Thursday, March 31, 2011

=april fool, perlu ke??=

assalamualaikum... selamat malam... 

malam jumaat, malam penuh berkat... beberapa minit lagi, bulan mac akan melabuhkan tirai.. dan bermulalah bulan baru.. 1 hb april 2011.. bile sebut jer tarikh nih, sume tau kan.. 

APRIL FOOLL!!!!

mesti ade duk plan kan, ape nak wat.. nak kenakan sape la esok nih.. member skolah, rakan sekerja even antara family tuh sendiri... hrrmm.. perlu ker, nk ber april fool erk?? perlu ker nak mengenakan orang.. kalo untuk suke2 maybe bleyh la.. tapi kalo dah melampaui batas may be x perlu kut...

tapi sejak bile muncul april fool nih?? asal negara mane pun aku tak tau..  tuh yang kekadang sesetengah org takut, yela kut2 la bile tibe kat tmpat keje or g mane2 jer tkut ade oghang kenakan die kan.. ermmm 

tetibe hati aku sayu teringat kat fmily... waaa... rindu sangat la... macam mane la ngan ayah, mek n adik2 aku kat kg tuh... sehat ke mereka... Ya Allah, lindungilah mereka.... 


~my beloved youngest brother... ALIF ASHRAH skang darjah satu... chomeelll macam abg die.... rindu r kat die :-(~

=hepi-hepi di genting highland=

punyerlah pnat x smpat nk update.. nk update smlm pnat giler blik keje trus tdo... so mlm nih aku tekad nak kasi update jugak... td jer tu pun terkeja-keja join segmen dari blog ben ashaari... nway, thanks tuk sume yang view, follow n comment n bagi idea yg amat bernas tuk blog aku nih.. aku try tuk wat yang terbaik.. stakat nih, ni jer yg aku mampu n aku ghase ok kut... bagi aku, aku ghase dah cun... tapi xde la cun sgt... maybe cun yg biase jer... coz aku ni pun x la gheti sgt... ni pun still blajo agi untuk berblogging...




wacth out!!!

memandangkan arinih aku hepi skit coz keje pun x la busy seperti biase so, da ade kesempatan nih, aku nak share la yer aktiviti aku ngan member2 tmpat keje... melalak kat kota keriangan... enjoy!!!

~otw dari gombak ke genting highland~

~kat genting skyway... nak merasa la nek cable car... x penah kut~



~nek cable car... fest time ghase gayat... dah lame.. ok ler... amik mase dlm 15 mnit gak nk smpai puncak genting~

~before nak enjoy, isi perot dulu... baru best kut~

~sesi nak men bermula... memandangkan daah amik pakej 47 ringgit, so nk kasi tkr la ngan pass masuk untuk outdoor game~

 ~amik pic dulu kasi ilang nervous nk men roller coaster neyhh~

~chakkkk~

~space shoot, syokkk~

n macam2 la game yg aku men arituh... ni je yg aku bleyh share... haha... papepun mang aku enjoy... sekali sekale, kena ber hepi-hepi.. bleyh la lupe ke stresan keje tuh... kalo sape yg tak pena g, g la.. singgah la genting tuh... at least rase all the game yg ade kat sane... maybe aku excited skit coz fest time kut... dulu tringin nk g tp xde mase...hahah.. busy memanjang...


p/s: banyak gak tmpat mnarik kat malaysia nih... pasni nak teroka satu malaysia la plak.. kalo korang de idea mn tmpat2 yg amat syok tuk enjoy, share la yer...

Wednesday, March 30, 2011

=DECO DECO BENG BENG BOONG !=




join segmen dari blog ben ashaari.. www.benashaari.com
thanks singgah blog yang tak seberapa nih... jangan lupe follow erk!!! hehe..
terima kasih daun keladi... 



