Saturday, August 20, 2011

=nak selfish, pegi pasar la!!!=

Assalamualaikum... selamat pagi... selamat bercuti gak pade yang cuti... pade yang sedang bekerja, selamat bekerja.. macam aku...huhu

ini ada satu cerita....




suatu ketika
si polan A : weyh, boleh tolong aku tak?? aku ade problem la... 
si polan B : nape weyh?? 
si polan A : aku ade hal kat kg... aku kena balik awal.. nak mintak tolong kau take over keje jap... boleh erk..
si polan B: ok.. no problem..




waktu yang lain
si polan B : weyh, boleh tolong aku tak?? aku ade problem la...
si polan A : nape weyh??
si polan B : aku kena balik awal la hari ni... anak aku x sehat.. boleh take over keje jap x??
si polan A : errrrrr (lame pikir).. x boleh la weyh... aku ade hal la....


pernah ke jumpe org ni?? setiap kali ade masalah, mula wat baik ngan kite.. siap puji lagi... tapi time kte ade masalah nak mintak tolong, terus bagi macam2 alasan x bleyh tolong.. mang terok.. agak pentingkan diri sendiri... susah la kalo ade yang jenis camni...


kite hidup bukan sorang... kekadang kena jugak pikir org sekelling.... sikap pentingkan diri sendiri boleh memakan diri.. cuba bayangkan kalo kite time susah... ade ke org yang nak tolong nanti???

1 comment:

Iffah Afeefah said...

betol tu papa

dah time kite tak nk lak tolong

grrrr


ps: da publish da entry tu