Posts

Showing posts from March, 2011

=april fool, perlu ke??=

Image
assalamualaikum... selamat malam... 
malam jumaat, malam penuh berkat... beberapa minit lagi, bulan mac akan melabuhkan tirai.. dan bermulalah bulan baru.. 1 hb april 2011.. bile sebut jer tarikh nih, sume tau kan.. 
APRIL FOOLL!!!!
mesti ade duk plan kan, ape nak wat.. nak kenakan sape la esok nih.. member skolah, rakan sekerja even antara family tuh sendiri... hrrmm.. perlu ker, nk ber april fool erk?? perlu ker nak mengenakan orang.. kalo untuk suke2 maybe bleyh la.. tapi kalo dah melampaui batas may be x perlu kut...
tapi sejak bile muncul april fool nih?? asal negara mane pun aku tak tau..  tuh yang kekadang sesetengah org takut, yela kut2 la bile tibe kat tmpat keje or g mane2 jer tkut ade oghang kenakan die kan.. ermmm 
tetibe hati aku sayu teringat kat fmily... waaa... rindu sangat la... macam mane la ngan ayah, mek n adik2 aku kat kg tuh... sehat ke mereka... Ya Allah, lindungilah mereka.... 

~my beloved youngest brother... ALIF ASHRAH skang darjah satu... chomeelll macam abg die..…

=hepi-hepi di genting highland=

Image
punyerlah pnat x smpat nk update.. nk update smlm pnat giler blik keje trus tdo... so mlm nih aku tekad nak kasi update jugak... td jer tu pun terkeja-keja join segmen dari blog ben ashaari... nway, thanks tuk sume yang view, follow n comment n bagi idea yg amat bernas tuk blog aku nih.. aku try tuk wat yang terbaik.. stakat nih, ni jer yg aku mampu n aku ghase ok kut... bagi aku, aku ghase dah cun... tapi xde la cun sgt... maybe cun yg biase jer... coz aku ni pun x la gheti sgt... ni pun still blajo agi untuk berblogging...



wacth out!!!
memandangkan arinih aku hepi skit coz keje pun x la busy seperti biase so, da ade kesempatan nih, aku nak share la yer aktiviti aku ngan member2 tmpat keje... melalak kat kota keriangan... enjoy!!!
~otw dari gombak ke genting highland~
~kat genting skyway... nak merasa la nek cable car... x penah kut~


~nek cable car... fest time ghase gayat... dah lame.. ok ler... amik mase dlm 15 mnit gak nk smpai puncak genting~
~before nak enjoy, isi perot dulu... baru b…

=DECO DECO BENG BENG BOONG !=

Image
join segmen dari blog ben ashaari.. www.benashaari.com thanks singgah blog yang tak seberapa nih... jangan lupe follow erk!!! hehe.. terima kasih daun keladi... 


=nak update blog=

Image
pagi yang hening... sungguh hening dan sunyi... sume da tdo kecuali aku yang masih terkial-kial melayan fesbuk dan blog aku... mata aku tidak boleh dilelapkan gara-gara seharian aku habiskan masa dengan tido... wow!! gud job... seyesly... bangun tdo jap.. solat then lena blik... perkara yang paling truk bile terlelap tanpa off lappy n lampu dlm blik... truk tul punyer perangai.. camne nak support erth hour camni kalo dah pmbziran brlaku gtu jer.. sebut pasal earth hour, smlm aku kat tesco ampang.. accompany my sister sopin... punyerlah excited sopin smpai x hengat dunia.. tgk jam kul 9.45... lupe daa... earth hour... kat situ smlm mang trang benderang... maklumlah tmpat sopin barang rmah... kalo tak camne nk sopin ye tak... rugi la ghase... kan best kalo time tuh jln kat kl then tgk pmndgn kat kl time gelap gulita... wah... syokkk... bukan slalu... xpela.. next time... kalo umo aku masih panjang, tahun depan jumpe agi... set date... 26 mac, earth hour tau!!!
tuh alkisahnye...
smbung ci…

=si kumbang bersama si bunga-bunga=

Image
selama dua hari aku rase tenang skit... jauh dari kesibukan keje... Alhamdulillah selesai gak seminar untuk 2 hari... amat menarik n sangat best... pe yang lagi best bile  aku sorang jer "pompuan", yang len sume "laki"... wow... korang agak2 camne?? pada mulanya, bile tgk keadaan camnih, aku jadi x berapa nak enjoy sangat.. ye la... lenlah kalo aku same jantina ngan mereka kan... sure aku enjoy... 
actually, dari dulu lagi aku kena biasakan diri camtuh...  dari blaja lagi... betul!!!  nisbah laki ngan pompuan 10:190... aku lah salah sorang tuh... macam bunga dikelilingi kumbang plak... terbalikk!!! amik kau!! sape suh ko excited sangat nak jadi misi.. memang camnilah... but.... tu dulu okehhh!!! skang no hal... wa tak kesah... papepun wa tetap enjoy... maklumlah dah biase... wat pe nak dengar pe org kate kan.. yang penting jiwa n raga kena kasi ikhlas... penuh rase tanggunggjawab.. 
aku tetap bangga sebab muka aku nih asyik kena aim jer... yela aku jer spesis plik yg…

=BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !=

Image
Dah lama x join segmen bro ben... arinih Alhamdulillah sempat gak aku belek blog die... baru blik dari menjalankan tugas...heheh... 
Korang nak join gak KLIK SINI ... sampai tgh mlm nih jer tau, menurut ben...


Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan .. Tetibe hati aku sayu nak jawab soklan nih... tringat kat mak n ayah aku kat kg.. hrmm.. kalo nak cakap pengalaman memang banyak... aku nak bahasakan mak aku "mek" sebab nih istilah yang aku guna sejak aku kecil lagi.. tiada mama atau mami.. biasalah org kg kat klantan... skang nih x tau ade lagi ke tak...
peristiwa yang aku x leh lupa, salah satunyer time aku skolah tadika.. tetibe lak nak jatuh air mate bile ingat balik... mek akulah yang bersusah payah nak hantar aku g tadika... aku bonceng kat blakang, meklah yang kayuh basikal tuh.. trigat satu peristiwa yang mang aku xk…

=emergency, emergency!!!=

ini just luahan hati saje... bukan untuk menagih simpati cuma untuk berkongsi agar korang sume lebih memahami...hehe... ayat x bley blah...
as usual.. sume g keje ngan ati yg semangat.. maklumlah nak berbakti pade masyarakat kan.. walaupun kekadang mud untuk bekerja tuh xde... tambah plak bile time org bersuke ria terutama sabtu n ahad dan jugak public holiday... sape yg nak sgt keje time nih.. cer cite cer cite... tp berbekalkan keazaman bukan semata-mata memenuhi kehendak tugas tetapi niat untuk mencurah khidmat bakti... 
dari masuk keje, hinggalah saat mahu pulang, memang tak nak satu benda pun yang akan spoil mud keje... x kire la pape pun... pagi ke, petang ke or malam... sume bersungguh-sungguh untuk wat yang terbaik... 
tapi biasalah lumrah alam n kehidupan.. sume org ade hak masing2... firstly, aku nk ucap thanks kat sahabat seperjuangan aku coz share kat aku ape yg telah terjadi padenye dikala ingin pulang ke rumah setelah penat berkeja pagi td.. cube korang sendiri bayangkan...…

=antara KHURAFAT, HAQ n HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA=

Image
watch out!!!
kali nih aku nak kongsi sikit la... x banyak pun... ni antara crite crite yang aku smpat tengok kat wayang stakat nih... all from malaysia tau... yang hollywood usah citer la erk... azam aku taun nih nak sokong crite melayu nih... :P.. 




antara crite seram terBest yang penah aku tengok.. sangat2 best.. dengan kreativi n penuh suspen mang layak cite nih antara box office kat malaysia nih.. jln crite yang not bad jugak.. banyak pengajaran yang kadang kala kite tak tahu sebenarnya terjadi dalam kehidupan kita.. memang seram giler r.. puas hati.. mang betul lah kan... cinta tuh buta.. kerana cinta n suke kan seseorang tuh, ade yang sanggup wat pe saje kan... biarpun melanggar hukum hakam... 9 bintang from ten... tahniah!!




crite ala2 superhero... bile dengar jer cite nih nak kuar tetibe aku jadi semangat nak tengok... ghase "macam" best jer... maklumlah kat malaysia nih, jarang diketengahkan cite pasal superhero... manusia yang ade kuasa or kelebihan... kisah persaudaraa…

=si gajus dah popular?=

Image
sian kat si gajus nih... dh dekat spuluh ari x update... sian die.. banyak sebab nape aku x update...
1. lappy aku masih lagi ngan prob nyer... bile nk g repair ntah... nih member punyer lappy okehh 2. tenet slow sesangat.. menci2... 3. idea ade ngan xde.. kang boring lak org bc.. 4. sibuk duk bukak blog org len... tgk pe yg best
5. bile nk update jer tetibe MALAS... hrmmm... trok btul...