Monday, March 28, 2011

=nak update blog=

 pagi yang hening... sungguh hening dan sunyi... sume da tdo kecuali aku yang masih terkial-kial melayan fesbuk dan blog aku... mata aku tidak boleh dilelapkan gara-gara seharian aku habiskan masa dengan tido... wow!! gud job... seyesly... bangun tdo jap.. solat then lena blik... perkara yang paling truk bile terlelap tanpa off lappy n lampu dlm blik... truk tul punyer perangai.. camne nak support erth hour camni kalo dah pmbziran brlaku gtu jer.. sebut pasal earth hour, smlm aku kat tesco ampang.. accompany my sister sopin... punyerlah excited sopin smpai x hengat dunia.. tgk jam kul 9.45... lupe daa... earth hour... kat situ smlm mang trang benderang... maklumlah tmpat sopin barang rmah... kalo tak camne nk sopin ye tak... rugi la ghase... kan best kalo time tuh jln kat kl then tgk pmndgn kat kl time gelap gulita... wah... syokkk... bukan slalu... xpela.. next time... kalo umo aku masih panjang, tahun depan jumpe agi... set date... 26 mac, earth hour tau!!!

tuh alkisahnye...

smbung citer pagi nih punyer... xde pe yang aku nak kongsi sangat... just syarat untuk mengupdate blog aje... sian la kat blog aku nih kalo asyik sunyi sepi kan... sekali sekala kasi update la jugak...

ermmm... xsabo nak tunggu pagi nih..... aku nok g derak lagi.....

sebelum aku tinggalkan blog yang tak seberapa nih, khas tuk my sahabat-sahabat, kwn-kwn, saing-saing aku dan sape-sape jela yg kenal ngan aku... salah satu my faveret song wat mase skang nih...

SUNGAI LUI - AIZAT



Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya



Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya




Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya



Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya



Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini

Wednesday, March 23, 2011

=si kumbang bersama si bunga-bunga=

selama dua hari aku rase tenang skit... jauh dari kesibukan keje... Alhamdulillah selesai gak seminar untuk 2 hari... amat menarik n sangat best... pe yang lagi best bile  aku sorang jer "pompuan", yang len sume "laki"... wow... korang agak2 camne?? pada mulanya, bile tgk keadaan camnih, aku jadi x berapa nak enjoy sangat.. ye la... lenlah kalo aku same jantina ngan mereka kan... sure aku enjoy... 

actually, dari dulu lagi aku kena biasakan diri camtuh...  dari blaja lagi... betul!!!  nisbah laki ngan pompuan 10:190... aku lah salah sorang tuh... macam bunga dikelilingi kumbang plak... terbalikk!!! amik kau!! sape suh ko excited sangat nak jadi misi.. memang camnilah... but.... tu dulu okehhh!!! skang no hal... wa tak kesah... papepun wa tetap enjoy... maklumlah dah biase... wat pe nak dengar pe org kate kan.. yang penting jiwa n raga kena kasi ikhlas... penuh rase tanggunggjawab.. 

aku tetap bangga sebab muka aku nih asyik kena aim jer... yela aku jer spesis plik yg ade kat dewan tuh... sure la popular skit banding ngan org len... wah!!! popular lagi... aku tau memang aku dah popular sangat... dari dulu lagi... ececehhh... hah, xcaye? cube korang tengok.. aku nak kasi lihat... betul ke?

hah!! dah tengok? betulkan....hehehehe

~pemantapan ilmu selaras dengan kerjaya... papejelah!!!~

~mane si kumbang nih... adoiii~

~seyes tuh... testing gadjet... bukan tuk men2 erk~

~promote2~

~part paling best, sesi basuh kaki... ni salah satu benda yg aku blaja, nmpk simple tapi amat berguna especially bagi those yg mengidap kencing manis... superb la.. aikk, "kumbang2" jugak!!!~

~terlebih fhm dah~

~lagi dasat... ginilah gamaknyer kalo dah sorg2.. fhm pun sorg2 :p~


ish2... macam2.. mang tak bley blah... biase ler... mula2 excited duk dgr ceramah... bile dah lame2, terlebih fhm lah... mang x ptut... pasnih prepare ler siap2... kalo bleh bwk bantal skali... 

nway, dikesempatan ini, b4 aku nih lupe, arinih 23 mac.. result spm pun akan kuar kan.. so aku nak wish gudluck kat sume calon2 spm 2010.. especially my beloved sister EFARIZAN AKMA moga dapat result yang baik punyer... Insyaallah... aminnn...

Sunday, March 20, 2011

=BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !=


Dah lama x join segmen bro ben... arinih Alhamdulillah sempat gak aku belek blog die... baru blik dari menjalankan tugas...heheh... 

Korang nak join gak KLIK SINI ... sampai tgh mlm nih jer tau, menurut ben...



Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
Tetibe hati aku sayu nak jawab soklan nih... tringat kat mak n ayah aku kat kg.. hrmm.. kalo nak cakap pengalaman memang banyak... aku nak bahasakan mak aku "mek" sebab nih istilah yang aku guna sejak aku kecil lagi.. tiada mama atau mami.. biasalah org kg kat klantan... skang nih x tau ade lagi ke tak...

peristiwa yang aku x leh lupa, salah satunyer time aku skolah tadika.. tetibe lak nak jatuh air mate bile ingat balik... mek akulah yang bersusah payah nak hantar aku g tadika... aku bonceng kat blakang, meklah yang kayuh basikal tuh.. trigat satu peristiwa yang mang aku xkan lupe smpai bile-bile sewaktu mek aku amik aku dari tadika, as usual la nek basikal.. waktu mek aku tgh kayuh tuh, aku nih memandai letak kaki kat lidi tuh... maklumlah nakal sikit time tuh.. tgh syok, kaki aku masuk kat lidi basikal tuh... waaaa... menangis teresak2 aku seraya mek aku trus benti.. nak tengok pe yg jadi... mang agak teruk la kaki aku... trus bawak g klinik... dekat seminggu gak la aku cuti... kaki x leh jalan... mang seday... tp pe yang lagi terharu, mek aku sanggup nak dokong aku yang dah besar time tuh bawak aku g mandi.. maklumlah time tuh, toilet umah aku kat luar... nak taknak kena la kuar kan... terharu la bile ingat balik.. :-(

tambah2 aku nih keluarga susah.. so, jerit perih mek aku hanya tuhan yang tau...  aku time tuh budak agi n blum baligh lagi pun.. so x berapa fhm la.. asyik nak men jer... pagi ke, tghri ke, mlm ke mek aku akan berusaha nak bagi aku adik beradik sesuap nasi... bayangkan 13 org sumenyer... 

skang nih aku masih lagi teringat kat mek n ayoh.. aku tekad nak balas blik budi mek yang melahirkan aku.. tak lupe gak wat ayoh aku yang amat aku sayangi yang sedang sakit... maaf kalian memang kadang-kadang pernah meninggikan suara kat kalian... sori sangat2... 


Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...
Tak boleh nak lebihkan sesape, 2 dua kau sayang... sayang sangat2.. 


Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?
Nauzubillah.. aku dah berazam, walau macam mana susah skalipun or bekeluarga, aku takkan sesekali wat lagu tuh.. pikir balik caamne diorg hidup susah nak jage aku 13 org adik bradik, macam tuh jugaklah aku kena jage diorg yang hanya berdua..


Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..
Erti kasih makna sayang ke lagu tuh??? tapi mang x dinafikan ade gak berlaku... mang agak kuang hajar.. kalo merebut nak jaga mereka time mereka hidup kan bagus!!! mintak la kami adik beradik dijauhkan... 

=emergency, emergency!!!=

ini just luahan hati saje... bukan untuk menagih simpati cuma untuk berkongsi agar korang sume lebih memahami...hehe... ayat x bley blah...

as usual.. sume g keje ngan ati yg semangat.. maklumlah nak berbakti pade masyarakat kan.. walaupun kekadang mud untuk bekerja tuh xde... tambah plak bile time org bersuke ria terutama sabtu n ahad dan jugak public holiday... sape yg nak sgt keje time nih.. cer cite cer cite... tp berbekalkan keazaman bukan semata-mata memenuhi kehendak tugas tetapi niat untuk mencurah khidmat bakti... 

dari masuk keje, hinggalah saat mahu pulang, memang tak nak satu benda pun yang akan spoil mud keje... x kire la pape pun... pagi ke, petang ke or malam... sume bersungguh-sungguh untuk wat yang terbaik... 

tapi biasalah lumrah alam n kehidupan.. sume org ade hak masing2... firstly, aku nk ucap thanks kat sahabat seperjuangan aku coz share kat aku ape yg telah terjadi padenye dikala ingin pulang ke rumah setelah penat berkeja pagi td.. cube korang sendiri bayangkan... dengan penat yang amat sangat, tak tahu pape, tetibe kena marah oleh dek ketidaksabaran manusia... agak2 korang bengang x?? korang pikirlah sendiri erk... sume ade pendapat masing-masing.. tuh terpulang lah pade korang... tp ini pe yg slalu sgt aku n my fren2 sume ghase... 

