Wednesday, April 27, 2011

=KONGSI : Lu Langsi Lu Mati!!!=

Assalamualaikum... slamat pagi... hup sume sehat n hepi-hepi okeyh!!! namo seday2... senyum sokmo!!

tetibe tringin nk g nengok wayang... pepagi buta nih adeke cinema yang bukak?? haha... papela.. mimpi je nih... actually aku mang teringin giler-giler nak tgk wayang.. tambah-tambah ade 2 citer best yang mang aku takkan lepaskan pluang nak tengok...

sori, bukan international punyer.. tapi malay punyer citer..  ni lah salah satu die...huhu... tapi bile la agaknya mau kuar kan..... 


KONGSI : LU LANGSI, LU MATI!!! 
ni trailer die okeyh.. aku amik dari youtube jer...



nampak cam best kan... jom sume pakat2 tengok.... tapi korang kena blanje aku la...hahah... ok bai... :-)

Tuesday, April 26, 2011

=durian=

Assalamualaikum.. slamat petang... gud afternoon.. eh2 evening...huhu... what eve la... janji sume sehat okeyh... 

kali nih malas nak tulis tajuk entri panjang-panjang....... haha.. korang tgk sdiri la...
ni citer pasal durian.. pe kena ngan durian... hah.. bace la sdiri yer...


petikan dari kosmo arinih...


PERLAWANAN bola sepak Piala Amal Menteri Besar Perak yang berlangsung di Stadium Perak, Perak, baru saja lima minit bermula. Tatkala mood para pemain sedang berkobar-kobar untuk mengecapi kemenangan secara tiba-tiba semua yang berada di dalam stadium dikejutkan dengan insiden yang mencemaskan.
Bekas juara bina badan dan Mr. Asia enam kali, Datuk Malek Mohd. Noor, yang bermain pada posisi penjaga gol diserang sakit jantung. Bekas atlet berusia 57 tahun tersebut dilihat berpaut pada tiang gol gara-gara menahan kesakitan pada bahagian dada.
Mula-mula saya berasa pening. Kemudian, sesak nafas sehingga saya rasakan badan semakin mengembang dan jersi mula mengetat terutamanya di bahagian perut. Oksigen saya pula pada waktu itu bagaikan tidak mencukupi dan membuatkan saya tercungap-cungap.
Paling mengejutkan, ada pula pihak yang mendakwa serangan jantung ini akibat saya makan buah durian sewaktu menyertai aktiviti melawat sebuah ladang buah-buahan di Ipoh, Perak anjuran Yayasan Kebajikan Atlet Kebangsaan (Yakeb). Sukar bagi saya untuk mengiyakan dakwaan itu kerana doktor pun tidak mengesahkannya.
hah... nak tau ag, klik kekunci nih ---> DURIAN BEST!!

Monday, April 25, 2011

=pompuan cantik selalu curang!!=

Assalamualaikum... selamat pagi sume... dapat gak aku update..
tengok tajuk entri pun cam best kan...kihkih.. ni khas untuk pompuan cantik jer okeyh!!!hehe..

lawak jer... haha... pagi ni nk share ape yg aku usha kat tenet... biase la tgh boring.... meh bace smpai abis....



baca petikan nih okey...


Hormon estradiol jadikan mereka sentiasa kurang puas hati dgn kekasih yg ada... Bagi mereka yg mempunyai banyak estradiol, satu bentuk estrogen, selalunya lebih menarik dari segi fizikal dan mudah memerangkap lelaki.

Mereka juga kurang berpuas hati dengan kekasih yg ada. Dengan itu wanita yg sedemikian sering berlaku curang, menurut hasil kaji selidik yg disiarkan dlm jurnal Royal Society.

Hormon steroid ovari itu juga dikaitkan dgn muka bersimetri, payudara besar dan nisbah ukuran pinggang ke paha yg rendah. Penyelidik juga mendapati bahawa wanita cantik berkemungkinan besar mengambil kesempatan terhadap keseksian mereka utk memerangkap lelaki terbaik.

