Posts

Showing posts from October, 2011

=Perasaan mencerminkan penyakit anda=

Assalamualaikum.. Salam sejahtera... arinih macam-macam komen didengari pada telinga SG selepas bajet 2012 dibentangkan.. Ada yang berpuashati, ada yang gembira.. tak kurang jugak ada mulut-mulut soh seh kata x puas hati.... Apa yang penting, kena ingat rezeki datang dari Allah... Kalau kita usaha tentu ada habuannya... yang penting keje derngan ikhlas.. 
Okehhh.. chill la.. tu pasal bajet.. Skrang SG just nak share ape yang telah dibaca kejap tadi.... macam best jer... 
Perasaan yang kita alami juga boleh memberikan indikasi terhadap panyakit yang sedang kita alami. Berikut beberapa sintom yang biasa kita rasa tetapi kebiasannya kita tidak memperdulikannya dan menganggap ia perkara biasa.
Rasa takut mengejutFungsi buah pinggang lemahLemah tenaga batinCepat naik darah / marahFungsi hati lemahTekanan darah tinggiRasa bimbang dan takutSistem paru-paru lemahRasa seoronok atau bimbang tanpa sebabSistem jantung lemahSistem saraf otak lemahMasalah pengaliran darahSuka berfikir dan berkhayalSis…

=Sudah ketentuanNya, Antara Kerjaya dan Ibu Bapa=

Assalamualaikum.. Salam sejahtera, selamat menempuh hari jumaat penghulu segala hari, moga kita mendapat keberkatan dalam apa jua perkara yang kita lakukan...
07/10/2011@0605 Telefon berdering, menerima satu panggilan kecemasan, terdapat mangsa lemas di kolam renang di tempat sekian-sekian.. mangsa seorang wanita berumur lebih kurang 50an terapung dalam kolam renang... Staff yang bertugas segera ke tempat kejadian menaiki ambulans.. Setibanya di sana, mangsa terbaring kaku di tepi kolam. Berada disamping suami yang berumur yang tidak mampu berbuat apa-apa.. Cuma mengharap si mangsa akan sedar dengan kehadiran staff yang bertugas..
Nadi diperiksa, tidak dapat dirasai. Bebola mata diperiksa, tiada reaksi pada cahaya lampu. Pad mengesan rentak jantung diletakkan, tiada rentak dikesan. Tekanan dada dilakukan berserta 2 pernafasan melalui beg yang disambung oksigen diberi.. ubatan juga diberi dengan harapan mangsa akan sedar....
Selang beberapa ketika (lebih kurang 30 minit), mangsa masih tida…

=SPONTANEOUS THURSDAY # 6 : suprise=

tidak sabar menunggu esok menjelma, harap kebajikan dijaga, rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan

=WORDLESS WEDNESDAY #8 : senyuman menawan :p=

Image

=ayam makin kecik... harga makin besar...=

Assalamualaikum... salam sejahtera buat pembaca Si Gajus (SG)...
Td SG blik kerja singgah dekat kedai nasi kukus ayam rempah... nak isi perut la maklumlah 1 hari puasa (sibuk sgt kerja, x sempat nak mkn)... makan punye makan SG terpikir.. rasa macam lain jer... lain bukan sebab ape, sedap memang sedapla.. tapi memang lain... SG selalu layan nasi kukus kat kedai nih... (xde pic nak share kedai nih.. tapi gerenti memang sedap, tmpat pun rahsia :P) sebab tuh SG rasa lain... yang lainnya saiz ayam tuh...hehehe...
bukannya apa, ingat harga dia still sama or makin murah sebab saiz ayam semakin kecil tapi sebaliknya, harga dah naik...  mujur still lagi sedap.. kalo makin x sedap x tahu la... so, layan jela... selamat SG bawak duit lebih... kalau ngam-ngam macam mana la.. mesti kena buat kerja partime kat situ sebab x cukup duit nak bayar...hihi...
terpikir pulak pasal situasi sekarang.. banyak barang dah naik... bukan setakat ayam je... macam-macam la... kos sara hidup pun dah meningkat... so, …