=Buat duit dengan masuk Islam=

Selepas sembahyang isyak jummat lepas di surau assobah, BBB, kami didatangi sekeluarga berbangsa india (ibu dengan 2 anak lelaki dan 2 anak perempuan) yang menyampaikan hasrat nya ingin memeluk islam. Menurut mereka, abang mereka telah islam dan sedang menuntut di pondok pasir tumbuh KB dan mereka bercadang nak ke KB selepas majlis pengislaman mereka.

Kami diberitahu yg bapa mereka masih tidak bersetuju dengan hasrat mereka memeluk islam. Majlis pengislaman mereka disempurnakan oleh ust Dr Zulkifli. Pihak surau telah mengadakan kutipan derma kilat dan kami berjaya mengumpulkan derma sebanyak RM4700.00 yg diberikan terus kepada mereka.

Ketika ahli surau berkongsi berita mengenai ini kepada rakan2 mereka didapati cerita itu bersamaan dengan apa yg berlaku di surau di salak tinggi. Setelah diteliti akan cerita tersebut besar kemungkinan besar mereka adalah orang yang sama. Mereka mengambil kesempatan atas kemurahan hati orang2 melayu/islam.

Diharap kejadian ini dapat memberi peringatan kepada kita semua supaya lebih berhati2 dimasa hadapan. Mungkin kalau ia nya terjadi dikawasan kawan2, dicadangkan supaya butir2 peribadi mereka (IC no, alamat, gambar, phone numbers dsbnya) dapat dicatitkan. Pemberian wang harus dibuat berhati2, mungkin tak diberi terus, tetapi hanya diberi setelah urusan pengislaman mereka telah direkodkan oleh pihak berkuasa atau sebagainya.Tolong sebarkan penipuan keluarga india ini -- Pakcik [Mohamad Akhir Abdullah]

Di copy and paste dari Sumber

Comments

Popular posts from this blog

=aku seorang jururawat, aku bangga!!! - re-post=

=gara-gara dettol, aku jadi mangsa=

=The Road Not Taken [versi bahasa melayu]=