Dr. Kristina Durante berkata: "Wanita yg secara fizikalnya cantik bukan setakat mempunyai banyak pilihan, malah juga standard tinggi yg sukar dipuaskan. Mereka juga mempunyai alasan yg sedikit utk komited kpd teman yg khusus jika ada lelaki berpotensi yg lebih berkualiti."

Dalam kajiannya, Kristina dari Universiti Texas, AS, mengukur paras estradiol di kalangan 52 pelajar wanita. Analisis yg dilakukan menunjukkan wanita paling cantik menikmati kepuasan paling kurang. Bagaimanapun mrk akan memilih utk menjalin hubungan jangka panjang drpd mengadakan hubungan singkat dgn beberapa lelaki

[petikan dari harian metro 15 jan 2009]

seksi yer........ auuuu!!!... ihsan dari cik google :p


hah.. camne... tak kesah la.. lawa ke, cantik ke.. hargai pe yang ade.... yang penting 'pandai buat, pandai tanggungg' .... chaloooo... :-)


p/s aku nih insan biasa x sempurna, banyak kekurangan but aku cuba perbaiki ape kekurangan aku...



Saturday, April 23, 2011

=sunyi sepi bukan tandanya berdiam diri=

Assalamualaikum.. selamat mlm.. hup sehat-sehat sume okeyh...dah masuk waktu isyak dah nih... sape yang tak mengalami keuzuran, tunaikanlah tanggungjawab anda yer... :-)

hrmm... aku ghase dah 2 hari blog nih tak berupdate... huhu.. bukan aku takde kesempatan.. aku nak jer update pape yg patut... tapi sebab xleyh.... kalo dah lappy wat prob, tenet tak leh bukak nak update tang mane??  adehhh.. hehe.. 


skrang ni jer, nak tak nak aku terpaksa gak menyinggah ke setiawangsa semata-mata nak update entri..  ade yang tanya aku, senyap jer... nape tak update entri.... huhhh... terkilan jugak ade yang tanya camtu kan... aku ingat takde yang nak view blog yang x berapa nak hebat nih... xde yang nak amik tau...huhu.. opsss!! sori tetibe feeling lebayh2 plak...haha...

nway, ak tetap di sini bersama blog kesayangan aku nih.. walaupun tak seberapa, yang penting aku tetap bangga ade blog macam nih.. aku ttap bangga jadi seorang blogger... bangga ade korang yang sudi nengok-nengok, sudi ushar2, sudi view2, sudi lihat2, sudi skodeng2, sudi like2, sudi follow,sudi bace n sudi kmen pe saje yang aku coretkan... sume yang aku tulih tuh lahir dari hati aku sendiri... thanks so much daun kladi wat korang yang support aku... 


Thursday, April 21, 2011

=rokok gay=

terusha something yang best... hahah...

~aku mang tak fhm pe maksud die... korang agak2??? ~



NASIHAT DARI AHLI NUJUM TAK BERAPA MAHIR

peringatan untuk diri aku jugak... x kesah la... x kira papepun yang dok tulis situ yang penting jauhi rokok.. sape yang tak merokok tuh jangan duk cube nak try.. kang kalo dah try susah mau benti.. sape yg suke makan rokok tuh, kurang-kurangkanlah okeyh.. merokok membahayakan kesihatan...

Wednesday, April 20, 2011

=BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !=


nak men teka harge doyan plak...

adehh tgk doyan tuh pun dah mcm best... dpt teka pun jadi la.... agak-agak jer nih...hehe... kalu demo pun nok teko jugok, 
klik ---->SINI

=explore sampai sesat... adehhhh!!!=

aku dah mula jatuh cinta pada bukit nih... kate mamat nih... yo yo o jer... konon nak cover sebab dah sesat.. hahah... gara-gara begitu excited... adehhh!!! tulah.. lupe nak  bace doa kan.. papepun... mang adventure... sonok sangat.. pengalaman pertama sesat... pape pun best sangat.. at least dapat menikmati alam semula jadi yang amat cantik... hehe.. sesat???

