Wednesday, January 26, 2011

=fikiran untuk memikirkan=

banyak benda main dalam fikiran aku skrang nih...

1) hidup aku...
mampukah aku lalui segala yang aku harapkan selama nih.... nak hidup bahagia... x nak ade masalah pape.... tapi aku nih bukannya perfect... aku kena ingat, Tuhan akan sentiasa uji umat Nya... so aku harus kuat tuk hadapi sume tuh... sentiasa berdoa agar segala urusan aku dipermudahkan.... kekadang tuh aku rasa tension sangat bile fikir benda yang telah berlaku dalam hidup aku... aku xnak toleh belakang lagi... biarlah benda yang telah berlaku tuh jadi pengajaran kat aku... 




2) keluarga aku...
nilah aset paling berharga dalam hidup aku.. aku sayang famili aku.. kekadang tuh aku sampai menitis air mata bila memikirkan famili aku... di saat ini pun aku masih menitiskan air mata waktu blog ni di tulis.. terutamanya bila aku teringatkan mak ngan ayah aku.. banyak pengorbanan diorang kat aku.. aku tahu dioranglah ibu n bapa terbaik untuk aku... tanpa diorang tak kan ade aku kat dunia nih... ayah aku masih lagi begitu. dah lebih 2 tahun lumpuh... kesian kat ayah aku.. mak lah yang membanting tulang menjaga ayah selama nih... aku tahu family aku bukannya senang... terima kasih mak, ayah, kakak, abang, adik-adik aku... aku sayang kamu sume... sayang sangat-sangat... Ayah ngan mak : Encik Mat Nawi, Puan Kamariah.. Kakak-kakak ku: Azmani, Azmawati, Azmalina. Abang-abangku : Azman, Azam, Azuan... Adik-adik ku: Izatul, Efa,Atikah, Aniesya,Amiril, dan bongsuku Alif... Setiap hari aku berdoa 
Ya Allah, berikanlah kebahagian dalam keluarga besar kami.. elakkan perpecahan... sihat sejahtera.. dijauhkan segala masalah.... 

nilah antara benda yang mak n ayah aku pkai dulu... susah nyer hidup... aku syukur coz aku x perlu wat sume tuh...

my lovely ayah.... aku hope aku dpt pulihkan kmbali kgmbiraan ayah.... 


3) kerja aku
bila fikir balik, x sangka kerjaya aku seorang nurse... dulu memang aku malu tuk ngaku diri aku nih nurse... ye r. aku ni laki... cam mane t orang akan pandang aku... waktu fest time aku nk jadi nurse, time tuh nak amik diploma mak ayah aku x tanya sangat sebab die tau ni masa depan aku.. aku yang patut wat keputusan mana yang baik tuk aku... dengan dorongan famili, kawan-kawan yang lain aku pun amik la diploma jadi nurse tahun 2006... skang dah 2011... dah stahun lebih aku keje.. tempat keje aku kat kecemasan... hrmmm macam2 la pengalaman aku dapat... yang baik ade... yang buruk pun ade... bile keje hrmmm Stres!! penat!! coz ari-ari bagi aku busy... kekadang tuh ghase sakit ati ngan sikap sglintir manusia nih... aku tahu mungkin dah naluri diorg... org sakit... so aku kena fhm... kekadang kena maki... biasa la.. aku slalu fikir yang aku nak wat yang terbaik tuk org2 yang dtg tuk treatment... tapi kesabaran aku kekadang hilang... yela bila dah penat... bleyh plak org duk mrh2.. ckp tggu lama... pe aku boleh wat?? aku nih cuma pekerja biasa... yg sakit plak bukan sorg... kekadang tuh rmai... so sabar la... aku tau korg nih sakit... fhm ngan keadaan korg... kalo aku skit pn maybe aku pn mcm korg.. tapi aku tetap gmbira gak walaupn ade stress nya... sbab ade kwn2 sekerja yang best... staff nurse... AMO...PPK... dr2.. dan sape2 la... best sgt.... skrang aku dah x malu tuk ngaku aku nih nurse.. malah aku ghase bangga tuk melabelkan diri aku nih nurse... kerja yang mulia la org kata... im proud to be.... yupppp... pilihan yang tepat... at least habis blaja aku x yah pikir nk cari keje da.... mampula tuk sara hidup aku dan famili kat kg tuh yg harap kat aku jugak.... =)

nilah bacth tanda aku seorang nurse... bangga weyhhh....

