Posts

Showing posts from April, 2011

=KONGSI : Lu Langsi Lu Mati!!!=

Image
Assalamualaikum... slamat pagi... hup sume sehat n hepi-hepi okeyh!!! namo seday2... senyum sokmo!!
tetibe tringin nk g nengok wayang... pepagi buta nih adeke cinema yang bukak?? haha... papela.. mimpi je nih... actually aku mang teringin giler-giler nak tgk wayang.. tambah-tambah ade 2 citer best yang mang aku takkan lepaskan pluang nak tengok...
sori, bukan international punyer.. tapi malay punyer citer..  ni lah salah satu die...huhu... tapi bile la agaknya mau kuar kan..... 

KONGSI : LU LANGSI, LU MATI!!! ni trailer die okeyh.. aku amik dari youtube jer...


nampak cam best kan... jom sume pakat2 tengok.... tapi korang kena blanje aku la...hahah... ok bai... :-)

=durian=

Assalamualaikum.. slamat petang... gud afternoon.. eh2 evening...huhu... what eve la... janji sume sehat okeyh... 
kali nih malas nak tulis tajuk entri panjang-panjang....... haha.. korang tgk sdiri la... ni citer pasal durian.. pe kena ngan durian... hah.. bace la sdiri yer...

petikan dari kosmo arinih...

PERLAWANAN bola sepak Piala Amal Menteri Besar Perak yang berlangsung di Stadium Perak, Perak, baru saja lima minit bermula. Tatkala mood para pemain sedang berkobar-kobar untuk mengecapi kemenangan secara tiba-tiba semua yang berada di dalam stadium dikejutkan dengan insiden yang mencemaskan. Bekas juara bina badan dan Mr. Asia enam kali, Datuk Malek Mohd. Noor, yang bermain pada posisi penjaga gol diserang sakit jantung. Bekas atlet berusia 57 tahun tersebut dilihat berpaut pada tiang gol gara-gara menahan kesakitan pada bahagian dada. Mula-mula saya berasa pening. Kemudian, sesak nafas sehingga saya rasakan badan semakin mengembang dan jersi mula mengetat terutamanya di bahagian perut.…

=pompuan cantik selalu curang!!=

Image
Assalamualaikum... selamat pagi sume... dapat gak aku update.. tengok tajuk entri pun cam best kan...kihkih.. ni khas untuk pompuan cantik jer okeyh!!!hehe..
lawak jer... haha... pagi ni nk share ape yg aku usha kat tenet... biase la tgh boring.... meh bace smpai abis....


baca petikan nih okey...

Hormon estradiol jadikan mereka sentiasa kurang puas hati dgn kekasih yg ada... Bagi mereka yg mempunyai banyak estradiol, satu bentuk estrogen, selalunya lebih menarik dari segi fizikal dan mudah memerangkap lelaki.
Mereka juga kurang berpuas hati dengan kekasih yg ada. Dengan itu wanita yg sedemikian sering berlaku curang, menurut hasil kaji selidik yg disiarkan dlm jurnal Royal Society.
Hormon steroid ovari itu juga dikaitkan dgn muka bersimetri, payudara besar dan nisbah ukuran pinggang ke paha yg rendah. Penyelidik juga mendapati bahawa wanita cantik berkemungkinan besar mengambil kesempatan terhadap keseksian mereka utk memerangkap lelaki terbaik.
Dr. Kristina Durante berkata: "Wanita yg …

=sunyi sepi bukan tandanya berdiam diri=

Image
Assalamualaikum.. selamat mlm.. hup sehat-sehat sume okeyh...dah masuk waktu isyak dah nih... sape yang tak mengalami keuzuran, tunaikanlah tanggungjawab anda yer... :-)
hrmm... aku ghase dah 2 hari blog nih tak berupdate... huhu.. bukan aku takde kesempatan.. aku nak jer update pape yg patut... tapi sebab xleyh.... kalo dah lappy wat prob, tenet tak leh bukak nak update tang mane??  adehhh.. hehe.. 

skrang ni jer, nak tak nak aku terpaksa gak menyinggah ke setiawangsa semata-mata nak update entri..  ade yang tanya aku, senyap jer... nape tak update entri.... huhhh... terkilan jugak ade yang tanya camtu kan... aku ingat takde yang nak view blog yang x berapa nak hebat nih... xde yang nak amik tau...huhu.. opsss!! sori tetibe feeling lebayh2 plak...haha...
nway, ak tetap di sini bersama blog kesayangan aku nih.. walaupun tak seberapa, yang penting aku tetap bangga ade blog macam nih.. aku ttap bangga jadi seorang blogger... bangga ade korang yang sudi nengok-nengok, sudi ushar2, sudi view…

=rokok gay=

Image
terusha something yang best... hahah...
~aku mang tak fhm pe maksud die... korang agak2??? ~


NASIHAT DARI AHLI NUJUM TAK BERAPA MAHIR
peringatan untuk diri aku jugak... x kesah la... x kira papepun yang dok tulis situ yang penting jauhi rokok.. sape yang tak merokok tuh jangan duk cube nak try.. kang kalo dah try susah mau benti.. sape yg suke makan rokok tuh, kurang-kurangkanlah okeyh.. merokok membahayakan kesihatan...

=BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !=

Image
nak men teka harge doyan plak...
adehh tgk doyan tuh pun dah mcm best... dpt teka pun jadi la.... agak-agak jer nih...hehe... kalu demo pun nok teko jugok,  klik ---->SINI

=explore sampai sesat... adehhhh!!!=

Image
aku dah mula jatuh cinta pada bukit nih... kate mamat nih... yo yo o jer... konon nak cover sebab dah sesat.. hahah... gara-gara begitu excited... adehhh!!! tulah.. lupe nak  bace doa kan.. papepun... mang adventure... sonok sangat.. pengalaman pertama sesat... pape pun best sangat.. at least dapat menikmati alam semula jadi yang amat cantik... hehe.. sesat???
AlKESAH BERMULA... SI GAJUS dan  MAMAT PRASAN HEBAT
~nilah tempat yg akan kami explore... tgk pade tmpat besar kut~
~masing2 punyer la excited.. smpai x igt dunia.. hahah...~

so aku n mamat ni pun mula lah ekpedisi hebat pada ari nih...
bile dah nak smpai tmpat yg nk di tuju tuh... ~adehhh... x leh guna r.... sikit kecewa la :(~
tapi xpe... atas cadangan mamat tuh yang agak bernas so, kami pun decide la...
~lalu ikut bwh jmbtn gantung nih...heheh.. "at least dpt pegang tali pun jadi la... bukan senang nak jumpe nih", kata mamat tuh... dlm hati aku, ayyooo jakun jugak blogger... :p

tetibe...
adehhh!! tak dapat nak cari jln kuar..…

=bergath kat bukit gasing=

Image
adeh!!! tak leh nak tdo... actually pg nanti  aku ade misi penting ngan  mamat nih... sape nak join bleh jer... just nak kasi kuar peluh skit... hihi.. dh lame tak menikmati keindahan alam semula jadi...
~jom ramai-ramai pagi nanti... kite bergathering kat hutan okeyh... hehe.... tapi adeke yang nk join kami??~
ahhh... xpe... motif sebenar just nk tengok sape lagi terrer dalam aksi panjat memanjat..heheh...
aku ke atau mamat yang pasan hebat nih?? xpe kite tgk jer nanti...
p/s katenyer ade sorang lagi nak join kitorang.. aku xpenah jumpe lagi nih... katenye pompuan... hrmmm...

p/s nk tdo da... smpan tenaga untuk beraksi esok!!

=emergency : antara hidup dan mati!!!=

Image
Assalamualaikum.. slamat mlm korang sume... hrmm... arini kawe cuti... sok pun cuti... so kawe rileks sikit arinih... tdo sepanjang hari... hahah.... 
tetibe mlm nih ghase bosan... actually aku baru jer blik jln-jln ngan die... ehem2... fest g mid valley then buang masa jln2 kat ampang... pastu blik... ingt nak lepak la lama-lama sikit... tapi sebab die keje kan... so, blik la awal...heheh....
sebenornye, teman idok le mau ceghite panjang kat kome sume... teman just nak share ape yg teman ade.... (betul ke aku ckp nih?)chehh!! sape nak tau, agkat la lappy masing2... x yah angkat tangan.. boleh??? hahah...
kembali ke dialek skema,
actually, time keje mlm yang baru je lepas, aku ade terjumpe satu pamplet yg agak menarik minat aku untuk kongsi ngan korang sume.... mang best n bermakna betul pamplet tuh... tmbah2 lagi mang ade kaitan ngan kerjaya aku ni kan.. mang kerjaya aku nih x la seberapa sstgh org ckp, tp lantak la... aku punyer keje okeyh... aku tetap bangga ngan keje aku... haha...
erm…

=terUsha KERETA MAYAT=

Image
ermmm... sblm pulang dari keje nih, just nak share satu blog... ntah camne aku bleyh terklik... hehehe... bile aku usha, tengok mang banyak entri yang mnarik minat aku... tambah-tambah plak name blog pun dah menarik kan.... so, pagi yang bahgia nih aku just nak share ape yang aku tengok... korang pun bleh usha n kasi tengok jugak...