AlKESAH BERMULA... SI GAJUS dan  MAMAT PRASAN HEBAT

~nilah tempat yg akan kami explore... tgk pade tmpat besar kut~

~masing2 punyer la excited.. smpai x igt dunia.. hahah...~


so aku n mamat ni pun mula lah ekpedisi hebat pada ari nih...

bile dah nak smpai tmpat yg nk di tuju tuh...
~adehhh... x leh guna r.... sikit kecewa la :(~

tapi xpe... atas cadangan mamat tuh yang agak bernas so, kami pun decide la...

~lalu ikut bwh jmbtn gantung nih...heheh.. "at least dpt pegang tali pun jadi la... bukan senang nak jumpe nih", kata mamat tuh... dlm hati aku, ayyooo jakun jugak blogger... :p


tetibe...

adehhh!! tak dapat nak cari jln kuar..... tak tau r nk wat camne... so, aku n mamat nih pun teruskanlah perjalanan tuh... mana tau kut2 jumpe jln kuar kan...

~bleyh plak si mamat tuh wat lawak, tnjuk kat cndawan yg lawa tuh ish2, so aku pun ape lagi.. marah r kat die... adeke patut.. wat lawak tak kenal tmpat...

~sebab kena marah kaw2 ngan aku, bleh plak die majuk, tak nak kawan ngan aku... siap nangis plak tuh kate aku jahat... ish3... pening pale... mn la aku tau ko bleh se tacing macam tuh... nmpak luar jer rock, tapi dalam hati ade taman upenyer... baru ku tahu... so aku pun mintak maap ngan die... xde niat pun nak marah kat ko mamat...

so kami pun teruskan perjalan ag... terus berjalan... dan terus tanpa henti....



kalo korang nak tau kami berjaya cari jln kuar ke tak, jangan segan silu klik --->SINI


=bergath kat bukit gasing=

adeh!!! tak leh nak tdo... actually pg nanti  aku ade misi penting ngan  mamat nih... sape nak join bleh jer... just nak kasi kuar peluh skit... hihi.. dh lame tak menikmati keindahan alam semula jadi...

~jom ramai-ramai pagi nanti... kite bergathering kat hutan okeyh... hehe.... tapi adeke yang nk join kami??~

ahhh... xpe... motif sebenar just nk tengok sape lagi terrer dalam aksi panjat memanjat..heheh...

aku ke atau mamat yang pasan hebat nih?? xpe kite tgk jer nanti...

p/s katenyer ade sorang lagi nak join kitorang.. aku xpenah jumpe lagi nih... katenye pompuan... hrmmm...


p/s nk tdo da... smpan tenaga untuk beraksi esok!!

=emergency : antara hidup dan mati!!!=

Assalamualaikum.. slamat mlm korang sume... hrmm... arini kawe cuti... sok pun cuti... so kawe rileks sikit arinih... tdo sepanjang hari... hahah.... 

tetibe mlm nih ghase bosan... actually aku baru jer blik jln-jln ngan die... ehem2... fest g mid valley then buang masa jln2 kat ampang... pastu blik... ingt nak lepak la lama-lama sikit... tapi sebab die keje kan... so, blik la awal...heheh....

sebenornye, teman idok le mau ceghite panjang kat kome sume... teman just nak share ape yg teman ade.... (betul ke aku ckp nih?)chehh!! sape nak tau, agkat la lappy masing2... x yah angkat tangan.. boleh??? hahah...