SHARP BIN jer fhm keje aku... pe yg aku wat.... kan!!!

aku tahu korg sakit... sume pain score 10... aku fhm kalo kena maki or mrh pn... sbab korg skit... so aku kena la sabar... =) 

nilah jururawat tuh... bagus lah lelaki jadi jururawat nih.. senang.... aku nk buang prsaan malu tuh... n nk enjoy n senyum sokmo.... =)))



4) tentang dia
sayang... cinta... kasih.... sume ade... moga hubungan kami kekal selama-lamanya.... Bila??? biarlah masa menentukan... tunggu jelah k.... ade la tuh... Aminnn..... 


5) kawan-kawan
tringat sume kwn2 aku... sekolah rendah ketereh... SMAP Labu... SMK ketereh... dan KD23... teringat n rindu giler kat korang.. bile r boleh jumpe... Aku nk mintak maap kalo selama aku kenal n penah kenal korang banyak silap dan salah aku wat... kekadang tuh ade la jugak bermasam muka.. kasar bahase... sori r sgt2... aku tau.. aku nih memang emo... stiap detik n waktu aku try x nk emo dah... korg sehat ke weyhh... aku harap sume kawan-kawan aku sehat...... kwn-kawan troma plak... sori kalo terlebih gurau ke pe.... hrmmmm. hahaha.... kekadang tuh saje.. suke2... aku pun bukan gheti sgt sebeno nyer nk gurau2 nih... thats y kekadang tuh aku susah nk rapat ngan korg... ... kwn2 lain jugakkkk... aku tau ade kwn2 yg hidup lebih ssh n byk cbrn dari aku.... aku hrp korg kuat tuh tmpuh segala tuh.. aku tau korang mampu kan.... kalo korg ade pape prob share r ngan aku... mn tau aku boleh tolong,... hope segala persahabatan yang terjalin kekal.... sekali berkawan, selamanya berkawan... aku gak xnak jadi musuh sesapa... sori sesangat kalo korg pkir aku nih musuh ke pe... maap erk... mana la tau ade kan... mane tau ade silap yang aku wat korg x leyh lupe... bukak buku baru... buang yang keroh amik yang jernih.... Insyaallah....

aku nk drive nak cari balik mane kawn2 yg dh lm x jmpe... yg x penah jumpe pn ade... syang korang weyhhh... sahabat!!!!!

biar brapa kilometer dah aku lalui, korg-korg pendorong aku n support aku tuk laluan aku tuh,.... tanpa korg x mungkin aku mampu harungi setiap kilometer nih..... TQ...


6)kg aku
rindu r weyhh... x sabo nak balik... mau cuti.. mau cuti.... minggu lepas tengok ehr balance cuti... tuk taun nih... total cuti rehat 35 hari(balance taun lpas 11... taun ni 25.. dah guna 1/1 ari tuh 1 hari coz blik kg)... ph lak smpai bln 5 jer taun lpas.... so aku pn nk request lagi... nk blik kg.. rindu r kat sume.... nk tgk perkmbgn rmah mcm mn.... siap ke tak nih.... x sabo la... sister plis bagi cuti pnjg lagi.... nk blik kg.... =)

sonok balik kg... saing-saing kg aku.... 


LASTLY!!!

7) nak tdo
ngantuk weyhh... sbab baru blik r... mlm  nih nk keje lagii. 2nd nite... kat resus plak.... t tolong kejut erk... masuk keje kul 9 mlm... hahaha... hope awl la g keje.... x mau lmbat2...  td g service kete then gnting rmbut... kasi ensem sket....haha... nilah benda dlm fkiran aku skang nih... so, aku da boleh tdo ngan tenang... sonok nyerrr....
mau tido!! mau tido!!!.... ZZzzzz

No comments: