Wednesday, May 18, 2011

=hari wesak, pe kaitan ngan itik n ayam??=

Assalamualaikum... selamat malam korang sume.. hup sehat macam biase la yer...hehe

time aku tulis nih, aku tau 17 mei dah labuh tirai die... xde lagi hari wesak okeyh... kalo ade pun tunggu ler taun depan...heheh... mang hari wesak adalah public holiday untuk rakyat Malaysia.. untuk aku jugak.. tapi maklumlah.. keje syif... public holiday belum tentu dpt on da spot kan.. so aku kena keje.. public holiday hari wesak nih tak tau la bile aku akan dapat... yg taun lepas pun ade bape hari lagi public holiday yg belum dipenuhi...hehe.. tetibe aku ghase ayat aku cam skema... :-p

ade yg ckp sonok dpt cuti hari nih.. mengalahkan org yg nk smbut hari wesak jer...hahaha.. bagi aku, aku tak kesah.. sebab bukan aku sambut pun hari wesak tuh..hahaha... (saje nk amik ati.. kihkihkih).. pade yg smbut hari wesak, x kire aku nak wish jugak.. selamat hari wesak.. biarlah dah lepas pun...hehe.... aku pun gembira gak ade org bagi hadiah free time hari wesak tadi...

~terharu, pemberian seorang pesakit sempena hari wesak...~

walaupun keje pada public holiday, aku tetap semangat... member2 keje pun... yelah, wat pe nk pikir.. hari wesak jer kut... bukan hari raya.. lalalala....dan time keje pagi tadi merupakan salah satu syif yang amat tenang bagi aku n kawan-kawan tempat aku bertugas... memang aku respect kat rakyat Malaysia.. depa mang gunekan time cuti nih betul2.. xde wat lawatan ke hospital.. pandai betul diorg jage diri... papepun kes2 minor tetap ade.. tapi tak la banyak kan... macam tau2 jer aku keje arinih kang... terima kasih korang!!!


cerita time keje syif pagi... perihal itik...hahah:

walaupun hari tenang, tapi aku ngan member still jalankan tugas jugak.. walau sakit ape pun patient tuh...kitorg tetap akan taking care diorg.. name pun tugas kan... dan tadi aku ngan member bertungkus lumus jage patient yg br didiagnos PTB (pulmonary tuberculosis) kalo bahase mudah kite batuk kering.. dan penyakit nih berjangkit melalui udara... sebagai langkah berjaga-jaga kitorg protect la diri masing2 kan... yelah.. tugas2 jugak.. kesihatan diri sendiri pun kena jaga... so, aku ngn member nih pakai la benda alah protection tuh... kitorg panggil die muncung itik.. nih wat kitorg tergelak... fest time jumpe benda nih... ala, ala2 N95 gitu... tapi baru punyer.. cantikkan??

~cantik tak2? cantik tak?? jangan marah yer sape yg kena nih..hahah~

tengok cam lawak kan... nak tak nak kena la pakai... demi nak jaga patuent tuh.. tak yah bergaya pun tak pe... cuma kat sini aku nak bagi nasihat kat korang, jagalah kesihatan betul2.. kadang2 arinih, kite ghase kite sehat, tapi kite tak tau esok ngan lusa pe yg akan jadi kat kite... org sekeliling bukannya kite tau die sakit ape kalo die tak gtau or tak tunjuk tanda2 kat kite kan...hup korang fhm ayat aku nih...heheh.. macam patient tuh jugak... datang dari jauh nak mencari rezeki tup2, dapat penyakit camtuh..  hup die cepat sehat... Aminnn...

aku ingt dah abih crite pasal itik, upenyer bile on FB,  abe nih dok post pasal itik ngan ayam... aku mang nak tergelak.. tuh yg tringat pasal memori time keje syif pagi tadi...hahah... tgk la sdiri...

abe tuh post kat fb wall die, 


Kalau Tuan rasa mengantuk,
Jangan tidur di pohon mengkudu,
Sedangkan ayam tidak mematuk,
Inikan itik hendak menyudu!

so, ramai la yg minat pasal itik ngan ayam duk komen kan... termasukla aku...


  • Are Mir likes this.

    • Encik Hisham itik comel..
      about an hour ago · 

    • Humaizie Rahman ni takde kena mengena dgn itik ok. hehe
      about an hour ago · 

    • Erwarty Saien nowdays itik pakai garfu...
      about an hour ago ·  ·  1 person

    • Si Kun-tum anak ayam pon comel..
      about an hour ago ·  ·  1 person

    • Encik Hisham itik gembo2, ayam kedek2..
      about an hour ago ·  ·  1 person

    • Humaizie Rahman errr guys, topic nie bukan pasal binatang pakai garpu atau kecomelan binatang. huhu
      about an hour ago ·  ·  1 person

    • Si Kun-tum ala mijie..jgn marah...hee
      about an hour ago · 

    • Wan Wonder itik..? ayam..? itik gantung ker?
      about an hour ago · 

    • Erwarty Saien itik kn ketuk kat leher bagi mati...peveret mijie....
      about an hour ago · 

    • Encik Hisham yeay, nk update blog pasal ayam ngan itik. Khas tuk mieji.. Nanti kan!
      about an hour ago · 

    • Syahiskandar Sybil Shah aper maksud dia ni mijie..ala2..'ko x hendak aku pun x hingin ke'??
      about an hour ago · 

    • Humaizie Rahman lebih kurang la :) hehe. orang melayu..
      about an hour ago · 

    • Lin Nul Anuwar Hilmy ilang kena sorok antu tetek..Antu tetek suke makan kueh lodeh...Kalau encik nak bela ayam itik..Call lah saye eh...;-)
      38 minutes ago · 


haha... seyesly lawak... macam2... sape yg ade kat ats tuh jgn marah erk... saje aku wat.. nak suke2.. tapi mang aku bagi kreadit kat KAMUUU... nice pantun...



3 comments:

hawiz said...

keje ospital ker?..patot ler..

Si GaJus!!! said...

hehehe

hafiz hafizol said...

Cane nak bold tulisan kat Fb jadik tebal cam2 ar??? MUahahahahha