Thursday, August 18, 2011

=GEMPAR : budak melayu dalam kuil=

Assalamualaikum... Alhamdulillah.. selesai sudah solat terawih.. bermakna selesai jugak tanggungjawab berpuasa pada hari ke 18 ni... ghase cam kejap jer mase berlalu.. tup2 da nak raye... ade gembire, ade seday gak...

aku just nk story skit la... tadi, time blik berbuka pose (buka kat kedai ari ni), ternampak sorang budak melayu kat kuil... mang budak... sorang2 lak tuh... dah la kat situ ade penganut hindu sedang sembah Tuhan diorng... aku tak tau pe budak tuh buat sebenarnya.... 

aku pun terpikir gak, mane la mak bapak budak nih... dah la time2 maghrib td.... bulan pose plak tuh.... risau gak la tengok... jangan di wat bukan2 kat budak tuh sudah la... biaselah, budak2 bukan tau ape... kang terikut ape yang dibuat org skeliling die tuh camne.... Nauzubillah... mintak jauh la....

pe yang aku share nih maybe xde pape bagi korang.. tapi ingat macam2 boleh jadi.. risau jugak kalau ahli keluarga sendiri. pade ibu bapa, awasilah anak-anak anda... amik tau ape diorang wat.. ngan sape diorang kawan.. okeyhhh.... salam ramadhan.. esok dah masuk hari ke 19.... as usual.. perbanyakkan amalan okeyh... wasalam....

4 comments:

Sunah Sakura said...

ape dia buat kat situ? hurmmm..

Anonymous said...

cindian kot....

Si GaJus!!! said...

c.sunah~ entah la... x tau.. time maghrib lak tuh....adehhh

AlongUsop said...

die bukak pose kat sana kot... er... =.=