mang betul la.. aku n kwn2 mang dibayar gaji... orang yg dtg spital pn bukan free.. sume nyer bayar... tuh aku fhm... bukan free kan...cume segelintir jelah.. sebab tuh, ak n kwn2 mau wat yang terbaik tiap masa... buat ape yang perlu.. macam biaselah.. emergency, kalo x penuh, x sah... mesti ade jer org yang sakit.. even demam skali pun org tetap akan dtg ke emergency... tu mang x salah.. kalo dah sakit, mestilah nak datang jumpe dr kan.. amik ubat ker, or utk treatment len... papejelah... tapi kalo dah ramai sangat for sure la kena tunggu.. tuh yang x best.. aku pun bukan suke sangat nak tunggu2 tambah ag sakit.. so, aku mang faham.. x suke menunggu... 

zaman dah berubah, manusia pun skang masing2 dah educated.. tu mang x diakui.. cume kekadang bile berhadapan ngan masyarakat, aku jadi x fhm bile mane ade yang datang ke emergency disebabkan  conditon bukan di kategorikan emergency... kalo sebut emergency, sume tau, kena amik tindakan cepat.. kalo sakit yg emergency, sakit yang bertarung ngan nyawa.. senang cite 50/50... tapi kalo condition macam sakit blakang dah 2 tahun, batuk dah 6 bulan, lenguh badan dah 3 bulan, sakit tangan dah 1 tahun, gatal-gatal badan dah 5 bulan or bermacam sakit len yang dah berbulan2 or bertahun2 kire emergency ker? hrmmm nilah kekadang ade sesetengah yang menyalahgunakan emergency tuh.. kesian kat org2 yg btul2 dalam kecemasan terpaksa kena tunggu gak disebabkan benda-benda nih sume.. sebab tuh slalu penuh jer dengan manusia... terpaksa lah menunggu walau sehingga 5 jam... hebat!!

perihal kena hina or maki biaselah.. kate-kate kesat cam bodoh, bangang, babi mang dah slalu sgt dengar... seyesly.. x leh nak wat pe... tuh yang ghase seday sgt... ak n kwn2 berusaha wat yg terbaik... dengan penuh ikhlas tuh.. tup2 nih yang kitorang dapat... aku fhm... org sakit.... so trime jelah.... bukan nak suh menunggu.. ak n member2 wat sehabis baik n kalo bleyh taknak bagi org tunggu lame2... ak pn kesian jugak... tp tulah... realitinye...

arituh pun aku ade share gak kat blog nih per yang ak alami...KLIK SAJER ... ni salah satu die...  papepn, walau pe yang berlaku, semangat aku n kawan2 aku x pernah goyah.. tetap gembira nak curahkan khidmat bakti untuk masyarakat.. khidmat bakti tuk org yang sakit especially yang bertarung ngan nyawa... Hanya Tuhan yang tahu pe yang ak n kwn2 aku ghase...


p/s: aku tidak mampu bersuara, hanya mampu untuk berblog...


Friday, March 18, 2011

=antara KHURAFAT, HAQ n HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA=

watch out!!!

kali nih aku nak kongsi sikit la... x banyak pun... ni antara crite crite yang aku smpat tengok kat wayang stakat nih... all from malaysia tau... yang hollywood usah citer la erk... azam aku taun nih nak sokong crite melayu nih... :P.. 





antara crite seram terBest yang penah aku tengok.. sangat2 best.. dengan kreativi n penuh suspen mang layak cite nih antara box office kat malaysia nih.. jln crite yang not bad jugak.. banyak pengajaran yang kadang kala kite tak tahu sebenarnya terjadi dalam kehidupan kita.. memang seram giler r.. puas hati.. mang betul lah kan... cinta tuh buta.. kerana cinta n suke kan seseorang tuh, ade yang sanggup wat pe saje kan... biarpun melanggar hukum hakam... 9 bintang from ten... tahniah!!





crite ala2 superhero... bile dengar jer cite nih nak kuar tetibe aku jadi semangat nak tengok... ghase "macam" best jer... maklumlah kat malaysia nih, jarang diketengahkan cite pasal superhero... manusia yang ade kuasa or kelebihan... kisah persaudaraan... bagi aku, cite nih, tak la menusuk sanubari aku sangat... maybe ia trlmpau "lurus" kut... sape yang dah tengok cite nih pun maybe sependapat ngan aku kan... malas la nak komen lebay2.. bape bintang erk nak kasi??