kembali ke dialek skema,

actually, time keje mlm yang baru je lepas, aku ade terjumpe satu pamplet yg agak menarik minat aku untuk kongsi ngan korang sume.... mang best n bermakna betul pamplet tuh... tmbah2 lagi mang ade kaitan ngan kerjaya aku ni kan.. mang kerjaya aku nih x la seberapa sstgh org ckp, tp lantak la... aku punyer keje okeyh... aku tetap bangga ngan keje aku... haha...

ermmm.. fest of all, aku just nk tanya korang pe makna emergency?? korang tau tak??? tanya la diri masing-masing okeyh....


ni beberapa pict dari pamplet tuh yg aku curi2 amik.. hehe.. korang baca la betul2 erk n hayati setiap isi yg aku nk kongsi nih!!! hehehe... tapi aku tak paksa pun... just nak share mungkin ade antara korang x tau kan... hrmmm...  ape realiti yg slalu aku n rkn sekerja hadapi...


kalo x brape nk nmpak klik pade pict tuh.. okeyh!!!




hah!! dah tau dah??? ermmm skang ushar lagi...
_
_
_

~ni lah realiti nyer... tapi aku tak salah kan sesape.... same2 pikirkan~

~korang ade tak??~


~ni lah kes-kes 'KECEMASAN' yg slalu aku nmpak kat emergency~


sebab tuh la  kekadang rmai sgt kat psakit kat emergency.. aku tak salahkan sesape.. tuh masing-masing punyer hak... ade yg ckp nape tak leh jumpe dr, sedang die byr bukannya free... aku tau.. xde yg dtg emergency free.. tapi please lah.. consider la skit... kekadang benda-denda nih lah yg menyebabkan org yg betul2 dlm emergency delay dlm rwtn n perawatan tuh...

just nak igt kan....

abaikan word perubatan tuh okeyh...


ramai yg konplen kan nape kalo g emergency slalu lmbat... register lambat.. nak jumpe dr pun lambat... so korang pikir la sdiri nape benda-benda nih boleh jadi...

dimarah, dimaki, dicerca, dicarut itu perkara biase.. as a staff.. be profesional... be happy...


p/s kalo stakat demam biase tuh, libatkan nyawa gak ke??? 




Tuesday, April 19, 2011

=terUsha KERETA MAYAT=

ermmm... sblm pulang dari keje nih, just nak share satu blog... ntah camne aku bleyh terklik... hehehe... bile aku usha, tengok mang banyak entri yang mnarik minat aku... tambah-tambah plak name blog pun dah menarik kan.... so, pagi yang bahgia nih aku just nak share ape yang aku tengok... korang pun bleh usha n kasi tengok jugak...



Secebis petikan dari salah satu entri...

"Sebenarnya, Perkahwinan ini adalah tanggungjawab,.., sama macam ugama, ianya adalah tanggungjawab.., iaitu apabila ugama telah SEMPURNA, Abu Bakar r.a, yang faham dengan hakikat ugama yang sempurna telah menangis kerana faham bahawa segala beban dan tanggungjawab yang selama ini di tanggung oleh para Nabi dan Rasul kini terpaksa di tanggung oleh ummat akhir zaman yang tiada Nabi lagi bersama..isk. isk…,

Ummat kena ambil tanggungjawab menjaga Ugama sampai hujung nyawa..., sampai jadi mayat!

Maka kerana itulah juga apabila perkahwinan telah SEMPURNA, suami yang faham dengan hakikat perkahwinan yang sempurna mungkin akan menangis kerana faham hakikat perkahwinan yang sempurna adalah : segala beban dan tanggungjawab yang selama ini di tanggung oleh Ayah perempuan dan wali perempuan, kini terpaksa di tanggung oleh suami seorang..."

