Monday, April 11, 2011

=sape kate aku pregnant? tak la!!!=

Assalamulaikum dan selamat pagi...
Kepenatan memang dirasai 
mata kuyu sengguk tak henti-henti
tapi perot berkeroncong suh di isi
bukan megada bukan mencaci
itulah realiti bukan fantasi
dipagi ini yang aku rasai
sebab baru pulang mencari rezeki
kerana tanggunggjawab pada pertiwi
yang bertarung dengan hidup dan mati
Alhamdulillah telah aku sempurnai
pelbagai peristiwa dan pengalaman aku rasai
sebelum terlupa eloklah dititipi
takut nanti lupa ingatan diri
ape yang boleh aku kongsi
sebab nak bercuti dua hari
nanti rabu kerja lagi...
adoiiiiii!!!! :p


hrmmm... tetiba nak berpantun...heheh.. saje jer.. bantai jela labooo. abis keje mlm, trus menuju ke warung roti canai... perut aku yang lapar telah pun aku isi dengan 2 keping roti canai...ececeh!!!... skema punyer ayat...hahah...buang tebiat kut... biasa lah.. hari pertama di minggu baru... ceria-ceria la skit...haha


aishh.. pagi yang ceria nih, just nak share pengalaman yang aku dapat time keje malam td...


ceritanya begini.......

tepat jam 3.00 pagi datang seorang wanita muda... aku gelarkan dirinya cik M... unmarried.. datang dengan aduan abdominal pain dan badannya pun agak besar jugak... 

situasi emergency terjadi di kala wanita muda itu mengerang kesakitan.. bila diperiksa sekunjur tubuh kelihatan pada kawasan peranakan wanita muda tersebut... cepat-cepat kami cuba melakukan ape yang patut untuk menyelamatkan makhluh Allah tersebut tetapi apakan daya.. aku dan rakan sekerja yang lain agak terkejut. bila di tanya...



Aku : Maaf ye cik, saya perlu tahu, cik pragnent ke?

Cik M: Tak.

Aku: Are u sure?

Cik M: ye..

Aku: Cik tahu tak ape yang saya lihat sekarang nih?

Cik M: ape. (tanpa rasa bersalah)

Aku: (Agak marah sikit tapi still profesional) seorang baby yang dah tak bernyawa.. Cik mahu lihat?

Cik M: hrmmm (berfikir panjang) sebenarnya, saya memang tahu saya pregnant.. dah 6 bulan kandungan. tapi saya malu untuk mengaku sebab saya belum kawin encik.

Aku: Keluarga cik tahu tak pasal nih?

Cik M: tak tahu sebab saya berbadan besar, jadi mereka tak syak apa-apa pun pada saya.

Aku: Cik tahu ke sape ayah kepada baby nih?

Cik M: tak tahu..

Aku: hrrmmmm (mengeluh panjang).. takpelah cik, cik rehatlah dulu. doktor akan memeriksa cik yer.



Astaghfirullah... sedih kut bile tengok kelibat tidak bernyawa tuh... 

Pendapat aku, may be Allah dah merancang sesuatu yang terbaik untuk baby tersebut.. Ape yang jadi tuh ada hikmahnya... Takpelah, itu Allah dah tentukan..

Yang aku kesal sangat sikap remaja zaman sekarang nih.. yela aku pun remaja jugak.. sebaya kut wanita tuh ngan aku.. adoii.. dengan muka tak bersalah plak tuh.. hrmm... takpelah.. aku  nih sape nak hukum die kan... biarlah.. hup ape yang dah jadi, jadikan ikhtibar.. kalo nak berkasihan pun jangan lah smpai terlanjur.. jaga adab dan tingkah laku... dengar nasihat ibu bapa.. sebesar mana pun kita, nasihat diorg tuh jangan amik mudah jer.. semat dalam ingatan k... diorg suka bebel tuh bukan nak susahkan kita, tapi diorg sayang kat kita...huhu..

nah hayati rangkap-rangkap nih okeyhh!! :p





KALAU BERPACARAN
Kalau berpacaran memang banyak pantang larang

Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)

Jangan pegang-pegang (jangan pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk renggang-renggang)
Bertambah sayang (bertambah sayang)
Biar malu-malu (biar malu-malu)
Biar segan-segan (biar segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman

Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama

Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya


Yeah kita sambung cerita

Kalau kamu berdua aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah



p/s keadaan situasi mungkin diubah disebabkan senang nak share ngan korang.. kan3!!










11 comments:

~nsar~ said...

napa la jadik macam tu??? x sayang kan masa depan ka??? sy heran dengan budak2 perempuan zaman sekarang... bila seronok lupa yang hidup tu pnjang lgi...

Si GaJus!!! said...

nsar-biasela.. zmn skrang byk pgruh... xde ghase brslh pn wat pape.. asih!!

hafiz hafizol said...

xnak baca x nak baca.. entri dia panjang.. muehehe.. marah letteww...

Si GaJus!!! said...

jahat lettew.... papepun thanks.. wat muke bangge cekodok basi lettew..kihkih

sueanne said...

mcmn dia bole xtau sapa bapak baby tu?multiple partners ke?

Si GaJus!!! said...

sueanne~no comen... luaran tak seperti dalaman...

Khairul Anam said...

Situasi Ni Mmg Amat Sadis.. Sian Kat baby tu Ley Survive... namun Ade Hikmah.. Hurm... Keseronokan Yg Tidak Berkekalan Mengundah Padah.. !!!

Si GaJus!!! said...

ye dik non.. sedih kesian marah... hrmmm sume ade...

AreMir aLiaS said...

Bak kata Che An...seronok 10 mint...merana sepanjang hayat...wewewewe

Si GaJus!!! said...

aremir~che an tu sape weyh?? lupe daa..heheh... tau xpe...

Khairul Anam said...

macam2 hal lah... =)