Posts

Showing posts from May, 2011

=bukan sekadar nama=

Image
Assalamualaikum.. selamat pagi korang sume.... hup sehat-sehat sumenyer.... 
tetibe pagi nih mud aku datang utk jenguk blog terchinta nih.. sian kat die.. dah dekat seminggu x berupdate.. mesti korang ingt aku menyepi je an... actually aku ade.. mang slalu jer on fb tuh... bukan aku x nak singgah kat blog aku.. tapi mud utk aku singgah xde... dan aku mang xde idea nk update.. tuh yg wat aku malas... so alang-alang arinih da ade mud kan... aku nk kasi update n gtau la blog aku masih bernyawa..hehe...

korang nampak an header baru blog aku.. cantik tak? lawa tak??.. hehe.. ni hasil kerja aku sdiri.. aku tau mang biase jer... aku tak mampu wat lawa2... tupun aku amik mase 30 minit jer... hup korang suke la yer ngan header baru aku nih... heheh.. 
bukan sekadar header, bukan sekadar nama..nilah imej blog aku.. aku arap bile org tgk header nih, org kenal ni blog aku... dah sah2 la org tau an.. pic tu pun pic aku... name pun bukan men gempak agi an...hahahah.. x kesah la korang nak gelak ke pe.…

=imej baru=

Image
Assalamualaikum... selamat petang korang sume... hup korang sume sehat-sehat... ceria-ceria... n sejahtera-sejahtera deh.... namo seday-seday or marah-marah...hehehe... tetibe petang nih aku nak update entry plak.....
aku dah ade imej baru... berwajah baru..haha.. aku tak tau la pe korang cop aku bile aku berwajah camni... aku berkacamate...hahah.. 
~amacam, ensem tak.. mesti korang cair kan.. muko seyes tuh... lalalala....~
bile orang tengok kemunculan kawe camnih, macam2 org komen... ade yg ckp kawe nih encem, comel, budok baik..haha (pasan).. ade yg ckp kawe muko cam tuo.. gangster la.. adeh.... biaq pilah org nak ckp pe... yg penting nih imej baru kawe.. demo x yoh dengki...hahaha.
sebetulnye, aku sesaje jer gayekan spek tuh... bukan aku punyer pun..hahah.. pinjam jer.. konon2 nak brlagak macho la... tapi aku ghase mang macho an.. baik korang anggok seratus kali...hahahah
xpelah.. aku x kesah... xyah la spek2 tuh... Allah dah bagi aku sempurna dah.. boleh tengok ngan jelas... tanpa cac…

=hari wesak, pe kaitan ngan itik n ayam??=

Image
Assalamualaikum... selamat malam korang sume.. hup sehat macam biase la yer...hehe
time aku tulis nih, aku tau 17 mei dah labuh tirai die... xde lagi hari wesak okeyh... kalo ade pun tunggu ler taun depan...heheh... mang hari wesak adalah public holiday untuk rakyat Malaysia.. untuk aku jugak.. tapi maklumlah.. keje syif... public holiday belum tentu dpt on da spot kan.. so aku kena keje.. public holiday hari wesak nih tak tau la bile aku akan dapat... yg taun lepas pun ade bape hari lagi public holiday yg belum dipenuhi...hehe.. tetibe aku ghase ayat aku cam skema... :-p
ade yg ckp sonok dpt cuti hari nih.. mengalahkan org yg nk smbut hari wesak jer...hahaha.. bagi aku, aku tak kesah.. sebab bukan aku sambut pun hari wesak tuh..hahaha... (saje nk amik ati.. kihkihkih).. pade yg smbut hari wesak, x kire aku nak wish jugak.. selamat hari wesak.. biarlah dah lepas pun...hehe.... aku pun gembira gak ade org bagi hadiah free time hari wesak tadi...
~terharu, pemberian seorang pesakit sempena…