Secebis petikan dari salah satu entri...

"Sebenarnya, Perkahwinan ini adalah tanggungjawab,.., sama macam ugama, ianya adalah tanggungjawab.., iaitu apabila ugama telah SEMPURNA, Abu Bakar r.a, yang faham dengan hakikat ugama yang sempurna telah menangis kerana faham bahawa segala beban dan tanggungjawab yang selama ini di tanggung oleh para Nabi dan Rasul kini terpaksa di tanggung oleh ummat akhir zaman yang tiada Nabi lagi bersama..isk. isk…,

Ummat kena ambil tanggungjawab menjaga Ugama sampai hujung nyawa..., sampai jadi mayat!

Maka kerana itulah juga apabila perkahwinan telah SEMPURNA, suami yang faham dengan hakikat perkahwinan yang sempurna mung…

=demam pun emergency ke?=

Image
Assalamualaikum... slmat sejhtera anda sume... :-)... ni express punyer update... jap g mau berbakti pade rakyat jelata lak... keje mlm... :-(.. 
semalam fest night... my assignment kat paediatric emergency (kecemasan kanak-kanak)...  actually aku x brape nak mahir dlm deal ngan kanak2.. slalu ngan org besar2 jer... i mean dewasa... kalo kanak-kanak, sori... tapi x mahir x semestinya x gheti kan...heheh.... cume tuh la... pengalaman kurang... papepun aku dah berjaya harungi semalam dengan jayanya... arinih plak?? adehhhh....


rata-rata mak ayah yg bawak anak die ke emergency ngan aduan demam.. hampir 100 percent okeyh.... ade yg bawak anak ngan keadaan cemas (mang nmpak betul2 kecemasan)... katenye, anak tak aktif, muntah2.. demam tinggi... tup2 bile dah dftar, bleyh plak anak tu berlari2 siap bergelak ketawa agi... adoii... mang cemas la cam nih.... x blih nk ckp pe....
ade jugak, kate anak demam dah dua hari... demam panas beb.. katenye semalam ok... bile tanya ade bagi ubat ke tak, kat…

=100 dah cukup?=

Image
Assalamualaikum... slamat pagi....
errr ngntuk sgt... blik keje trus on lappy... tekejut... x sangka... akhirnya blog terchinta nih dah ade 100 follower ok... (tetibe bangge).... "weit, org len dah beratus ritas, beribu riban x kecoh, yg ko br sratus nk kecoh pehal??"
biar la... ade gua kesah bro????  ni gua punyer blog, so suke ati gua la... :p


ermmm... sape yg bertuah tuh... hehe.... tahniah n sejuta thanks kat kamooo DR PAKAR SHINTA coz anda la yg kami cari... hehe....
skang baru sratus, bile plak nk capai sribu nih... adehhh..... xpe... at least ade jugak yg sudi bace blog kawe nih... terharu!!!

p/s walau brape banyak pn follower, hati blogger mesti mau ikhlas... lu langsi lu mati.... :p

=kesah gathering ALAMANDA... dalam malu dan teruja=

Image
Assalamualaikum... slamat ptg okeyh... err.. aku baru jer balik dari alamanda..menghadiri gath yg pertama dlm idup aku as a blogger.. mula-mula agak teruja...  aku benar-benar semangat nak g... selagi ade mase.. kalo x bile lagi mahu knal-knal ngan blogger-blogger len...
tepat jam 9, aku pun gerak r dr stesen LRT universiti... pick up MAS AHMAD SAFWAN dulu then menuju ke alamanda.. aku x bape brani nk g sorg2 coz, x biase jln kat putrajaya tuh... slalu kalo g sane mesti sesat...heheh.. lagi satu sbab tak biase kan join gath... ambo malu weyh..heheh 
dah sampai tuh, kumpul kat depan pusat boling... bila jumpa kat sini.. seyesly, aku mang x biase... thats y aku x banyak ckp sgt.. x biase lagi bergaul-gaul ngan blogger kan... tuh yang malu giler... (aku nih pemalu tahap dewa okeyh)... excited jugak dpt jmpe blogger especially yg slame  nih mang aku nak jumpe... 
bile sume da ade, kitorg lepak r kat foodcourt.. knalkn diri masing-masing... syok r jugak dgr masing-masing kan... besides that k…

