Wednesday, February 23, 2011

=Antara shisha dan rokok kamu nak yang mana??=

semua org tau kan merokok tuh bahaya tak kira lah ape jua jenama sekalipun.. murah ke mahal ke... berjenama or x berjenama pun.. tapi bagi seorang perokok itu bukannye penghalang... memang diakui... xde yang puntung, daun pun jadi la... janji dapat.. mang agak susah untuk buang tabiat untuk tidak merokok... memang susah... aku akui... tapi susah pun tak bermakna tak boleh berhenti kan?? at least try la cam mane care sekalipun....

dalam duk pikir pasal rokok tuh, ade yang cakap me"shisha" lebih best n lebih feel dari merokok... betul ke? sape yang pernah try tau la nikmat die cam mane.. baru-baru nih jadi isu dalam televisyen tentang gejala ketagihan shisha... dah jadi tren dah skrang nih... pe yang aku penah jumpe kat kdai mkn,  kalo cmpare rokok n shisha bagi akula, shisha lagi mahal sebab kadang2 sekali order shisha tuh boleh cecah smpai 15-20 hinggit... tuh baru skali kan... mungkin sebab ke"feel"an shisha melebihi rokok menyebabkan harga die camtu... tetibe aku ade  tergodek kat web berita harian pasal shisha nih...KLIK SINI

papepn nih pesanan wat sume n untuk diri aku jugak.. x kira la shisha ke rokok ker, yang penting both of them banyak bahaya... betul!! x tipu... cume mungkin jangka masa effect tuh mybabkan org x brape nak sedar tntng kebahayaannya... bukan dpt on da spot...hrmmm...

2 comments:

jiwemude said...

dua2 xnak..hahah..neway, da folo blog ni..sudi folo blik:)

Si GaJus!!! said...

:p