Saturday, January 19, 2013

=memori TADIKA=


"Antara memori yang paling manis suatu ketika dulu. 
Andai masa boleh diputarkan sudah pasti akan ku terjah  ke saat itu"



KALAU DIBERI PELUANG, AKU NAK JEJAK KAKI KE SEKOLAH TADIKA BALIK then BELAJAR ABC!!! :)

Saturday, January 12, 2013

=monolog aku untuk KAU=

Kau apa khabar???

Terlajak kereta boleh reverse, tapi kalau terlajak kata sendiri mau ingat la!!

Ingatlah, jangan rasakan diri itu bagus. Tiada manusia pun yang sempurna. Waima berjawatan tinggi sekalipun..

Ada yang berlagak pandai, buat-buat tahu.. sedangkan dia sebenarnya "0"... ooooooooooo katanya

Tidak semestinya bila kau mengaum seperti harimau kau sebenarnya kuat, kambing yang mengembek mungkin lebih perkasa dari kau.

Lebih baik diam kalau tak mahu dimamah oleh sikap bodoh kata-kata kau.

Kata-kata itu doa. Jangan pula setiap apa yang kau kata kelak memakan diri sendiri.

Hari ini mungkin kau sihat. Esok lusa tulat tuli belum tentu kau sejahtera.

Tak semua orang kampung kurang ilmu dan tak semua orang bandar itu berilmu. 

Jangan pandai mengadu sedangkan diri sendiri pun begitu.. malah mungkin lebih teruk.

Jangan mempersoalkan keihlasan orang lain. Tanya hati kau samada kau ikhlas atau tak mengerjakan sesuatu.

Kau belum tentu pandai kalau asyik memandai-mandai. 

Bukan kau sorang yang hidup di muka bumi. Sila latih diri kau untuk bersabar.

Kalau kau rasa kau hebat, layanlah diri buat sendiri.


p/s : monolog ala harimau untuk kau yang tak reti bahasa. tiada manusia yang lebih cemas melainkan melibatkan hidup atau mati!!!



=Buat duit dengan masuk Islam=





Selepas sembahyang isyak jummat lepas di surau assobah, BBB, kami didatangi sekeluarga berbangsa india (ibu dengan 2 anak lelaki dan 2 anak perempuan) yang menyampaikan hasrat nya ingin memeluk islam. Menurut mereka, abang mereka telah islam dan sedang menuntut di pondok pasir tumbuh KB dan mereka bercadang nak ke KB selepas majlis pengislaman mereka.

Kami diberitahu yg bapa mereka masih tidak bersetuju dengan hasrat mereka memeluk islam. Majlis pengislaman mereka disempurnakan oleh ust Dr Zulkifli. Pihak surau telah mengadakan kutipan derma kilat dan kami berjaya mengumpulkan derma sebanyak RM4700.00 yg diberikan terus kepada mereka.

Ketika ahli surau berkongsi berita mengenai ini kepada rakan2 mereka didapati cerita itu bersamaan dengan apa yg berlaku di surau di salak tinggi. Setelah diteliti akan cerita tersebut besar kemungkinan besar mereka adalah orang yang sama. Mereka mengambil kesempatan atas kemurahan hati orang2 melayu/islam.

Diharap kejadian ini dapat memberi peringatan kepada kita semua supaya lebih berhati2 dimasa hadapan. Mungkin kalau ia nya terjadi dikawasan kawan2, dicadangkan supaya butir2 peribadi mereka (IC no, alamat, gambar, phone numbers dsbnya) dapat dicatitkan. Pemberian wang harus dibuat berhati2, mungkin tak diberi terus, tetapi hanya diberi setelah urusan pengislaman mereka telah direkodkan oleh pihak berkuasa atau sebagainya.



Tolong sebarkan penipuan keluarga india ini -- Pakcik [Mohamad Akhir Abdullah]

Di copy and paste dari Sumber

Wednesday, January 2, 2013

=WORDLESS WEDNESDAY #14 : SWEET THIRTEEN'S

"It's nice to be together-gether"

=2 perkara paling ditakuti lelaki=

Syif malam lagi.. Rasa masa berlalu begitu lambat... Mata sudah bengkak.. Pinta mahu ditutupkan... Adehhh... Tapi apakan daya.. Tanggunggjawab mengatasi segalanya.. Inilah punca rezeki.

Waktu rehat, sedang asyik menjamah makanan, aku didatangi orang lama. Umur lingkungan 50an. pengalamannya mengatasi aku. Memanglah!!! Aku amat tertarik tentang apa yang diperkatakannya kepada aku.. Ada 2 benda yang paling ditakuti lelaki di dunia..

1) Bersunat or berkhatan...

2) Akad nikah...

Alhamdulillah, aku dah alami kedua2nya..hihihi.. 


Tuesday, January 1, 2013

=01.01.2013... dedicated from us!!=

_triage team_

_paediatric emergency team_

_acute medical care team_

_consultation hall team_

_resuscitation hall team_

_trauma ward team_

_1000 style_





=TAMBAH SATU NOMBOR=

"Demi masa.. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian... Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran"

Begitu cepat masa berlalu.. Umur melangkah ke satu nombor lagi. Makin kian dewasa. Yang lepas sudah lepas. Hanya kenangan, memori, pengalaman  dan pengajaran mampu dibawa ke hari berikutnya. Bagaimana dengan azam anda??? Tepuk dada, tanya hati.... Moga kebaikan bersama anda. 

Rasa mahu aktif balik berblog... Harap maaf kawan-kawan jika ada sebarang kekhilafan sepanjang anda mengenali blog dan pemilik ini.. Harap maaf juga sebab tidak seaktif seperti sebelumnya.. Maklumlah sejak bertukar status..hihi

Anyway, welcome 2013!!!

nota new year : penat betul bila kerja tanpa henti dari tahun lepas sampai tahun ni...