Nak tengok the rest of this entry, KLIK sini ok... kalo nak tgk pasal blog, just klik kat kekunci ini ---->KERETA MAYAT


Monday, April 18, 2011

=demam pun emergency ke?=

Assalamualaikum... slmat sejhtera anda sume... :-)... ni express punyer update... jap g mau berbakti pade rakyat jelata lak... keje mlm... :-(.. 

semalam fest night... my assignment kat paediatric emergency (kecemasan kanak-kanak)...  actually aku x brape nak mahir dlm deal ngan kanak2.. slalu ngan org besar2 jer... i mean dewasa... kalo kanak-kanak, sori... tapi x mahir x semestinya x gheti kan...heheh.... cume tuh la... pengalaman kurang... papepun aku dah berjaya harungi semalam dengan jayanya... arinih plak?? adehhhh....



rata-rata mak ayah yg bawak anak die ke emergency ngan aduan demam.. hampir 100 percent okeyh.... ade yg bawak anak ngan keadaan cemas (mang nmpak betul2 kecemasan)... katenye, anak tak aktif, muntah2.. demam tinggi... tup2 bile dah dftar, bleyh plak anak tu berlari2 siap bergelak ketawa agi... adoii... mang cemas la cam nih.... x blih nk ckp pe....

ade jugak, kate anak demam dah dua hari... demam panas beb.. katenye semalam ok... bile tanya ade bagi ubat ke tak, kate ade tapi tuh semalam... bile tanya balik ari nih ade tak... bleh plak jawab ngan selamba xde... adehh.. mang la... camne demam nak reda, ubat pn x bg.... ish2.... kalo bw dtg spital pn dr bg ubat gak... x bg benda len... smalam pun Alhamdulillah... x bape nak busy.... thanks tuk sume.. :p

~umah baru kawe~

~thanks monyet!!!~



ermmm.. mcm2... t nk smbung lagi entry sal emergency lak... tapi bukan pasal demam okeyh.... kawe nk g spital nih... sape nak ikut????








=100 dah cukup?=

Assalamualaikum... slamat pagi....

errr ngntuk sgt... blik keje trus on lappy... tekejut... x sangka... akhirnya blog terchinta nih dah ade 100 follower ok... (tetibe bangge).... "weit, org len dah beratus ritas, beribu riban x kecoh, yg ko br sratus nk kecoh pehal??"

biar la... ade gua kesah bro????  ni gua punyer blog, so suke ati gua la... :p



ermmm... sape yg bertuah tuh... hehe.... tahniah n sejuta thanks kat kamooo DR PAKAR SHINTA coz anda la yg kami cari... hehe....

skang baru sratus, bile plak nk capai sribu nih... adehhh..... xpe... at least ade jugak yg sudi bace blog kawe nih... terharu!!!


p/s walau brape banyak pn follower, hati blogger mesti mau ikhlas... lu langsi lu mati.... :p

Sunday, April 17, 2011

=kesah gathering ALAMANDA... dalam malu dan teruja=

Assalamualaikum... slamat ptg okeyh... err.. aku baru jer balik dari alamanda..menghadiri gath yg pertama dlm idup aku as a blogger.. mula-mula agak teruja...  aku benar-benar semangat nak g... selagi ade mase.. kalo x bile lagi mahu knal-knal ngan blogger-blogger len...

tepat jam 9, aku pun gerak r dr stesen LRT universiti... pick up MAS AHMAD SAFWAN dulu then menuju ke alamanda.. aku x bape brani nk g sorg2 coz, x biase jln kat putrajaya tuh... slalu kalo g sane mesti sesat...heheh.. lagi satu sbab tak biase kan join gath... ambo malu weyh..heheh 

dah sampai tuh, kumpul kat depan pusat boling... bila jumpa kat sini.. seyesly, aku mang x biase... thats y aku x banyak ckp sgt.. x biase lagi bergaul-gaul ngan blogger kan... tuh yang malu giler... (aku nih pemalu tahap dewa okeyh)... excited jugak dpt jmpe blogger especially yg slame  nih mang aku nak jumpe... 

bile sume da ade, kitorg lepak r kat foodcourt.. knalkn diri masing-masing... syok r jugak dgr masing-masing kan... besides that kitorg discus r gak pasal blog... byk tips berguna aku dpt... and amat penting untuk aku as a blogger okeyh... maklumla aku kalo nak share ngan org x brape nak tau sgt kan... masih nak kena blaja byk ag...huhu..

lpas tuh, kitorang wat xtvt masing2... heheh.. xdela... kitorg tgk cerekarama..heheh..

 tup2 da nk kul 4... so masing2 ade hal la... trmasuklah aku... mau keje ma... hehe.. so sblm nk tggal tuh, brgmbar la puas2 okeyh..


