Tuesday, July 5, 2011

=K.A.W.A.N=

suatu hari korang berjalan bersama kawan2... tetibe korang jatuh... terjatuh dek kerana tersepak batu... pe reaksi pertama korang n kwn2 korang?? kalo korang maybe korang dah maki cerca batu tuh... padahal batu tuh tak bersalah pun... batu tu pun x gheti pape... name pun batu kan... kawan korang lak?? adakah die terus meluru ke arah korang n angkat korang or gelak kan korang dulu??? ermmm.... 

mang setiap orang harapkan ada kawan sejati... tempat boleh curahkan apa jer.. share masalah ke.. kalo dalam kesusahan tentu kite nak ade org yang tolong... kekadang kite tak mampu nak lalui sorang2... kita ni pun bukan kuat pun... kekadang jugak benda yang simple pun perlukan kawan...betapa hebatnye penangan seorang kawan.. 

mang tak dinafikan ada jugak orang yang suke hidup sendirian... buat ape2 pun sorang2... buat tuh ke buat nih ke tak mau ade yang tolong... nak g mane2 pun... mang betul, masing2 ade hak... ape yang aku tengok dari pengalaman, orang sakit mental selalunya suka bersendirian... x mau d ganggu... ermmm.. tapi sume tuh hak masing2... nak berkawan ke tak, benda tuh sume bukan paksaan...

kawan makan kawan kekadang mang ade... aku tak mau sume tuh... nilah orang yang x gheti nak menghargai makna persahabatan... bile susah cari kawan, bile dah senang, lupe kawan2... yang ni mang tak patut...   

bagi aku, aku cuma harap kawan2 sentiasa ada dalam hidup aku selain dari keluarga yang amat aku sayang... mang aku tak boleh hidup tanpa kawan... mang aku ada Allah tempat aku mengadu... ada keluarga untuk sharing ape2 masalah... tapi kawan2 tetap aku perlu.. di kala keluarga jauh.. kawan2 tempat aku mengadu... aku sayang kawan2 aku....  

buat kawan yang bernama sahabat yang mengenali aku... termasuklah korang yang sedang bace pe yang aku tulih ni, maafkan aku kalo aku ade wat salah n silap pape.... "sekali berkawan, selamanya berkawan"... luv u all...


p/s: aku tulis ape yang terbuku di hati... khas buat kawan bernama sahabat.. :-)

2 comments:

Sunah Sakura said...

kita kawan kan? :D

Si GaJus!!! said...

of cos la... sy nk kwn ngan sume org....hihi