bile sebut jer malas, teringat lak kat satu entry kat satu blog nih... korang pun leh tgk pedie... tgk la.. best tuh... betul!!!  .. VIEW JER
dah tengok?? so camne?? nasihat aku, jangan jadi malas erk...
hrmm... arinih aku nk rewind blik kat korang.. kalo korang sume ade view blog aku... arituh aku ade postkan satu entry tuk korang... ni die...KLIK SINI
thanks tuk sume yg view n lakukan pe yg ptut tau... diorg mendapat tmpat ke empat.. diorang dah slamt di ijab kabul pada 26 hb feb 2011 arituh...tahniah tuk diorg... sumenyer di sponser... mang berbaloi-baloi la usaha diorg selame nih... x sia2... aku cam rase…

=penangan sambal belacan=

Image
gendang gendut tali kecapi, kenyang perot suke hati... mang aku suke sangat arinih... my moody smlm tuh dah ilang... although agak kepenatan arinih... yang penting aku happy coz perot yg kosong sudah kembali berisi dgn pelbagai aneka juadah... 
blik jer keje dengan penat n laparnyer, 1 menda je main kat fikiran aku... mau makan!!! tapi katner??? aku mls nak g jauh sgt... so decide nak try tmpat yg aku x penah cuba tapi dkt ngan umah... kawan aku cakap ade satu kafe nih... not bad la katanya... KAFE FAMILI DR M3... location dekat tepi jln nk g sri manja kalo dari npe... try lah... ti korang akn tgk ade pict 3 org kmbar kat kafe nih... maybe sbab ni kut nama die M3... environment dlm kafe nih pn not bad...
aku pun pe ag order r....  tadaaa...

~nescafe ais, nasi putih, kangkung goreng belacan, plain soup n my feveret smnjak 2 menjak nih ayam goreng kunyit n smbal belacan~  nasi goreng pataya n teh ais org len ok... n abaikn kotak yg berwarna ijau tuh...
mang not bad la... perghhhh!!! sedap...…

=bile lelaki membebel, suke x?=

Image
sabar tuh sebahagian daripada iman.. aku tau... sori r... aku memang terlampau emo arinih... aku nih manusia biase jer... xde kuat mana pun.. sama mcm korang jugak... bila pikir per yg jd tadi x tau r nak cakap pe... agak kurang hajar ke aku nih... 
pe yang aku wat sume tak betul.. buat tuh duk komplen, wat nih x betul.. nak makan? aku dh kasi.. tapi ko plak yang vege... ubat?? aku follow instruction weyh... bukan men suke suki aku ikut pale otak... aku pun tau...  tolong r bukan ade ko sorang... orang len pun lagi teruk dari ko... sori r aku terpakse kuang hajar ngan ko... aku tau ko tue dari aku... mulut x beghenti dengan ketidakpuasan hati.. kesian ngan org sebelah menyebelah ngan ko.. thats y aku terpaksa jadi kuang haja... aku try tuk explain leklok.. tapi ko? trime ke... nak sangat kan tengok muke sposen aku... nah amik!!!!
amacam!! best dpat sound stepek ngan aku?? nak lagi? nak??...
tetibe aku ghase bersalah weyh... teruk sangat ke aku nih... xprofesional ke? adoi.... 
tapi tuh la …

=anwar hadi?? sape mamat nih??=

Image
smenjak 2 menjak riuh duk mengata sal budak nih... sape nih weyh... teman x knal pun... sapo dio tuh... budak skolah tdika ke??... cer cite cer cite.....
actually bg korang yang suke layan youtube tentu tau kan sapa die ni kan... tau x?? tau x?? hah x tau?? biar betoll... aku pun sebenornye xde r tau sangat sape anwar hadi nih... bukan jiran blakang umah aku pun... 
bagi korang yang x tau sapa budak nih jenguk2 le.. banyak vid2 die ade kat youtube.. korang bley tengok... aku pun duk melayan tengok video die... best dowhh... layannnnn.... pe yang best, die punye vid sangat bersahaja... sempoi... banyak gak mesej yang dismpaikan... maybe nih cara die...  papepn nih salah satu vid die... ak baru jer ushar... korang pun bleh ushar gak.. 

=saje suke2.. xde keje=

Image
wawawa... dah lama x on blog... sunyi sepi jer rase.... maklumla... ghase cam busy jer... lagi 1 my lappy ade prob... x leyh nk detect wifi.. susah tul.... 


borink la plak ghase... so, nak ilangkan bosan nih aku pun view jelah blog diorg nih.. tengok pe yang menarik...



encik ady budikaencik ben ashaari tetiba lak aku change profile pict kat facebook  encik hisham gambo nih... ramai yang tanya nih gambo kawin ke tunang... jeng3... hahaha