Saturday, August 27, 2011

=aku dah dapat name baru=


Assalamualaikum... selamat petang... lagi 2 jam lebih mahu berbuka kan.. sabaryer.. tak lame dah...

pejam celik pejam celik, Ramadhan bakal melabuhkan tirainyer... ade seday, ade gembira... yang penting perbanyakkan amalan... berdoalah moga dipanjangkan usia dan ketemu lagi kite pada Ramadhan akan datang.... InsyaAllah...

skang nih masing2 sibuk wat kuih raya kan...  maklum lah nak raye.... korang pun tau kan macam-macam name kueh raye ade.. kekadang yg tak pernah dengar pun ade.. lainlah name2 yg da biase mcm baulu, almond london atau karipap(tetibe tringat kat karipap)....

papepun aku baru jer dapat name baru untuk kuih raye, t start taun depan boleh la korang gune pakai... tapi rupe or bhn2 untuk kueh2 nih korang reka sndiri yer... aku bagi idea jer.... 

epuk-epuk keledek
batangburuk berjuntai
purnama mengembang
siput sedut semput

dan

kekumbangan kesunyian

errrrr... ok tak??? kedit to si akak cantik :)