Friday, February 25, 2011

=story tanpa pict : mau dekat, lagi jauh=

dari malam smalam aku ghase macam busy... x smpat mau rehat.. macam orang korporat jer... semalam aku pegi lcct.. ikut highway yang slalu aku ikut... PLUS... blik smlm singgah kat spital... tengok mcm2 jadi... contohnye mcm DI SINI... 

arinih pulak Alhamdulillah aku keje petang.. so, ape lagi pagi adalah waktu aku untuk tidur setelah penat di malam hari... bgn pkul 11... mau cuci kete la sblm g keje.. blik jer trus gosok baju then  mandi then siap2 mau g keje.. Alhamdulillah x lewat arinih... slmat smpat... kalo x... 

habis je keje aku perlu bergegas untuk blik awal kerana mahu ke lcct lagi... kali nih plan untuk ikut jln lain plak.. kata aku lagi dekat.. mahu ikut LDP.. mula-mula yakin lagi dekat... dah gembira =)....

tup2 aku ghase lagi jauh.. sebab tersilap masuk... lebih 1 jam baru smpai... tol lagi... lagi jauh dari semalam (rasenye la)l.. susah jugak kalo dah drive n wat2 tahu... tapi aku suke jugak sebab tak sesat n tersasar jauh... smpai la jugak ke destinasi yang nak aku tuju.... 

blik kali nih aku nekad nak ikut jln pling dekat... 30 minit dah boleh smpai.. tol pun 1.60 jer... hatiku berbisik gembira sebab dpt jumpa gak jln yang betul yg aku mau sgt td... akhirnya plan aku berjaya arinih walaupun menuju jalan pulang...heheh... misi berjaya... tugas aku settle dengan jayanya sambil ditemani rakan sekerja yang begitu memahami aku yang begitu tidak terrer bab2 jln nih... mang kena explore lebih lagi... mang kena spare GPS la lepas nih... x yah susah2...

esok si korporat ini ke destinasi lain plak... selepas mengerah keringat mencari rezeki di sebelah pagi, aku akan ke Teluk Intan dan menetap di sana sehingga ahad  kerana aku ada tugas yang lebih penting untuk diselesaikan pada sabtunya.. pada isninnya akan kembali bertugas membanting tulang berjumpa rakyat malaysia di sebelah malamnya sehingga pagi... sekian... roger and out, massage copy!!!

2 comments:

mohfi said...

hoho Mohfi(Hanif Mat Hassan) pon bnyk story kat blog tanpa pics...

Si GaJus!!! said...

beyehh... udah follow kamu...haahaha... :p