=selamat hari guru=

Assalamualaikum readers sume...
waktu entri nih aku tulis, aku tak leh nak tdo... yer mang aku asyik tringat jer... tringat sangat2... aku sayang sangat kat die... aku tak mao lagi seday2.. thanks sume yang bagi support kat aku dan yang mendoakan kesejahteraannya di sana..  terharu sangat2... sayang korang sume... tanpa korang mang aku tak kuat.. x kuat nak tempuh benda-benda nih sorang2...huhu...
oklah.. lupekan yg tuh... citer yang len plak... arini 16 hb kan... korang sume pun tau kan arinih hari guru... tetibe aku tringat kat skolah... banyak betul kesah-kesah pahit manis kat skolah kan... dari tadika, skolah rendah, skolah menegah sampaila aku smbung diploma aku. mang banyak kenangan yang aku tak leh lupe... 
kali nih aku nak share skit kisah aku time aku bersekolah kat negeri sembilan.. wat korang yang tak tau, aku bukanlah seorang pelajar yang berada.. sederhana pun bukan.. aku berasal dari keluarga org yang susah.. arwah ayah aku waktu tuh bekerja sebagai seorang pengawal keselam…

=video nih wat aku seday, seday sesangat!!!=

Image
Assalamualaikum... selamat pagi... da 16 hb da kan... hup korang sehat erk... Alhamdulillah...
tetibe aku ghase seday... seday sesangat...  bile aku tengok video nih... aku tak mampu kata pape..

teringat kat org yg aku sayang yang telah pegi meninggalkan aku n family aku.... hup arwah ditempatkan bersama org-org beriman.. InsyaAllah.. aminn...

=HOT bikin aku panas=

Image
Assalamualaikum, slmt mlm korang sume... 
~pict smpingan jer... amik kat c.goolgle~
arinih aku ghase hot giler... mang betul-betul hot... dari pagi, bukak mata je smpai la skang... sangat hot... duduk pun x snang.... nak lepak2 pun apatah lagi... ghase cam nk terjun kolam jer.... hot punyer pasal...
actually aku bukan geram ngan sesape smpai nk mkn org  kn... korang sdiri pun tau kan cuaca skang camne.. x menentu..... arini aku ghase mang agak panas... dari pagi kut..... bgn nk g keje td dlm kul 9 aku g (actually aku lmbt, suppose kul 7 heheh) ghase cam da tghari.... blik keje pun same... kul 4 ptg tadi.. ghase cam tghari jer panas die.... skang nih pun... aku ghase nk basahkan badan jer... i mean mandi la... walaupun dah berkali-kali kali mandi.. kalo bleh nk duk jer dalam peti sejuk... kasi beku... boleh??? br leh tahan ngan keadaan yg amat panas camni.... 
dah la tgh hot ngan keadaan suhu yg agak panas.. tetibe aku lagi panas.... mang panas sesangat... dan lepas nih aku sure dunia blog…

=gathering and reunion=

Image
Assalamualaikum.. slamat ptg korang sume... slamat bace erk!!!
seperti yg korang tau sabtu yg terdekat nih gt; 14 hb mei 2011, Sahabat blogger akan menganjurkan gath besar-besaran... kalo x silap akan wat dkat aswara, kuala lumpur... dengar cam best jer kan...
tapi, dukacita dimaklumkan aku tak dapat menghadirkan diri aku ke gath tuh... korang santai cukup2 la erk... aku ade hal penting yg aku nk wat... penting sangat2... settle hal kat kg... maybe xde rezeki aku nk jumpe n berkenalan ngan otai-otai n blogger2 len... sori r pade yg ajak aku... siap ade call aku lagi... aku mintak maap banyak2 beb.. x leh nk join ko... hal yg x boleh di elakkan...huhu..
papepun, sape yg pergi tuh hup korang enjoy yer... aku mang nk sgt kenal2  ngan korang... walaupun kekadang, sape yg fest time jumpe aku kate aku sombong, pendiam, pemalu la... mang aku akui... tulah aku bagi korang yg fest time kenal ngan aku... seyesly...
okeyh.. ari jumaat arituh, secara x sengaja gak dah berlaku gath kecik2 (bagi aku la…

=Segmen Kayif : Terima Kasih=

Image
Assalamualaikum... seperti yg dijanjikan dalam post kat SB pagi tadi.. sebelum aku g solat jumaat...   sape2 yg tau la..hihi.. aku akan join segmen nih..  hurm.. okeyh aku akan mulakan.... malas nak celoteh panjang.. kan bosan plak korang bace kan... kan2... sebenarnya ramai lagi blogger yg aku tak kenal n tak jumpe pun...huhu... 
ucapan berbanyak time kasih aku nk tujukan kat encik ADY blogger nih lah yg bagi inspirasi kat aku untuk berblog dulu... ia berpunca dari salah satu entry dari blog die.... aku ghase kalo aku tak kenal die, maybe xde la blog aku yg korang bace skang ni kan.... kedua, kawan bek aku balada sepi n tinta hati... banyak jugak benda aku blaja dari korang berdua... thanks tau... korang wat aku lagi semangat nk berblog okeyh...
tak lupe gak aku rakam kan ucapan tima kasih aku, of coz la kat  mamat blogger nih sebab wat segmen nih...  okeyhh...
selain dari tuh wat korang-korang yg sedang bace  blog aku gak... thanks sesangat... luv korang so much okeyh!!!  teruskan support …

=BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011=

Image
okeyh.. kali nih nk join lagi segmen ben ashaari... nk kasi gegar untuk bulan ni plak... kalo korang nk join senang jer... KLIK SINI

=semakan keputusan permohonan ke IPTA lepasan SPM sesi 2011/2012=

Image
Assalamualaikum.. slamat petang... pe kabo korang... hup sehat n hepi-hepi okeyh.... ALhamdulillah selesai jugak solat jumaat arinih... dengar jugak khutbah tadi... best jugak topik die... pasal Islam... citer pasal zaman Rasulullah saw... (nk gtau aku tak tdo yer :p)
~sblm solat jumaat, smbil jln kaki, aku snap r dulu pict.. heheh~
ok.. solat dah lepas.. nk citer benda len plak...
hurmmm.. arinih bebudak lepasan spm sume sebok duk ngadap komputer or lappy masing-masing kan.. x kire r kat umah or cc or mn2 jer... masing-masing nk check dpt ke x twrn upu kan... ak pun nk la jugak check kan... so pe lagi aku on la lappy n search kat tenet n terjah >>>> SINI
bukak2 jer, die suh isi no mykad... so aku isi la... ikut je arahan yg die bagi.... bile da ikut, aku klik... nervous nih!!! nih la result die... jang jang jang!!! _ _ _ _ _
Alhamdulillah... akhirnya dapat gak... Syukur sesangat... boleh la ak continue study ak...eh2... lupe lak... bukan aku la... aku check untuk adik kesayangan ak…

=menu bekpes: si power=

Image
Assalamualaikum.. selamat pagi...
keje mlm mang penat kan... tambah plak paginih banyak benda nak settle.... abih keje lambat... spatutnye kul 7 pagi.. tapi extend sampai kul 8.30 pagi... pegi management office.. nk settle something..hihi.. (tp bukan aku la... member aku) .. aku dtg ngan die.. so kena la tunggu...
blik jer, singgah bank.. settle loan kete plak.. kalo aku tak settle alamat korang tau la pe jadi kan...sblum tuh singgah bank len dulu.. kat klana jaya... lpas tuh ingt nk singgah pos office coz nk byr bil letrik n air... tup2 lupe nk bw bil die... adehhh... so aku postpond r dulu.. sok2 la... hihi...
bile dah settle g bank.. perut lapo giler weyh.. so pe lagi.. nk pekena something yang best.......
~"roti canai kosong, teh o ais dan powerrr 2 bijik  :p~
aku x nk citer sal roti canai ngan teh o ais... just nk citer pasal si power tuh jer... actually tuh telur spruh  masak...nk trgelak pun ade... mane tak nyerr
"roti kosong satu, teh o ais pastu power due"..
member ak…