=somtam : made in thailand=

Image
Assalamualaikum.. slamat sejahtera... sape tak tdo lagi nih??/ hahah... biase la hari minggu.. ade je benda nak wat kan.. ak baru jer blik dari melantak.. haha.. td lapo giler kut... okeyh.. da abih citer pasal sedut...hehe...
td mkn la kat satu kedai nih... ade menu makanan yang baik punyer... hahaha.. SOMTAM name die.. fest time kut dengar nih.. so, akibat keinginan nak try membuak-buak, so, aku try la... katanya somtam nih da food from thailand (siam).. xpe... halal okeyh...hehe.. pe salah kalo try kan..
~ nilah die cik SOMTAM tuh... nampak pun sedap~
bile dah try... boleh la tahan.. rase die masam-masam manis n yg pasti pedas...heheh... best... 
akibat nak tau camne nak wat cik somtam nih, aku ushar r kat tenet...

BAHAN - BAHAN150g betik muda (di hiris halus panjang) 1/3 batang lobak merah 2-3 batang kacang panjang 3 suu besar udang kering
[BAHAN UNTUK DRESSING] 2 ulas bawang putih 10-15 biji peanut 2-3 sudu besar sos ikan 1 biji lemon -ambik jusnya 1-2 batang cili padi 1 sudu besar gula 1 biji t…

=sape kate menyedut tak best?? belum try belum tau=

Image
Assalamualaikum.. Selamat sore.. selamat mlm... hup korang sehat-sehat sokmo macam aku yer... Alhamdulillah..
bile jemari bertatih... errr.. ni semalam punyer hal la... sorry lambat update... seharian x berupdate my blog nih.. aku punye tenet ado problem la... tetibe wifi x bley nk detect.. i gune streamyx jer... :-).. x tau la.. prob kat my streamyx or lappy... xpela.. abaikan.. janji aku bley update blog agi...heheh...
smalam time keje.. sorg member yg amat menapau makanan kat aku.. macam tau-tau jer lapo gile time keje tuh... bangun dah lewat.. so, mane ade time tuk mkn before masuk keje kan.. so dengan keadaan yang tak berapa busy (Alhamdulillah, bukan senang nk rest especially bile keje ptg :p), aku gunelah mase nih ntuk makan mknan yg tlah ditapau tuh...
tgk pada makanan, mang sedap... yang paling best die cam tau-tau jer aku ngidam nk mkn tuh...hahaha... sedap giler... agak penat la mulut nih.. jap sedut.. jap mkn nasi after that sedut balik... uishhhh.. syok habes... nak2 bukan a…

=BEN ASHAARI GEGAR LAGI=

Image
meh, jom, cepat!!! kita kasi gegar lagi...
juzz GODEK DAN USHAR sini yer!!!

=bila waktu telah berakhir=

Image
Assalamualaikumm.. slamat malam.. hup korang sehat sokmo srupo ambo deh.. Alhamdulillah...
ermmm.. hari ni aku amat penat n mengantuk sangat... so aku akan labuhkan tirai mata aku awal sket arinih...huhu...
sempena mlm jumaat nih, xde "projek" pape mahu wat so, just nak share lagu yg amat menyentuh jiwa aku... banyak makne dibalik lagu nih... so kasi ushar n dengar erk... hayati kata-kata yang amat menusuk kalbu tuh

BILA WAKTU TELAH BERAKHIR- Opick bagaimana kau merasa bangga
akan dunia yg sementara
bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
meninggalkan dirimu

bagaimanakah bila saatnya
waktu terhenti tak kau sadari
masikah ada jalan bagimu untuk kembali
mengulangkan masa lalu

dunia dipenuhi dengan hiasan
semua dan segala yg ada akan
kembali padaNya

bila waktu tlah memanggil
teman sejati hanyalah amal
bila waktu telah terhenti
teman sejati tingallah sepi


p/s suke jugak lagu-lagu opick yg len... very nice...