Thursday, July 7, 2011

=men congkak di sungai, hilangkan stress=

Assalamualaikum... selamat malam.. hup korang sehat... thanks wat reader-reader gajus... arigato...

sape penah men congkak?? x kire la korang laki ke pompuan ke.. penah men tak?? bagi korang yang x penah men, elok kalo korang belajar untuk men congkak.. aku sure mesti sonok punyer.. aku pun xde la hebat.... stakat masukkan buah dalam lubang aku gheti la... bagi aku best jugak kalo men congkak nih... tapi ade ke yang tak tau or tak penah jumpe congkak camne?? agak seday bagi korang especially yang melayu coz congkak adalah salah satu permainan tradisional yang patut korang tau....

okey... tuh just permulaan... intro untuk entry kali nih... sebenornyer aku bukan nak ajar korang camne nak men congkak... saje je aku bagi intro lagu tuh supaya korang n aku ingt balik salah satu kebanggaan bagi kite especially yang melayu... hihi

-
-
-

pagi2 lagi aku n member bersiap2... lebay kurang pukul 9.. nak menuju satu tempat... alang2 sume cuti so, nak bawak diri la sekejap jauh dari kesibukan kota.. nak kasi lupe ape saje masalah.. terutama pasal keje... nak release stress skit katenyer... tempat yang dimaksudkan SUNGAI CONGKAK, hulu langat... 

mang best sangat.. sampai2 kitorang jer ada... xde org len kecuali penjaga tempat tuh... so, ape lagi kitorg bebas la wat pe jer... tapi still lagi jaga pe yang patut.... 

memang betulla, bleyh lupe segala masalah.. diri pun rasa tenang... dengar siulan burung, udara yang nyaman, bunyian air terjun sangat mendamaikan jiwa lah...hihihi.. actually, aku pun jarang g air terjun n x bape nak g sangat kat air terjun nih... coz takut benda yg x dijangka berlaku.. tapi arinih, atas ajakan beria2 member aku tuh, so aku join la.. siap berpicnic n bbq bagai... 

~sejuk bebb... mcm air batu jer~

~kita bako kita bako~

 ~sume dah masak, so BEKFAST n LUNCH la skali~

~before balik duk feeling duluh kat tiang... cam x mao tinggalkan tempat nih jer~

kitorg bergegas balik coz ari nak ujan n aku pun ade appoinment penting yg len jugak...hihi




tq korang : tinta hati , balada sepi n makcik kiah kerana wat aku hepi arinih... :-)


p/s:mesti best kalo dapat men congkak kat air terjun Sungai Congkak kan... mesti enjoy...errr

3 comments:

AreMir aLiaS said...

asal xder link ke blog aku???huh

Si GaJus!!! said...

dah la.. dun wori.. mesti ade... tenet stuck ler...

cik pulau said...

sungai congkak ke..
lalala~