Sunday, July 31, 2011

=bile anak bulan muncul, tandanya bermulanya Ramadhan=

Assalamualaikum... selamat sejahtera wat korang lagi... ni entri express aku sebelum aku bersiap2 nak g keje... keje malam beb..huhuhu

mang dah tau, arinih tengok bulan beranak kan.. i mean, tengok anak bulan la...hihihi.. nak menandakan esok puasa ke tak... then saat ni, aku tak tau... x de kesempatan lagi nak tengok anak bulan dengan mate sendiri... tak tau comel ke, hensem ke anak bulan tuh... ntah2 kembar ke pe... hihihi... sekadar melawak.. tak mungkin kut... hahaha

 papepun keputusannye, yang penting sempena Ramadhan yang bakal tibe nih, same2 lah kite tingkatkan amal sebanyak mungkin... kalo dulu x pernah pose, try la pose.. biar kasi penuh okeyh... baru berkat hidup.. mang wajib bagi umat Islam yang dah baligh kan... mang perlu.. bukan lame pun sebulan jer dalam setahun.... benda2 yang x elok kite buat tuh, tinggal-tinggalkanlah... nilah bulan terbaik untuk kite berubah... nipun ingatan untuk diri aku jugak.... same2 kite jadi lebih baik...

ingat: puasa bukan sahaja menahan diri dari lapar dan dahaga, tetapi jugak menahan diri dari melakukan benda-benda tak baik... so sama-sama kawal nafsu kite... mang bulan puasa syaitan sume dirantai.. tapi tidak bagi hawa nafsu.... okeyh.... 

Ahlan wasahlan ya ramadhan.... buat bloggers or readers, selamat berpuasa okeyh.... jangan nakal2(tetibe)..haha

p/s : aku ghase x bape best sikit bile fest2 day sahur jer kat tempat keje kan (kalo sok stat pose.. xpe la nak wat camne... puase tetap puase, tanggungjawab tetap tannggungjawab... setiap tanggunggjawab tuh amanah kan...

No comments: