Wednesday, April 20, 2011

=emergency : antara hidup dan mati!!!=

Assalamualaikum.. slamat mlm korang sume... hrmm... arini kawe cuti... sok pun cuti... so kawe rileks sikit arinih... tdo sepanjang hari... hahah.... 

tetibe mlm nih ghase bosan... actually aku baru jer blik jln-jln ngan die... ehem2... fest g mid valley then buang masa jln2 kat ampang... pastu blik... ingt nak lepak la lama-lama sikit... tapi sebab die keje kan... so, blik la awal...heheh....

sebenornye, teman idok le mau ceghite panjang kat kome sume... teman just nak share ape yg teman ade.... (betul ke aku ckp nih?)chehh!! sape nak tau, agkat la lappy masing2... x yah angkat tangan.. boleh??? hahah...

kembali ke dialek skema,

actually, time keje mlm yang baru je lepas, aku ade terjumpe satu pamplet yg agak menarik minat aku untuk kongsi ngan korang sume.... mang best n bermakna betul pamplet tuh... tmbah2 lagi mang ade kaitan ngan kerjaya aku ni kan.. mang kerjaya aku nih x la seberapa sstgh org ckp, tp lantak la... aku punyer keje okeyh... aku tetap bangga ngan keje aku... haha...

ermmm.. fest of all, aku just nk tanya korang pe makna emergency?? korang tau tak??? tanya la diri masing-masing okeyh....


ni beberapa pict dari pamplet tuh yg aku curi2 amik.. hehe.. korang baca la betul2 erk n hayati setiap isi yg aku nk kongsi nih!!! hehehe... tapi aku tak paksa pun... just nak share mungkin ade antara korang x tau kan... hrmmm...  ape realiti yg slalu aku n rkn sekerja hadapi...


kalo x brape nk nmpak klik pade pict tuh.. okeyh!!!




hah!! dah tau dah??? ermmm skang ushar lagi...
_
_
_

~ni lah realiti nyer... tapi aku tak salah kan sesape.... same2 pikirkan~

~korang ade tak??~


~ni lah kes-kes 'KECEMASAN' yg slalu aku nmpak kat emergency~


sebab tuh la  kekadang rmai sgt kat psakit kat emergency.. aku tak salahkan sesape.. tuh masing-masing punyer hak... ade yg ckp nape tak leh jumpe dr, sedang die byr bukannya free... aku tau.. xde yg dtg emergency free.. tapi please lah.. consider la skit... kekadang benda-denda nih lah yg menyebabkan org yg betul2 dlm emergency delay dlm rwtn n perawatan tuh...

just nak igt kan....

abaikan word perubatan tuh okeyh...


ramai yg konplen kan nape kalo g emergency slalu lmbat... register lambat.. nak jumpe dr pun lambat... so korang pikir la sdiri nape benda-benda nih boleh jadi...

dimarah, dimaki, dicerca, dicarut itu perkara biase.. as a staff.. be profesional... be happy...


p/s kalo stakat demam biase tuh, libatkan nyawa gak ke??? 




1 comment:

Miss Ran said...

sabo2..bwk bertenang

slalu dikatakan begitu..cemas..antara hidup mati