nilah crite the latest yang aku tengok... superbbb!!!! 9.5 bintang dr 10 aku kasi untuk cite nih... bagi korang yang tak tengok cite nih, g lah tengok... aku sure korang x kn rugi... memang best sesangat... dari sume segi... especially, bagi korang yang tak berapa tau sangat sal sejarah, bek n musti kena tengok.. at least dpt la input skit..  bukan tuh jer, pasal cinte, kasih sayang, persahabatan, kerjasama, sume ade.. yang penting mang penuh ngan action!!! sure takkan bosan punyer... but, bile dah abih crite nih ghase seday skit.. hero die mati... waaaa... x suke btul kan bile tgk cite, hero tuh mati... tuh la aku bagi 9.5.. papepun crite nih mang terlampau best!!!! congrat!!!



p/s: tak sabo nak tggu crite kongsi n nur kasih the movie..

Wednesday, March 16, 2011

=si gajus dah popular?=

sian kat si gajus nih... dh dekat spuluh ari x update... sian die.. banyak sebab nape aku x update...

1. lappy aku masih lagi ngan prob nyer... bile nk g repair ntah... nih member punyer lappy okehh
2. tenet slow sesangat.. menci2...
3. idea ade ngan xde.. kang boring lak org bc..
4. sibuk duk bukak blog org len... tgk pe yg best

5. bile nk update jer tetibe MALAS... hrmmm... trok btul...


bile sebut jer malas, teringat lak kat satu entry kat satu blog nih... korang pun leh tgk pedie... tgk la.. best tuh... betul!!!  .. VIEW JER

dah tengok?? so camne?? nasihat aku, jangan jadi malas erk...

hrmm... arinih aku nk rewind blik kat korang.. kalo korang sume ade view blog aku... arituh aku ade postkan satu entry tuk korang... ni die...KLIK SINI

thanks tuk sume yg view n lakukan pe yg ptut tau... diorg mendapat tmpat ke empat.. diorang dah slamt di ijab kabul pada 26 hb feb 2011 arituh...tahniah tuk diorg... sumenyer di sponser... mang berbaloi-baloi la usaha diorg selame nih... x sia2... aku cam rase bangge sangat... semoga mereka berbahagia hingga ke anak cucu... 

ape yang aku lagi bangga, tulah fest time si gajus jadi pengapit... tuk diorg pulak tuh... nilah sebab die ngapa aku beria2 nk g tluk intan arituh walaupun busy spnjang minggu... nilah sebab die... nak tunaikan tanggunggjawab... ha.... sbab tuh la pict kat bawah nih muncul...


bile aku letak pict nih kat fb aku sume duk tanyer kan ak g tunang or kawen.. sbnarnye nilah crite sbnarnyer... xde papepn...hehe... at least dpt gak pglmn jd sang pengapit... best!!

hah x caye?? betul la..
~tutup mate lak... wat malu jer.. ish2~

~cuak kut time nih... byk cameraman nk amik gambo... mcm aku nk kawen jer kan~

pe yg pling best, wedding diorg nih masuk paper wey... utusan.. sape yang beli mesti tau kan..... bagus tul... 
hrmm pe yang best ag, n wat aku rase bangge, tanggal 8 mac arituh, x sangke la...

~paper utusan 8 mac 2011 dlm sisipan mega~

~si gajus ngan muke bangga tuh~


p/s: kalo betul2 aku popular, camne la idup aku nanti, aku situ orang tegor, g sini orang sapa... nak jadi otai blogger jer..hehe.. tetibe aku perasannnn..haha... thanks tuk IMANI coz wat aku jadi sikit smangat tuk update blog nih... okeyhh...

Sunday, March 6, 2011

=penangan sambal belacan=

gendang gendut tali kecapi, kenyang perot suke hati... mang aku suke sangat arinih... my moody smlm tuh dah ilang... although agak kepenatan arinih... yang penting aku happy coz perot yg kosong sudah kembali berisi dgn pelbagai aneka juadah... 

blik jer keje dengan penat n laparnyer, 1 menda je main kat fikiran aku... mau makan!!! tapi katner??? aku mls nak g jauh sgt... so decide nak try tmpat yg aku x penah cuba tapi dkt ngan umah... kawan aku cakap ade satu kafe nih... not bad la katanya... KAFE FAMILI DR M3... location dekat tepi jln nk g sri manja kalo dari npe... try lah... ti korang akn tgk ade pict 3 org kmbar kat kafe nih... maybe sbab ni kut nama die M3... environment dlm kafe nih pn not bad...

aku pun pe ag order r....
 tadaaa...