~mamat blogger yg sempoi : mas, ujang, ben, aizudin, bro, p.wacana n along~


~mek-mek blogger~



~bergmbar ngan otai blogger BRO FRAMESTONE dan BEN ASHAARI, seyesly teruja~


~sian kat mamat nih... gara-gara aku ko sesat erk??? sori k.. mane la aku tau... aku pun ikut mn yg patut hehe~


part yg x best coz, x bleyh nk lepak lama-lama.. maklumla keje.. kalo ikut hati mls giler nk g keje kut... tp sbab fikir tanggungjawab kan.. nk tak nak kena blah la... br nk syok lepak... adehh...


nway, fest time join gath nih, banyak gak ilmu penting aku dpt dsmping dapat la kenal2 ngan blogger-blogger yg sumenye aku x penah jumpe... syok sgt dapat knal ngan korang sume okeyh... ni yg wat aku lagi smagt nk berblog.... 

pade blogger-blogger yg g td ben, ujang, bro, along, mas, p.wacana, iera, mas, lyla, bayu, yana n mai (hup x de yg tinggal) thanks sgt okeyh... sori r gang coz aku x byk mulut sgt td... maklumlah pemalu...heheh... papepun aku tetap enjoy dpt join korang... hah lagi satu lupe plak kat ko aizudin... sori jugak okeyh... 






p/s gath da abis.... nak siap-siap keje plak... adehhhh.. malass!!!!







=somtam : made in thailand=

Assalamualaikum.. slamat sejahtera... sape tak tdo lagi nih??/ hahah... biase la hari minggu.. ade je benda nak wat kan.. ak baru jer blik dari melantak.. haha.. td lapo giler kut... okeyh.. da abih citer pasal sedut...hehe...

td mkn la kat satu kedai nih... ade menu makanan yang baik punyer... hahaha.. SOMTAM name die.. fest time kut dengar nih.. so, akibat keinginan nak try membuak-buak, so, aku try la... katanya somtam nih da food from thailand (siam).. xpe... halal okeyh...hehe.. pe salah kalo try kan..

~ nilah die cik SOMTAM tuh... nampak pun sedap~

bile dah try... boleh la tahan.. rase die masam-masam manis n yg pasti pedas...heheh... best... 

akibat nak tau camne nak wat cik somtam nih, aku ushar r kat tenet...


BAHAN - BAHAN

150g betik muda (di hiris halus panjang)
1/3 batang lobak merah
2-3 batang kacang panjang
3 suu besar udang kering

[BAHAN UNTUK DRESSING]
2 ulas bawang putih
10-15 biji peanut
2-3 sudu besar sos ikan
1 biji lemon -ambik jusnya
1-2 batang cili padi
1 sudu besar gula
1 biji tomato


CARA MEMBUATNYA

  1. Potong betik muda halus memanjang atau sagat memanjang. Sama juga dengan lobak merah.
  2. Potong kacang tanah lebih kurang 3-4cm. Rebus sekejap.
  3. Sediakan dressing. Masukkan bawang putih dan cili padi ke dalam lesung. Gesek-gesekkan dengan anak lesung. Tak payah tumbuk.. biar pecah2 sedikit saja. kemudian masukkan semua bahan-bahan lain.
  4. Pastu gaullah dengan betik, kacang panjang dan lobak merah yang dipotong tadi. Masukkan juga tomato.
  5. Siap untuk dimakan. Lagi sedap jika disimpan dalam peti ais selama setengah hari sebelum dimakan.



