tp wa steady jer.... hahahah.. walaupun takut tahap cipan gak r.... papepn support from member tuh pnting.. n yg penting gak dr mak abah n tutor2... Alhamdulillah... sume da lepas.. time practical pn same.... kdg2 tension mang ad... practical tu pn da mcm keje da... ish2... byk menda nk kena ingt.. yg tu la... yg ni la... ish2...



tp skunk nih... bile da tkar baju ijau(da keje beb)... mcm2 benda la yg happen... adoiyaiii.... igt sonok bile da keje.. rupe-rupenye... lg tension... almaklumla.. face ngan many thing yg ak expect and ad gak yg aku x expect.... biasela ngan situ…

=aku tak ingat, Tolong Ingatkan AKU=

Image
Anugerah juara lagu sudah pun berakhir.. Juara pun da tau.... Milik Ana Raffali... Tolong Ingatkan Aku.. best dowh... 35000 ringgit malaysia die sapu bersih coz die penyanyi, penulis lirik dan komposer lagu.. wa tabik r sama lu ana raffali... lu memang superb... tp biase jer ngan performance die... sempoi jer... although tengok kat youtube jer... maklumla time mlm 9 hb tuh wa kena keje.... seday pun ade x dpt tgk live.... Ni khas tuk korang



Sebelum ni pun aku mang suke giler dengar lagu die... mang best... lirik pn sempoi.... NI hah lirik die... 

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah…