Posts

Showing posts from July, 2011

=bile anak bulan muncul, tandanya bermulanya Ramadhan=

Assalamualaikum... selamat sejahtera wat korang lagi... ni entri express aku sebelum aku bersiap2 nak g keje... keje malam beb..huhuhu
mang dah tau, arinih tengok bulan beranak kan.. i mean, tengok anak bulan la...hihihi.. nak menandakan esok puasa ke tak... then saat ni, aku tak tau... x de kesempatan lagi nak tengok anak bulan dengan mate sendiri... tak tau comel ke, hensem ke anak bulan tuh... ntah2 kembar ke pe... hihihi... sekadar melawak.. tak mungkin kut... hahaha
 papepun keputusannye, yang penting sempena Ramadhan yang bakal tibe nih, same2 lah kite tingkatkan amal sebanyak mungkin... kalo dulu x pernah pose, try la pose.. biar kasi penuh okeyh... baru berkat hidup.. mang wajib bagi umat Islam yang dah baligh kan... mang perlu.. bukan lame pun sebulan jer dalam setahun.... benda2 yang x elok kite buat tuh, tinggal-tinggalkanlah... nilah bulan terbaik untuk kite berubah... nipun ingatan untuk diri aku jugak.... same2 kite jadi lebih baik...
ingat: puasa bukan sahaja menahan diri …

=name pun PINJAM, wajib pulangkan balik=

Assalamualaikum.. selamat sejahtera yer korang.. hup sehat2 sume yer...
entri kali nih just nak share skit pasal pinjam-meminjam... dalam hidup kite nih, x leyh lari dari pinjam-meminjam kan..tak kire la papepun ... duit ke, barang2 ke.. handphone ker or kedit sekalipun ataupun papejelah... for sure mesti kite pernah pinjam someone punyer something kan... 
bagi aku mang aku x bape nak suke sangat pinjam-meminjam nih... melainkan mang dah terdesak sangat2... bukannye ape, aku ghase x bape best kan kalo pinjam-meminjam nih... x syok sgt... yelah bukan hak kite or bukan kite punyer.. kalo jadi pape kat brg yg kite pinjam tuh camne?? x ke kite yg salah t... 
mang x diakui mang ade org yang suke sangat meminjam-minjam... bile time nak pinjam mulalah excited... katenyer nak pinjam kejap jer.. tup2 lupe terus kalo tuasn tak mintak.. for sure tentu ade kan... ni yang x mau sebenarnyer... kalo dah pandai pinjam, kena la pandai pulangkan... tak perlu la nak suh tuan punyer badan ungkit dulu baru t…

=from someone.... [Di Saat Aku Mencintaimu]=

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan p…

=SINGA "matang"....

Assalamualaikum... selamat petang.. thanks korang... 
Sebenornyer aku malas nak update pasal game bola malaysia vs singa ari tuh.. tapi sebab arinih kat paper still lagi org duk citer buatkan aku nk update la skit... skit je.. x banyak pun.. aku bukannya ape... mang ghase sikit kecewa... nak marah pun ade... kalo korang rakyat malaysia yang tengok game aritu pun for sure korang pun ghase pe yg aku ghase...
"kemenangan ini menunjukkan kami pasukan matang - Kapten singapore (x mao mention name, coz x suke)
bile aku baca, agak mendidih jugak.. bagi aku matang kejadah pe kalo men pun tak professional... terlampau banyak lakonan ditunjukkan player2 singapore yang boleh aku katakan macam pondan... kalo korang tengok, korang sdiri nampakkan camne game arituh...
common la.. kalo stakat menang dengan gaya pengecut camtuh, tahniah la wat ko singa... ko mang "hebat"..."hebat" sangat... sekali lagi tahniah wat ko singapondan... lain kali, gune jer sume pemain import.. senang.…

=WORDLESS WEDNESDAY # 2 : PUNAI=

Image

=insan biase, bukan untuk dimaki sesuka hati=

Image
Assalamualaikum.. Selamat malam... hup korang sehat.. thanks sudi bace n view blog gajus nih... okeyh dah masuk hari baru.. hup hari-hari yang kite tempuh dipermudahkan tanpa masalah rumit... InsyaAllah...
macam biase la... kali nih aku nak share benda yang same.. ni just peringatan  dan ape yang aku nak share nih hup korang akan faham.. 
aku tau... aku hanya seorang lelaki bergelar nurse.. ye, hanyalah seorang jururawat.. its up to u, kalo korang nak gelak ke per... i dont mind.. nilah yang aku pilih n aku bangga.. bangga bergelar seorang jururawat... 
jururawat, seorang insan biase.. bukan perfect.. bukan seorang robot yang x berperasaan... macam korang jugak.. setiap hari g keje, dalam hati da set, nak berbakti pada masyarakat... bukan semata-mata makan gaji.. hujung bulan dapat duit... tak.. maybe ade segelintir fikir lagu tuh... tapi rata-rata ikhlas nak berbakti.. mang sesetengah pikir "keje nurse biase jer".. tu ape yang nampak.. yang tak nampak???


setiap hari mesti ade j…

=[M.A.R.A.H]=

Assalamualaikum.... Selamat sejahtera korang2.... Sorry r dah lame x berupdate... rindu ghasenyer arinih... aku kuatkan semangat aku untuk update... sambil menunggu beberapa minit lagi untuk keje syif malam...huhu.. x sukenyerrr...
mang dalam hidup nih, setiap manusia x suke kena marah... x kire r benda kecik ke benda besar ker... dan for sure seseorang tuh pun x suke nak marah2 kan... buruk muke nanti.. yang lawa jadi hudus... yang ensem sure x kacak... yang comel lagi r... 
kekadang seseorang yang suke marah tuh, bukan sesaje jer... cube tengok balik ape sebab yang menyebabkan die marah... mungkin berpunca dari diri kite yang sebenarnye kite tak tau... maybe jugak dipengaruhi masalah peribadi.. sebab tuh kalo jumpe ngan orang asyik nak marah jer kan.... yang ni lah tak nak sebenarnya....marah tak tentu pasal..
kalo nak handle ngan org suke marah senang jer... jgn nak influence die ngan benda2 yang boleh wat die marah... contoh nyer bile die nak bercakap, jgn nak bantah die cakap dulu..…

=men congkak di sungai, hilangkan stress=

Image
Assalamualaikum... selamat malam.. hup korang sehat... thanks wat reader-reader gajus... arigato...
sape penah men congkak?? x kire la korang laki ke pompuan ke.. penah men tak?? bagi korang yang x penah men, elok kalo korang belajar untuk men congkak.. aku sure mesti sonok punyer.. aku pun xde la hebat.... stakat masukkan buah dalam lubang aku gheti la... bagi aku best jugak kalo men congkak nih... tapi ade ke yang tak tau or tak penah jumpe congkak camne?? agak seday bagi korang especially yang melayu coz congkak adalah salah satu permainan tradisional yang patut korang tau....
okey... tuh just permulaan... intro untuk entry kali nih... sebenornyer aku bukan nak ajar korang camne nak men congkak... saje je aku bagi intro lagu tuh supaya korang n aku ingt balik salah satu kebanggaan bagi kite especially yang melayu... hihi
- - -
pagi2 lagi aku n member bersiap2... lebay kurang pukul 9.. nak menuju satu tempat... alang2 sume cuti so, nak bawak diri la sekejap jauh dari kesibukan kota.. nak …

=SPONTANEOUS THURSDAY # 1=

rambut sama hitam,berak asing-asing

=WORDLESS WEDNESDAY # 1 : NAP???=

Image
Time kat umah member aku.. jumpa benda alah kat depan pintu bilik... NAP.. apekah?? ... kalo korang tau habak mai...  macam2 dalam kepala otak aku nih.. :p

=K.A.W.A.N=

suatu hari korang berjalan bersama kawan2... tetibe korang jatuh... terjatuh dek kerana tersepak batu... pe reaksi pertama korang n kwn2 korang?? kalo korang maybe korang dah maki cerca batu tuh... padahal batu tuh tak bersalah pun... batu tu pun x gheti pape... name pun batu kan... kawan korang lak?? adakah die terus meluru ke arah korang n angkat korang or gelak kan korang dulu??? ermmm.... 
mang setiap orang harapkan ada kawan sejati... tempat boleh curahkan apa jer.. share masalah ke.. kalo dalam kesusahan tentu kite nak ade org yang tolong... kekadang kite tak mampu nak lalui sorang2... kita ni pun bukan kuat pun... kekadang jugak benda yang simple pun perlukan kawan...betapa hebatnye penangan seorang kawan.. 
mang tak dinafikan ada jugak orang yang suke hidup sendirian... buat ape2 pun sorang2... buat tuh ke buat nih ke tak mau ade yang tolong... nak g mane2 pun... mang betul, masing2 ade hak... ape yang aku tengok dari pengalaman, orang sakit mental selalunya suka bersendirian...…

=30 km/j=

Image
Assalamualaikum.. selamat pagi... hup korang sehat-sehat yer... thanks sudi singgah blog gajus aku nih... moga arinih memberi korang sume keceriaan... pada yang ada masalah jangan cepat mengalah n give up... tentu ade jalan penyelesaian.. mohonlah pada Tuhan kalo kita buntu... ni just nak ingatkan diri aku n korang jugak... Alhamdulillah aku dah berjaya harungi kerja malam aku untuk malam pertama.. ada lagi satu malam untuk aku harungi... saat nih mang aku ngntuk sangat... nak kate penat x la penat.. tapi aku ngntuk... sebelum aku lelapkan mata, aku gigihkan jugak diri aku untuk update gajus nih....
biasalah kalo g keje ngan moto, kalo x rempit x sah... x syok orang kata... actually ade 2 benda jer yang selalu buat aku merempit bila naik moto... fest time lambat g keje... yang ni boleh dikatakan slalu.. yang kedua time blik keje... maybe sebab excited nak balik umah kan setelah penat keje..hahah
as usual pas keje malam mang mengantuk... so aku cepat2 nak balik umah... mau lelapkan badan…

=biaselah, janji melayu!!!=

Assalamualaikum.. selamat petang sume.. hup sehat la yerk... lame x bersua kan... 
arinih jiwa aku bengang skit... agak stress jugak... sumenyer gara-gara kejadian dettol arituh.. abis uniform aku.. xleyh pakai dah... so aku perlukan uniform yg baru... nak ganti balik uniform tuh... kalo x x beruniform la aku time keje.. t kena tindakan tatatertib plak kan....
so, ader la sorg member nih bagi uniform die... uniform khas untuk jabatan aku... masalah nyer uniform die agak besar n aku perlu kecikkan uniform tuh skit... baru cun ngan badan aku.. kalu aku pakai sure menggelebeh... jadi aku decide untuk anta kat kedai jahit.. nak kecikkan skit....
senin lepas aku anta.. mula-mula janji 3 hari lagi dtg n amik uniform tuh... die kate kena bagi sikit mase coz uniform tuh susah untuk di owter... xpe aku fhm... lgpun x urgent aku gtau die. kang kalu aku suh cpat x cantik lak uniform tuh.. kang ade cacat cela t....
3 hari lepas tuh aku dtg... "err sorry dik, x siap lagi... tukang jahit demam la.…