amacam?? ok tak... thanks kat myresipi.. aku ushar kat sini r resipi nih...heheh.. sape rajin leh la try... jgn segan2 erk...

okeyhh mau tdo da... t mau g putrajaya lak pagi nanti... :p

Saturday, April 16, 2011

=sape kate menyedut tak best?? belum try belum tau=

Assalamualaikum.. Selamat sore.. selamat mlm... hup korang sehat-sehat sokmo macam aku yer... Alhamdulillah..

bile jemari bertatih... errr.. ni semalam punyer hal la... sorry lambat update... seharian x berupdate my blog nih.. aku punye tenet ado problem la... tetibe wifi x bley nk detect.. i gune streamyx jer... :-).. x tau la.. prob kat my streamyx or lappy... xpela.. abaikan.. janji aku bley update blog agi...heheh...

smalam time keje.. sorg member yg amat menapau makanan kat aku.. macam tau-tau jer lapo gile time keje tuh... bangun dah lewat.. so, mane ade time tuk mkn before masuk keje kan.. so dengan keadaan yang tak berapa busy (Alhamdulillah, bukan senang nk rest especially bile keje ptg :p), aku gunelah mase nih ntuk makan mknan yg tlah ditapau tuh...

tgk pada makanan, mang sedap... yang paling best die cam tau-tau jer aku ngidam nk mkn tuh...hahaha... sedap giler... agak penat la mulut nih.. jap sedut.. jap mkn nasi after that sedut balik... uishhhh.. syok habes... nak2 bukan aku sorg lak tuh menyedut... member sekerja pun duk join skali... lagi la syok... lame kut tak menyedut cam ni kan... dulu slalu kat kg or bulan puasa jer...


xpe.. alang-alang da dapat, biar lah aku sedut kasi puas... hehehe.. 

-
-
-
~sang siput sedut yang amat best~


~muke serius x bley blah... syok sgt duk menyedut...kihkihkih~

 ~layan jer ok.. yg lagi sorg nih malu-malu plak~

~hah!!! yang ni pun duk tumpang skaki, tp die tak menyedut la.. katenye x gheti.. kihkih.. jgn marah yer...~


so, sape kate menyedut x best.. syok kut... t next time aku nak menyedut lagi.. sedap giler kut siput sedut tuh...


p/s:hah, kalo nak menyedut, sedut la benda-benda yang halal jer okeyh..  :p

Friday, April 15, 2011

=BEN ASHAARI GEGAR LAGI=


meh, jom, cepat!!! kita kasi gegar lagi...

juzz GODEK DAN USHAR sini yer!!!

=bila waktu telah berakhir=

Assalamualaikumm.. slamat malam.. hup korang sehat sokmo srupo ambo deh.. Alhamdulillah...

ermmm.. hari ni aku amat penat n mengantuk sangat... so aku akan labuhkan tirai mata aku awal sket arinih...huhu...

sempena mlm jumaat nih, xde "projek" pape mahu wat so, just nak share lagu yg amat menyentuh jiwa aku... banyak makne dibalik lagu nih... so kasi ushar n dengar erk... hayati kata-kata yang amat menusuk kalbu tuh


BILA WAKTU TELAH BERAKHIR- Opick
bagaimana kau merasa bangga
akan dunia yg sementara
bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
meninggalkan dirimu

bagaimanakah bila saatnya
waktu terhenti tak kau sadari
masikah ada jalan bagimu untuk kembali
mengulangkan masa lalu

dunia dipenuhi dengan hiasan
semua dan segala yg ada akan
kembali padaNya

bila waktu tlah memanggil
teman sejati hanyalah amal
bila waktu telah terhenti
teman sejati tingallah sepi


p/s suke jugak lagu-lagu opick yg len... very nice...