Friday, August 19, 2011

=insomnia=

 

Assalamualaikum.. slamat pagi... selamat bekerja untuk korang yang berkerja pada pagi nih.. sebelum tuh sile like okeyh header baru blog aku nih... simple jer.... tuh jer yang mampu... kasi change sikit... xde la boring kan..hihihi

insomnia.. korang tau x?. makne die susah untuk tdo... pernah ke korang alami insomnia nih?? camne korang ghase.. seksakan pade keesokan harinyer.. yelah time org tdo waktu mlm x mo tdo... time kelas or time keje tersengguk-sengguk...hahah... 

aku pernah bace insomnia nih sebenarnye terjadi atas diri seseorang itu sendiri... maybe jugak faktor sekeliling.. contohnya macam sesuatu berlaku kat diri seseorang menyebabkan die ingat sesuatu benda tuh.. alah kate senang macam trauma la... benda tuh terngiang2 menyebabkan die sukar tdo... 

selain tuh, benda paling senang.. n yang nih slalu jadi kat diri aku... pernah x korang online or ngadap lappy korang hingga korang x sedar dah bape lame korang online??? contohnye berFB... sampai x tdo tuh.. x kire sok keje waktu bile... bile dah dapt online dunia lain dilupakan...hahah

yang penting insomnia nih mang bahaya especially pade kesihatan mental korang... cer korang pikir, otak pun nak rehat jugak.... dan mase paling sesuai untuk otak berehat ialah pade time kite tdo sebab kite x pikir banyak benda time tuh... sebab tuh la salah satu sebab tanda gejala or tanda-tanda mental problem adalah insomnia....

bagi yang susah tdo, cer cari ape punca die... kalo korang yang slalu online nih, kurang2kanlah... x rugi pun.. ni pun demi kesihatan korang jugak kan.... okeyh.. ni jer sikit ceramah dari aku bulan pose nih... aku pun mau tdo.... tengahari nanti mau bangun.. keje syif ptg...hihi.. wasalam...


3 comments:

[k]o{q}i[n] said...

kalo susah nk bagun tdo, mcm mne lak?

mynameismy said...

tak pernah lagi tak boleh tidur sbb slalunye terlebey tidur..hehe

Iffah Afeefah said...

oke je header ni papa

jwpn utk skit ni ialah marilah kite tdo hehe