~nescafe ais, nasi putih, kangkung goreng belacan, plain soup n my feveret smnjak 2 menjak nih ayam goreng kunyit n smbal belacan~  nasi goreng pataya n teh ais org len ok... n abaikn kotak yg berwarna ijau tuh...

mang not bad la... perghhhh!!! sedap.... dah r perot berkeroncong lapaq....feveret aku smbal blcan die mang sedap... 

dah abih mkn, tibai side order plak... nih betul2 mlntak nih...hahaha

~kopok gotel@ kopok lekor, cicah, sos cili n mayonis... mang mengancam ~

hrmmm... bile dah blik tringat kat smbal blcan die mang sedap... seyes!!!... susah gak nak cari smbal blcan yang sesedap ini... 

~ kalo bleh ratah smbal blcan nih, dh lame dah... x yah order len pun xpe, mesti teringat-ingat kat smbal blcan die... bleh kalah budu cap ketereh aku~

Saturday, March 5, 2011

=bile lelaki membebel, suke x?=

sabar tuh sebahagian daripada iman.. aku tau... sori r... aku memang terlampau emo arinih... aku nih manusia biase jer... xde kuat mana pun.. sama mcm korang jugak... bila pikir per yg jd tadi x tau r nak cakap pe... agak kurang hajar ke aku nih... 

pe yang aku wat sume tak betul.. buat tuh duk komplen, wat nih x betul.. nak makan? aku dh kasi.. tapi ko plak yang vege... ubat?? aku follow instruction weyh... bukan men suke suki aku ikut pale otak... aku pun tau... 
tolong r bukan ade ko sorang... orang len pun lagi teruk dari ko... sori r aku terpakse kuang hajar ngan ko... aku tau ko tue dari aku... mulut x beghenti dengan ketidakpuasan hati.. kesian ngan org sebelah menyebelah ngan ko.. thats y aku terpaksa jadi kuang haja... aku try tuk explain leklok.. tapi ko? trime ke... nak sangat kan tengok muke sposen aku... nah amik!!!!

amacam!! best dpat sound stepek ngan aku?? nak lagi? nak??... 

tetibe aku ghase bersalah weyh... teruk sangat ke aku nih... xprofesional ke? adoi.... 

tapi tuh la hakikatnye... niat aku ikhlas mahu menolong.. tapi bila ni yang jadi, nilah jadinyer...
kesabaran stiap manusia tuh ada batasnya... 
hrmmm... sori untuk sesape yang kena dengan bebelan aku tadi... sori sesangat... kesabaran aku tak dapat di kawal...

hrrmmm... blik pade topik, camne erk kalo laki tuh membebel?? plik ke?? ramai yang kate, kalo laki mmbebel cam pompuan coz pmpuan mang suke mmbebel.. btul ke??

papepn, biarlah mmbebel tuh benda yang baik2.. tuk kebaikan.. bukan sesaje... kang srbut kpala otak sape yang dengar tuh!!!

Friday, March 4, 2011

=anwar hadi?? sape mamat nih??=

smenjak 2 menjak riuh duk mengata sal budak nih... sape nih weyh... teman x knal pun... sapo dio tuh... budak skolah tdika ke??... cer cite cer cite.....

actually bg korang yang suke layan youtube tentu tau kan sapa die ni kan... tau x?? tau x?? hah x tau?? biar betoll... aku pun sebenornye xde r tau sangat sape anwar hadi nih... bukan jiran blakang umah aku pun... 

bagi korang yang x tau sapa budak nih jenguk2 le.. banyak vid2 die ade kat youtube.. korang bley tengok... aku pun duk melayan tengok video die... best dowhh... layannnnn.... pe yang best, die punye vid sangat bersahaja... sempoi... banyak gak mesej yang dismpaikan... maybe nih cara die...  papepn nih salah satu vid die... ak baru jer ushar... korang pun bleh ushar gak.. 


Thursday, March 3, 2011

=saje suke2.. xde keje=

wawawa... dah lama x on blog... sunyi sepi jer rase.... maklumla... ghase cam busy jer... lagi 1 my lappy ade prob... x leyh nk detect wifi.. susah tul.... 


borink la plak ghase... so, nak ilangkan bosan nih aku pun view jelah blog diorg nih.. tengok pe yang menarik...



tetiba lak aku change profile pict kat facebook  encik hisham gambo nih... ramai yang tanya nih gambo kawin ke tunang... jeng3... hahaha