Saturday, August 20, 2011

=baru dapat setelah 2 TAHUN=


Assalamualaikum... selamat malam korang sume.. thanks view blog aku yer...

kalo sape2 yang kawin kan, ape perasaan korang kalau dah 2 tahun kawin baru la dapat.. yang penting benda yang penting dalam hidup korang... pe yang korang rase??? mesti gembira x terkata kan...hihihihi...

same la ngan aku... tapi yang ni bukan pasal kawin tau.. pasal benda lain la... dan benda nih penting gak dalam hidup aku... berhari raya bersama keluarga.... jadual hari raya baru je kluar... mang agak lambat.. aku tak tau nape.. biaselah... bukan aku sorang pekerja kut. yang incharge nyer sorang jer... thats y la minggu ni baru dapat tau cuti ke tak...

~klik untuk kasi besar punyer~

kat atas tuh sebahagian daripada roster hari raya.. tengok la.. name aku dah no 92... total staff ade lebay kurang 120.. mang pening r nk susun roster camni... incharge lak sorang... Alhamdulillah.. dapat gak bercuti setelah 2 tahun x cuti untuk hari raya puasa... rindu jugak nak berhari raya di kampung.... aku akan mula bercuti pada 29 hb 8  until 3 hb 9...

dalam aku gembira dapat cuti, ghase kesian sangat kat kwn2 aku... seday la jugak... tengok depa punyer cuti x selama macam aku.. iaitu 6 hari.. kesian sangat kat korang2... bile pikir balik, ade yg dah 2 tahun x dapat cuti, tup2 taun dapat 2 hari jer.. korang ghase berbaloi x?? ermmm... tak mau komen lebay2... tuh org atasan punyer keleja... yg kat bwh x ley wat pape..  buat kwn2 :  hup korang kuatkan semangat korang okeyh... 
  bagi yang x cuti tuh, taun depan turn korang lak yer... sah2 taun dpn aku dah x cuti dah..

biaselah keje syif... cuti pun tak tentu... tuh yang x bestnyer.. tapi nak wat camne.. tanggunggjawab pun penting jugak.. nilah punca rezeki.. nak tak nak kena terima dan bersyukur jer... 

 mang aku gembira kerana bercuti tapi sedikit terkilan... sebab raya tahun nih xkan semeriah seperti sebelumnya.... :(

eh lupe lak nak gtau... petunjuk-petunjuk:
M = Morning / syif pagi
E = Evening / syif petang
N = Night / syif malam
NO = night off / cuti rehat lepas keje malam
DO = day off / cuti mingguan
L = leave / cuti rehat
PH = public holiday / cuti umum

ape yang lagi penting, bulan ramadhan hampir melabuhkan tirai.. jadi perbanyakkan amalan2 baik yer... jangan duk pikir nak ghaye jer... :P

p/s : kalo la hospital pun tutup time hari raye camne la agaknyer.... :)

3 comments:

Iffah Afeefah said...

mse raye a spital dperlukan

kalau sume sehat

tak payah keje la gtu

sian dorg

sume nasib

ikhlaskn diri jela

Muslimah Optimis said...

tahniah papa.. ngeee. nak duit raya

cik pulau said...

best la..ati2 blk kg..^^,